Tankanje v Avstriji ,Rumpold samopostrežna pumpa ,

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.456
160
63
Citat:
Uporabnik Matic78 pravi:
Citat:
Uporabnik mercedes pravi:
Zanimivo. Imam verjetno dobre bonitete..haha. ..sem dosedaj rezerviral kar nekaj dopustov,hotelov,term....pa vsaj dosedaj še nisem doživel neke rezervacije. No pa vse je enkrat prvič...lp

Si prisel kdaj v hotel brez rezervacije ob 4.00 zjutraj in hotel sobo
evil.gif

Govorim o rezervaciji denarja na računu ... Razumeš ? lp

Matic78

Pripravnik
19. jun 2011
231
1
18
Citat:
Citat:
Uporabnik Matic78 pravi:
Citat:
Zanimivo. Imam verjetno dobre bonitete..haha. ..sem dosedaj rezerviral kar nekaj dopustov,hotelov,term....pa vsaj dosedaj še nisem doživel neke rezervacije. No pa vse je enkrat prvič...lp

Si prisel kdaj v hotel brez rezervacije ob 4.00 zjutraj in hotel sobo
evil.gif

Govorim o rezervaciji denarja na računu ... Razumeš ? lp

Razumem
priden.gif
, in tocno v takih primerih se naredi predavtorizacija, ce pride brez rezervacije. Sem na drugi strani šalterja in moram to dostikrat razlagat

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.456
160
63
Ja ,samo če sedaj govoriva o hotelu ,če te prav razumem ,potem verjetno narediš predavtorizacijo za točen znesek?

Če gost želi recimo nočitev zzajtrkom ,stane to recimo 45 evrov. Ali narediš predavtorizacijo za 45 ali recimo 100 evrov?

Lahko se pa gost tudi odloči in dejansko plača vnaprej. ? Takrat je tudi 45 evrov ? Se motim ?
Lp

Matic78

Pripravnik
19. jun 2011
231
1
18
Tako je,

ce pride nekdo iz ceste brez kakrsne koli rezervacije in ce soba stane npr. 70 EUR se naredi na njegovo kartico predavtorizacija 120 EUR. Ta denar lahko npr. porabi v baru, restavraciji itd. Racun se zakljuci ob odhodu. Preostanek predavtorizacije se vrne na njegov racun.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Poleg veljavnosti kartice ti preveri še ali imaš dovolj denarja za maksimalno bremenitev. In če imaš prostega limita še 79EUR, aparat pa zahteva 80EUR prostih sredstev ti transakcijo zavrnejo. Kar je verjetno s strani upravljalca črpalke bolje kot pa da ostane tudi brez natočenega goriva.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pa se vrne takoj ali šele po nekaj dneh/tednu?
Osebno je predavtorizacija čisto v redu, dokler si v načinu koriščenja storitve... Ko pa storitev zaključiš in plačaš pa pričakuješ da je tudi finančno urejena in zaključena. Torej manjko obračunan/višek vrnjen praktično takoj ko ti odobrijo plačilo/avtorizacijo...
Kaj pa če plačam s kešom na koncu? Ali z drugo kreditno kartico? Bom tudi čakal na vrnitev predavtorizacije nekaj dni?

Pa predno spet napadete... očitno je tole hendlanje s preavtorizacijami največkrat odvisno od avtorizacijsko-procesnega centra (kartičarja), katerega uporablja ponudnik...
Recimo FE-Trading ima očitno nekega levega, pa Holliday Inn na Dunaju... Na hrvaškem očitno to špila, BankArt tudi...

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.456
160
63
Citat:
Uporabnik damci pravi:
25.12. sem tankal, rezervacija se je sprostial 29.12.

To je tako zelo hitro...Realno je to drugi delovni dan .

Jaz še kar čakam ...Zaenkrat je še kar 80 evrov...Tankal sem pa 28-ega.
Bom napaisal ko bo sprememba. Verjetno je to dnevno možno tam do 15-16 ure.?

lp

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.456
160
63
No sedaj pogledam spletno banko (klik) in sedaj so dodali še 40 evrov kolikor sem realno tankal. Ampak rezervacija 80 evrov je še kar ostala... tako da imam sedaj od tega tankanja že 120 evrov bremena...

Pa je to res normalno ?? In če ne bo rezervacija izbrisana ,kam se obrnem ??

lp