Tarifa snažilke

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Imam občutek, da je ta tema že bila,vendar je ne najdem...

Torej: koliko je cena delovne ure snažilke na domu?
Tu mislim na 'črno tarifo', torej ne preko kakšnega zaposlovalnega podjetja.
.Prosim le za preverjene podatke, nekaj mi namreč ni jasno.

Hvala!

mistique

Guru
16. jun 2009
14.087
1.891
113
Emona / Carnium
6€ (čiščenje+pospravljanje+zalivanje rož
grin1.gif
).

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Hvala obema!
Da, skorpy, to sem iskal, stvari so sedaj, po prebiranju te teme bolj jasne.

LP

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Bemusunce. Se profesionalno ukvarjam s tem in ravno na račun takšnega dela izgubljam promet
frown-1.gif
Še bolj žalostno je, da sem pred parimi leti lahko imel ceno nekaj čez 9 eur/ura, zdaj lahko o tem le sanjam - če hočem dobit kakšno delo.
Vem, da recimo ženske s Krasa oziroma povsod blizu italijanske meje za delo v Italiji (isto - čiščenje hiš) kasirajo vsaj 10 eur/uro. Brez svojega orodja, čistil... samo pride in dela. Jaz jezika ne znam, če ne bi takoj zagrabil.
Ker lokalno so zadeve globoko v riti.

Snaga1

Pripravnik
3. sep 2012
257
0
16
Na italijanski strani meje živi cel kup Slovencev, tako da znanje italijanščine ni nujno pogoj. Daj oglas v Primorski dnevnik, če te zanima.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik trigga pravi:
Bemusunce. Se profesionalno ukvarjam s tem in ravno na račun takšnega dela izgubljam promet
frown-1.gif
Še bolj žalostno je, da sem pred parimi leti lahko imel ceno nekaj čez 9 eur/ura, zdaj lahko o tem le sanjam - če hočem dobit kakšno delo.
Vem, da recimo ženske s Krasa oziroma povsod blizu italijanske meje za delo v Italiji (isto - čiščenje hiš) kasirajo vsaj 10 eur/uro. Brez svojega orodja, čistil... samo pride in dela. Jaz jezika ne znam, če ne bi takoj zagrabil.

Pa ne moreš imeti večjo urno postavko kot politik za delo kjer ni potrebno nekaj ogromno misliti in se ga hitro naučiš -> folk ni blesav da bi mu prodajala slamo
stupid-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
Mislim, da si malo zamutil, kaj je bruto, kaj je neto, kje se posebej dobijo prevozni stroški , nadomestilo za malico in mu vse orodje in še več kupi "firma" (= država Slovenija). Cena, ki je bila, je za delo z računom, svojim orodjem, prevozom itd..., poštena.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.342
7.413
113
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Citat:
Uporabnik trigga pravi:
frown-1.gif
Urno postavko doloca trg. Ostalo lahko uporabis le za tolazbo.

Pa ne moreš imeti večjo urno postavko kot politik za delo kjer ni potrebno nekaj ogromno misliti in se ga hitro naučiš -> folk ni blesav da bi mu prodajala slamo
stupid-1.gif

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Cena 6 eur/uro vsekakor NI poštena, če delaš legalno. Za začetek ti predlagam, da si malo prebereš tole: http://www.cistilci.si/storitve-cene/kalcenredcist.aspx

Citat:
Naš nasvet vsem ponudnikom je, da v primeru pritiskov naročnikov v nesprejemljivo nizke cene storitev, naročnika seznani s kalkulacijo cene in analitično pokaže, kje je »dno« cene in da je pod to ceno v večini primerov možno izvesti storitve le z neupoštevanjem v Sloveniji veljavne zakonodaje. Ker je v tem primeru naročnik seznanjen, da gre za kaznivo dejanje, v skladu z zakonom o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno nosi soodgovornost kot soudeleženec dela na črno.

Situacijo sicer paradoksno ustvarja država: medtem, ko želi zajeziti delo na črno, na razpisih izbira izključno ponudnike z najnižjo ceno.
"Veliki" so že ugotovili recept: večino zaposlenih stran, na razpis se prijavit s svinjsko nizko ceno, potem pa poiskat lokalne podizvajalce, ki so pripravljeni delat celo pod ceno, samo zato da imajo delo. Jih poznam enepar. Še bolje je, ko ti podizvajalci iščejo svoje podizvajalce, ker imajo preveč dela kot ga zmorejo (prav zaradi prenizke cene, in potem mora delat toliko več, da lahko sploh preživi).

So šli mimo časi, ko si bil čistilec s kantico, parimi krpami in dvemi čistili, s sesalcem in kompletom za umivanje tal pa že profi. Zdaj je toliko različnih materialov, različnih čistil... moraš prepoznat kakšne vrste umazanija je, s kakšnim čistilom se je boš lotil in kako bo čistilo reagiralo s podlago. Klasična napaka je recimo, ko z mokro krpo, s katero čistiš wcje, opletaš naokrog in vse poškropiš. Odvisno od tal, se bo zadeva različno poznala. Ker je čistilo običajno vsaj malo jedko, se zelo lepo poznajo svetle pike na temnih ploščicah brez glazure. In tako naprej.
In ko prideš na en tak objekt recimo delat generalko, jaz vse take zadeve sproti dokumentiram, ker se moram enostavno zavarovat, da me naročnik potem ne najuri, da sem mu kaj uničil.

Pri dnevnem čiščenju naletiš na vse - od tega da praktično vse izgleda tako, kot si pustil prejšnji dan, do podriskanih školjk, pri čemer sem sam razvil sočutje do človeka, ki mu tako eksplodira rit.
grin1.gif

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
jordan glede na to da jih ni veliko ki bi pucal drek za drugim je pač temu primerna cena...

delo ni težko za priučit je pa neprijetno

Sej tudi medicinske sestre pucajo dreke pa še marsikaj drugega poleg, pa še z glavo je potrebno razmišljati pa niso tako dobro plačane
uf-1.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Hm. Koliko pa je NETO dohodek snažilke, ki je zaposlena v kakšnem od čistilnih servisov?
Koliko je dohodek 'na črno' mi je sedaj jasno.

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Hm. Koliko pa je NETO dohodek snažilke, ki je zaposlena v kakšnem od čistilnih servisov?

Dohodek čistilk npr. javnih sanitarij (ki jih uporabljajo tovornjakarji), zaposlenih pri dveh največjih čistilnih servisih pri nas so takšni, da skupaj z nadurami, dodatki za popoldansko delo, deljen delovni čas, nedeljsko in praznično delo, ter z upoštevanim dodatkom za minulo delo - še vedno ne dosežejo minimalca. Minimalca sicer prejmejo zaradi obveznega dodatka do minimalca, vendar ne morejo nikakor zaslužiti niti centa več.

LP

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:Sej tudi medicinske sestre pucajo dreke pa še marsikaj drugega poleg, pa še z glavo je potrebno razmišljati pa niso tako dobro plačane
Sem ti že napisal, da te mučijo pojmi kot so bruto, neto itd...
Ne moreš primerjati plače medicinske sestre in to, kar je zapisal trigga, potem moraš primerjati račun, ki ga bolnica izstavi za "hotelsko storitev" * število pacientov / število opravljenih ur osebja na "hotelskem delu" (sestre, čistilke). Ali pa kar (bruto zdravstveni proračun - bruto zdravila) / število ur, ki so jih pacienti preživeli v zdravstveni oskrbi. To bi verjetno našel med javnimi podatki.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Čistilke z višjo plačo od minimalne ne boš našel, oziroma zelo težko. Kvečjemu je malo višja plača na račun delovne dobe, ampak to je govora o nekaj %... To je pač taka panoga, da ni zahtevan kvalificiran kader, uvajanje ponavadi traja eno popoldne - tukaj je tvoj prostor, tukaj imaš delovno obleko, čistilo za tla, mize in wc, krpe (prat jih boš morala sama) in to je to, zdaj pa se loti delat.
Plača je običajno fiksna, dela je običajno malo manj poleti (suho vreme) in več pozimi.
Delavke običajno pogrunatajo, da bi lahko dobile več denarja, če bi odprle svojo firmo. To nekatere storijo, potem pa običajno sledi šok, ko naročnik noče zamenjat izvajalca (A me nočete obdržat?), manjka orodje (za en soliden začetek je treba računat enih 500 eur za osnovno orodje, čistila, delovno obleko), niti ne ve, kje vse nabavit ali še slabše, nima s čim nabavit.
Opažam, da v veliko manjših firmah zdaj enostavno nočejo čistilnega servisa, pospravljajo sami za sabo. Smeti izpraznijo ob koncu dela, mizo briše vsak svojo, posesa se 2-3x na teden, v wcjih se malo bolj pazi, to je pa že skoraj vse.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:

Pa ne moreš imeti večjo urno postavko kot politik za delo kjer ni potrebno nekaj ogromno misliti in se ga hitro naučiš

Hahaha...si me nasmejal!!!

Daj še enkrat preberi kaj si napisal....
evil.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Čistilke imajo povsod javni ali privat sektor minimalca. So pa tudi izjeme. Colarič je zadnjič razlagal, da ima čistilka pri njih 800€ neto, dober regres, 13.plačo in božičnico.
Poznam pa kar nekaj čistilk, ki popoldne fušajo. Čistila pa seveda v službi naberejo.