Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik komar89 pravi:
Z enim flešem je bolj revšna, pač lahko narediš sprejemljivo fotko ki izgleda bolj kot ne "flat". Z dvema flešema, si pa že lahko kreativen in lahko narediš profi izgled za relativne male pare. Rabiš dva hotshoe fleša plus kitajske prožilce, dva softboxa...lahko tudi improviziraš in narediš iz kartona in belega papirja, blaga... važna je samo velikost vira svetlobe. Kupljen softbox ne bo dal nič bolj kvalitetne svetlobe, je pa bolj praktičen. Recimo velikost 1x1m zadostuje, daš zadaj fleš in gasa. Imaš pa na youtubu malo morje tutorialov na temo studijske fotografije
Pravzaprav se da z enim flešem narediti veliko, flat je, če z vsake strani (poenostavljam), torej z leve in z desne pod kotom 45 stopinj daš po en fleš z enako močjo...ampak taka 'flat' fotka bi v tem primeru (torej prodaja oblekic) povsem v redu in bi izpadlo precej boljše kot to, kar vidimo na linku.
Ja sigurno, se čist strinjam, tudi z enim flešem se da marsikaj, pač odvisno kaj hočeš doseči. Jaz sem fotkal neke katalog scene za gradbeništvo, modelarce v kombinaciji z nekimi plastičnimi izdelki in mi je nekako zgledalo bedno, amatersko vse skupaj z enim flešem in sem potem pač uporabljal dva, spredaj levo in zadaj desno in je izpadlo zlo v redu. Nekako bolj prijazno očem. Kot si rekel je izgled najbolj flat, dolgočasen če imaš dva enako močna fleša z dveh strani, ker ni nobenih senc in nobene 3D definicije, kar pa ni nujno slabo, sploh za internet in podobne zadeve, kjer je pomoje brezveze komplicirat in odkrivat toplo vodo. Je pa tako, po mojih napol amaterskih izkušnjah, da je treba samo probavat različne kombinacije osvetlitve, kote, moči osvetlitve, oddaljenosti itd, da prideš do všečnega rezultata, sploh če imaš voljo se s tem zajebavat, lahko za vrhunski rezultat kompliciraš v nedogled z raznoraznimi softboxi, fleši, modifikatorji. Studijska osvetlitev je cela znanost.