Tarok - razpredelnica za pisat

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.094
1.269
113
42
No še jaz podam moje mnenje. tarok v 3 in 4 se ubistvu zelo razlikujeta. Oba imata svoje pluse in minuse. Recmo v 4 je zelo zabavno igrati valat ki ga lahko kjlub slabemu soigralcu še vedno lahko narediš. Osebno je men najbolj igrat tarok v 4 če imaš 3 zelo dobre soigralce drugače mi je brezveze ker nimaš veliko možnosti. Kar se šlepanja tiče je pa to tko. Mi na koncu vedno lepo radlce odštejemo in s tem prisilimo ljudi da malo več igrajo, kar sicer ne rabiš ko igraš z dobrimi igralci. Če maš 4 dobre igralce se noben ne šlepa...

V 3 je tarok čist drugačen in je bolj odvisen od tebe in kako presodiš za kakšno igro imaš karte.

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.740
53
48
Če imaš 4 "prave" igralce taroka - bodo hoteli igrati v 3 (3+1)
wink-1.gif

janika

Pripravnik
2. okt 2009
99
0
16
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Če maš 4 dobre igralce se noben ne šlepa...

Pri taroku je vedno tak da vsaj enemu negre, in tut če imaš 4 najhujše tarokaše na kupu, jih prisiliš v "kenig-ruf" igro (pravi ne igrajo v 4, ampak 3+1) bo tudi tako da se bo eden ali celo dva šlepala, ker je cel koncept igre tak, da če si porugfan, se šlepaš v 70%, sicer pa tak
rufaš sam. In pri taroku je tak, da vedno nekomu ne gre, mi ko igramo 3+1, je rezultat po 3 urah vedno nekako:

Igralec 1 Igralec 2 Igiralec 3 Igralec 4
-760 -540 -655 -220

Igramo barvnega valata, klop je obvezen flek, radelj črtamo tudi če padeš igro a ga nakoncu odbijamo kot da ni porabljen,
igramo precej nesramno igro ampak po vseh regeljcih tarokaške zveze.

Zgubljamo besede

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.657
3.936
113
Ljubljana
hmpg.net
Tarok je igra, kjer naj bi na dolgi rok zmagal boljši. Torej je treba element sreče zmanjšati na minimum in naj se pokaže samo znanje. V nekaj urah je jasno, da imajo vsi enako dobre karte in je potem rezultat odvisen samo od tega kaj z njimi naredijo.

Pri neki drugi igri s kartami (kjer sreče ne poznajo:) velja pravilo: TO je igra licitatorja.

In kar se mene tiče, če igram (redko, redko) tarok v 4 bom vedno llicitiral, ne glede na to, kake karte imam:
1. Imam dobre OK.
2. Imam slabe, porufam dobre karte spet OK.
3. Imam slabe, porufam slabe karte, ne dobim kontre, ker nasprotnika tega ne skontata, torej pišem dol manj, kot bi onadva gor, spet OK
4. Imam slabe, porufam slabe karte, dobim kontro, piševa dva dol, kar spet ni totalno izgubljen dan:)

Skratka zakaj že je v 4 dobra igra.

PS. Edini problem je, kadar se za mizo dobiva dva z enako logiko. To je pa veselo:)

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.185
113
Ja če igraš tarok v tri pa lahko igraš če so karte res dobre ali res slabe, ker v nasprotnem primeru vedno zgubiš če znata ostala igralca vsaj malo o taroku

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
V glavnem, za šlepanje pri točkah riši prikolice in jih na koncu poljubno odštevaj.

Da bi zaradi tega izumljal novo tabelo ...
ne-ne-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Glej, pač rad igram tarok v štiri in rad pregledno zapisujem rezultate. Če želi kdo poizkusit, je priložen PDF.

Res ne vem, čemu takšni komentarji.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.094
1.269
113
42
To da rečeš da je v tri bolje je itak popularno zadne cajte ker pol izpadeš bolj kul. Me zanima kok imate povprečno valatov v igri v 4? Pri nas je povprečno 1-2 na uro igranega taroka pa smo vsi dobri igralci. Tarok je kot šah. Imaš miljon različnih možnosti in če imaš 4 dobre igralce lahko v 4 igraš veliko bolj razgibano igro kot v tri kjer se hitro začne ponavljat in če ne drugega rata dolgočasno (edin če ni za denar ali tekmovanje). Jaz osebno samo mislim da vi še niste izkusili dobrega taroka v 4. Tabela mi je kar všeč, mogoče vseeno prekomplicirana saj men je na koncu vseeno kdo se je šlepal in kdo je zmagal...

janika

Pripravnik
2. okt 2009
99
0
16
Citat:
Uporabnik Bucko pravi:
V čem je razlika če igraš za denar oz. igraš na tekmovanju?

Če igras za denar:

- igra je 5x bolj resna, šteje se vse, tut plateljci, al pa vsaj do kavalov
- ni tistega "eh bom probal 2", če nimas kart ne igras, ker dobiš flek, pa še kakega pagata ti naredi

pol so še pa faktorji hazarda, tiste evforije kaj bo če,...

Če ne probas nemores vedet. Mi igramo pika 5 centov, hud špil, pride do primera da se odložijo karte pa po minuto 2 študiras kaj je že padlo 7 rund nazaj,...

Malo nepravilnosti pa se "pelješ" za 50 evrov v eni rundi... Boknedaj da imas nesrečo pa se ne založiš ob napovedanem
turlpagatu, dobis flek,... huh... Nebi raje...

Probajte pika cent, al pa pika pol centa, neprimerno boljša igra,..

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Sigurno. Denar enostavno naredi vse boljše
smirk-1.gif

Podpiram Jerneja in igro v 4. Sam igram karte s prijatelji in za zabavo. Ne pa da bi s tem zapravljal denar. In kdor pravi da je tarok v 4 isto kot Črni Peter (ali karkoli podobnega) je bedak. Isto je taktična in miselna igra, kakor v 3, včasih celo še bolj.

Zakaj se igra v 3 na turnirjih in za denar? Kje ste pa še videli, da bi bilo neko tekmovanje pogojeno z naključnim partnerjem? Kar pa na samo kvaliteto igre ne vpliva.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.094
1.269
113
42
Tako je. Pri igri v 4 je igra druga, taktike so drugačne in variant je veliko več kot v 3 pa še kdaj je zanimivo ker neveš s kom si(čeprov če si dobr ponavad hitr ugotoviš:D) .