Tekstilne snežne verige

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sam stran bejž od tega. se prepričal na lastne oči in niso vredne niti tolk, da jih policajem kažeš.
gor jih natikaš glih tolk dolg kot kovinske al pa še kej več. zraven se lahk glih tolk zamažeš. avto moreš premikat, če jih hočeš namestit in ne pomagajao ama baš nič!

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Jaz jih imam (na spletni strani AMZS imaš podatke in cene). Danes sem se v službo peljal z njimi (25km). Če primerjam vožnjo z ali brez je bistvena razlika (pri letnih gumah seveda). Res pa je da imam trenutno gor 255 dimenzijo gum, tako da je kar pestro. Ko daš ta stunf gor je ekvivalent zimski gumi. Vožnja ni hrupna kot s ketnami. To da moraš avto premikat - so fu...g what. tiste pol metra ga boš pa že premaknil. Sicer ti povem da jih je bistveno lažje nataknt kot katerekoli ketne (sem imel tudi že ene troje ketne v uporabi). Tukaj je postopek čist simpl: na vrhu oblečeš gumo (10 sekund na gumo), se vsedeš v avto in pol metra naprej, pol pa samo še drugi konc do konca natakneš in voila. Z drugimi besedami: 30-40 sekund, kar nisem uspel še z nobenimi ketnami (bi se upal stavt da v 10cm snega ni veliko junakov ki bi ketne dali gor hitreje kot jaz štunfe).
Aja: glede na reklamo pa to ni opravilo pri katerem se ne bi umazal (sploh če nimaš prav veliko med gumo in blatnikom kot jaz). Skratka rokavi so bili danes svinjski...
Moje mnenje:
1. predrage (glede na navadne ketne)
2. ko so gor so ekvivalent zimskim gumam, sicer za veliko snega ketne boljš primejo.
3. za navadnega userja ki po večini vozi mesto in avtocesto boljše kot ketne.
4. skratka: zadovoljen, montaža in uporaba neproblematična, opereš v pralnem stroju. Tako da priporočam.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
tistega ko sem jst gledal se je kr matral, da jih je spravil gor. pomagale mu pa kej velik pol tut niso.
no sej ljudje smo razčlični eni majo pač 2levi roki:)

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Ja, pa verjetno sta bili obe hromi.... če je štunfe težko gor dat potem si ne predstavljam kaj bi delau s ketnami. Ni primerjave eno ali drugo v 10cm snega go dajat (je rekel tisti ki je kdaj montiral oboje - če samo pomislim da moraš pri verigah seči z obema rokama za kolo in speti ketno - že to je v snegu sci-fi in za roke brez rokavic muka, da ne govorim da si svinjski do komolcev).

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
se je še kdo opogumil in nabavil?
Zanimajo me praktične izkušnje s terena.

Na avtu so zimske gume, vendar je brez vsake elektronike z žensko za volanom;)