TEFAL FZ 7000 Actifry

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Škoda, da ni nobenga, ki je že sprobal. Pomfri je problematičen zarad tega, ker je prepojen z oljem. Če se pa uporabi samo žlica olja in je okusen potem je tole terna.
 

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.051
113
Obišči stran
Včeraj zvečer pripeljal zadevo domov
smile-1.gif


Ampak glede na to, ker dan je danes bo prva sproba šele jutri :p

Poročam ko sprobam.
 

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Pomfri moja mami speče v pečici na pekipapirju. Po okusu je isti, kot mora pomfri bit, ampak je fat-and-oil popolnoma free
smile-1.gif
 

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Včeraj zvečer pripeljal zadevo domov
smile-1.gif


Ampak glede na to, ker dan je danes bo prva sproba šele jutri :p

Poročam ko sprobam.

Kaj, se nesme jest pomfrija al kaj
hysterical-1.gif
 

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik pikapoka pravi:
Pomfri moja mami speče v pečici na pekipapirju. Po okusu je isti, kot mora pomfri bit, ampak je fat-and-oil popolnoma free
smile-1.gif

Sam to je verjetno kupljen zamrznjen za peko v pečici. To poznamo. Jaz bol prisegam na pravi krompir. Ker ti zmrznjeni so mi vsi neki penasti.
 

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
se da pravega (domačega) speči na peki papirju, ali rata vse skup ena packarija?


Lp
 

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.051
113
Obišči stran
Evo prva proba je za nami. Žal sem sicer sprobal zamrznjen krompir od Hoferja, ki se speče nekje v 25 minutah. Okus je dober, kake velike razlike nisem občutil, edino kar sem opazil je to, da se pomfri hitreje ohladi, kar sklepam, da je zaradi manjka olja. Aja, pa pri zamrznjenem se ne doda nič olja, glede na navodila. Dodatno sem nato speku še hrenovke, pa pogrel par koščkov mesa, in se je tudi dobro izkazalo.

Edini crap je, ker sem zadevo kupil v avstriji, pa imam samo nemška navodila pa knjižico z recepti :p
 

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
MOGOCE TUKAJ

Sicer pa sem zadnjic rabil navodila za nekaj od Elektroluxa , so mi jih poslali po e-pošti brez problema, le napiši da jih nisi dobil in si se ravno vselil v stanovanje ter jih potrebuješ.
Ker če bos rekel da si kupil v avstriji,dvomim da ti jih bodo poslali
smile-1.gif


Druga opcija je pa da gres v Merkurja, pustis os. dokument za kavcijo, skopiras navodila in daš prodajalcu za kavo pa je.
 
Nazadnje urejeno:

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Citat:
Uporabnik pikapoka pravi:
Pomfri moja mami speče v pečici na pekipapirju. Po okusu je isti, kot mora pomfri bit, ampak je fat-and-oil popolnoma free
smile-1.gif

Sam to je verjetno kupljen zamrznjen za peko v pečici. To poznamo. Jaz bol prisegam na pravi krompir. Ker ti zmrznjeni so mi vsi neki penasti.

Običen krompir narezan na "pomfri"...čisto v redu izpade
smile-1.gif
 

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Ja dej mal bol podrobno opiš postsopek. Katera višina, kakšna temperatura, koliko časa...
smile-1.gif
 

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
Moja mama tudi to dela. Enostavno zamrznjen pomes rukne v pekač na peki papir. Edino ne vem kako dolgo to peče. Zadeva je okusna, edina kar pač ni okusa po olju (če je kdo ravno frik na mastno in oljnato). Bom vprašal še na keri temperatui dela in kako dolgo.
 

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Nej se men pove kako nardit un simpl pečen krompir v pečici k mi je ful dobr
smile-1.gif
 

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Ja neznam, ma sej mislim da vem.

Vzamem tist pekač za funkcijo Chrisp, narežem krompir , malce začinim , v pekač dam peki papir in krompir namažem z oljem in dam notr v pečico na Chrisp. Edino na kolk casa se ne spomnim.

No ja,bom pogledu u navodila,sam tist krompir je res super
smile-1.gif

Aja pa nimam tega TEFAL-a...
 

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
A ni ta ponev/pekač ali karkoli že premazana z teflonom? Če je potem ti povem, da je veliko bolj zdravo če ješ pomfri pečen v olju še naprej.

Teflon oz. ti namazi proti sprijemanju imajo hude stranske učinke: rakotvorne kemikalije, strupeni plini pri segrevanju pri visokih temperaturah, neplodnost,...
frown-1.gif


13.gif
220 eur za ta stroj?
Predvidevam, da jih bo v naslednjih 6 mesecih imelo vsaj 30% gospodinjstev v Sloveniji - sploh če ga nabavijo sosedje. Ampak čez 1 leto se bo pa na njem prah nabiral v omari. Jao folk, kaj vam ni dovolj aparatov za peko kruha, fritez, mikrovalk, paverdžuserjev, orbidrekov, ... in podobne krame....???
 
Nazadnje urejeno:

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.051
113
Obišči stran
No naj te potolažim, da nimam aparata za peko kruha, nimam poverđuserja, orbitreka,... vse kar imam je toaster, friteza in mikrovalovka :p

Kar se tiče teflona je ta praktično povsod, na vseh novodobnih posodah, tako da mu skorajda ne moreš ubežat. Moraš pa tut računat, da umru bo enkrat vsak, zarad takega ali drugačnega razloga. Ko pride tvoj cajt pač pride, nimaš kaj.
 

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
No ja, ena prednost tega je sigurno: neplodnost. Glede na to koliko imbecilov se rodi v sloveniji,...

Se opravičujem prizadetim (ne leti nate Guardy), ampak takle mamo.
frown-1.gif