TAXI - LJ?

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Zadnje dneve sem opazil, da imajo taksiji različnih firm (Metro, Laguna...) na boku TAXI - LJ in zraven izgleda identifikacijsko številko.

So ustanovili kakšno združenje ali se celo obeta kakšna ureditev na tem področju?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.743
6.512
113
Občina je pričela urejati stvar, glede katere so se meščani in turisti pritoževali.
cheer.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Obcina rabi denar. Ureditev? Hahahahaahhaaha

Aham. Hvala za odgovor.

Če pogledam brez predsodkov, se meni zdi zelo dobro, da so vsi taksiji jasno označeni z identifikacijsko številko. Če je nima, je črn taksi in naj ga kar izločijo iz prometa (sploh oderuhe iz železniške)... pa magari naj ga obišče kar ena enota v podkapah, ker samo inšpektorja verjetno hitro nabrcajo stran.
tongue-1.gif

Kako je v praksi, pa ne vem in zato sprašujem. Saj pomojem sem postavil dovolj nedvoumno vprašanje?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.743
6.512
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Obcina rabi denar. Ureditev? Hahahahaahhaaha
Policija pač miži in raje kaznuje študentke, ki odložijo sošolke pred železniško postajo. Je hitrejši in neproblematičen zaslužek.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.370
7.469
113
Policija s tem nima kaj dosti. Vsaj s pozitivno zakonodajo se seznani preden bedarije pises. Sicer si pa prej napisal da je obcina uredila stvari tko da ne vem pred cem policija mizi...

@trivial najvecji problem je v delu na crno in utaji davkov. Posledicno nastaja nelojalna konkurenca in dobri odhajajo

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
No, zanc sm pa ze vidu k so kupoval magnetne nalepke, da bojo lahko menjal med avti te cifre.

To bi mogle bit take nalepke kot vinjete, pa montirane z strani pooblascene osebe. Sam pol bi se taxisti pritozevali nad dodatnimi stroski demontaze nalepk ob prodaji itn...

Pri nas pomaga samo res oster nadzor, pa visoke kazni.

Nimas kej, slovencem je zivljenski cilj cimbolj okol prinest drzavo.

TMJ

Fizikalc
4. jul 2013
1.589
8
38
te nalepke so dovolilnice da taxi lahko vozi v teh prepovedanih conah-center,...

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Vsak taksist ima svojo številko. Nalepka ni obvezna, je pa potrebna, če se kot taksist želiš parkirat na taxi postajališču oz. če se taxist hoče peljat po rumenih pasovih. Na začetku je bilo mišljeno, da bi bile nalepke nalepljene direktno na avtomobilih, vendar po vrsti pritožb so ta predlog umaknili in dovolili magnetne nalepke.

tony

Guru
23. jul 2007
9.757
1.539
113
Skratka, spet so se usrali in vzeli polovično rešitev.

To je tako, kot bi šel jaz v Mercator in kupil šop olupkov od banan. In plačal. Banana... (saj vsi vemo, kako gre naprej)
cry12bpy.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja taxisti imajo močan sindikat. sej vidiš, da se jim nič konkretnega ne upajo ukazat. Vse je neki polovičnega. Se vidi kdo je šef v lj...