Je pa razlika, kako se težišče avtomobila spremeni-dvigne, ko voziš trugo na eni strani strehe?A ko sediš solo v avtu daš na sovoznikov sedež vrečo krompirja? Sam vprašam.
Je pa razlika, kako se težišče avtomobila spremeni-dvigne, ko voziš trugo na eni strani strehe?A ko sediš solo v avtu daš na sovoznikov sedež vrečo krompirja? Sam vprašam.
Prazna truga ima koliko? 10kg?Je pa razlika, kako se težišče avtomobila spremeni-dvigne, ko voziš trugo na eni strani strehe?
Težišče avtomobila se dvigne tud če je truga na sredi. Sicer pa več kot 50 kil tko ne smeš dat na streho.Je pa razlika, kako se težišče avtomobila spremeni-dvigne, ko voziš trugo na eni strani strehe?
No ne pretiravi no.Sej pecikel ima tudi 15kg pa se meni zdi da bo avto v ovinkih šel na streho ker se konkretno čuti višje težišče. Skratka karkoli nad nivojem sedežev že z manjšo maso vpliva precej na vozne lastnosti.
Nevem no, večkrat vozim na strehi polno 620l trugo in še 2 ali 3 surfe zraven (imel sem pa tudi že 2 bicikla + trugo zraven in surf na njej) in niti približno ni tako hudo kot opisuješ, pa naj bo to malo bolj zavita AC tam okrog 140km/h (kdaj tudi kak km/h več pri prehitevanju), ali pa kakšni ovinki po grških otokih brez nekega cjazenja ter vse vmes. Ok, malo pomaga, da imam športno podvozje ter da avto v osnovi ni previsok. In pa seveda se pozna, ampak bi se prej bal, da bo vse skupaj zletelo iz strehe, kot da se bo avto zaradi tega prevrnil, sploh pa ne s prazno trugo. Zdaj al imaš avto, ki se že tako ali tako precej nagiba, ali pa "rahlo" pretiravaš.Sej pecikel ima tudi 15kg pa se meni zdi da bo avto v ovinkih šel na streho ker se konkretno čuti višje težišče. Skratka karkoli nad nivojem sedežev že z manjšo maso vpliva precej na vozne lastnosti.
Isto bo na drugem tehničnem. Baza je centralna in ti bo to pogledal.Da naslednje leto ne boš prišel skozi, če bo tam ista oseba in se te spomni
Ti je matej_ odgovoril. Če je preglednik le ustno te opozoril (znanec), ni nič v sistemu, sicer pa je v sistemu, brez navedbe razloga za javni dostop. Ali pregledniki vidijo razlog pa ne vem.Ni čisto res, oziroma "pogojni" tehnični, kot ga je nekdo poimenoval ni enako, neopravljen tehnični. Res je v sistemu kamorkoli greš, če tehničnega ne opraviš in imaš čas mislim, da 3 dni, da odpraviš napako. Ni pa v sistemu, če te na tehničnem le opozorijo, da moraš nekaj popraviti in to tudi napišejo na tisti list, ki ga dobiš. Tehničnega opraviš in tega ni v nobenem sistemu.
kk ne, ce recimo sem gledal bivsi avto, pa je bilo napisano "pogojno brezhiben".
gledal sem na avtolog.
edit: res pa je da ne pise razloga zakaj je bil pogojno brezhiben. verjetno to lahlo pise tam na tehnicnih.
Pogojna brezhibnost NI zaradi vrtenih kilometrov. In ni to noben kriminal. To se izda za malenkosti, ki ne vplivajo na varnost in naj se jih odpravi.Hehe, zbil je kilometre in šel na tehničnega ali je avto prodal drugemu?
In da tehnični izda pogojno brezhibnost, je kriminal. Morali bi policijo poklicat in da preveri, kaj se je zgodilo, ne pa da se potem stranke med sabo kregajo, če tadrugi ugotovi... (no lahko je napaka pri tipkanju tudi...)
Očitno se pač pregledniku ni dalo s tem ubadat. V sistemu pa zadeva je.Nisem ziher, če se razumemo. Sem poiskal lansko potrdilo o TP in res piše pogojno brezhiben.
Takole: VOZILO JE POGOJNO TEHNIČNO BREZHIBNO - pomanjkljivost je treba odpraviti v 15 dneh - ponovni pregled ni potreben!
Tole dvomim, da je v sistemu. "Pomanjkljivost" namreč še vedno nisem odpravil in letos se nihče ni obregnil ob to. Je pač nepomembna stvar, ki je lansko leto zmotila nekega težaka. Mimogrede ta isti mi je moril, da sem menjal motor in moram imeti novo homologacijo
Očitno je torej samo to, da so nekateri osebki na TP preprosto zateženi hkrati pa še pojma nimajo, kot sem že napisal.Pogojna brezhibnost NI zaradi vrtenih kilometrov. In ni to noben kriminal. To se izda za malenkosti, ki ne vplivajo na varnost in naj se jih odpravi.
Očitno se pač pregledniku ni dalo s tem ubadat. V sistemu pa zadeva je.