Kabel koaksialni za DVBT in SAT je enak 75 ohmski.
Tisti tenki koaxialec je za kabelsko, katera itak ima premočen signal, pa pokrije izgube na kablu.
Wrong ! Ne obstajajo kabli za "DVBT in SAT" kot prvo ampak za prenos RF signala k sprejemniku in treba je pogledati tudi slabljenje signala v specifikacijah glede na prenosno frekvenco (dB/100m) ! Impedanca kabla nima blage veze s kvaliteto oz. s slabljenjem signala. Sestava kabla daje kvaliteto, kar se vidi tudi pri ceni in je odvisna od uporabljenih materialov in konstrukcije.
...
RG6 je 7mm fi kabl, ki gre kao do 1GHz. Jasno, če uporabiš kratek (par m) ne bo hudega tudi na višjih frekvencah! Impedanca pa je odvisna od razmerja premera notranje žile in notranjega premera "komplet oklepa". Oni 6mm fi podaljšek narejen in iz trgovine za med "zidom in TV", je pač za silo in pač bolj "komot" (ni ga treba delat), če ni predolg ...
Jest sem za vse živo uporabljal "Cavel Sat602" kabl 75ohm, tudi pri mojih experimentih z DIY wifi antenami na 2,4GHz in bil zadovoljen... Fi 6mm se mi zdi ... nekoč (mogoče še) je bil v Me*kurju tudi Belden "sat" kabl s fi 4mm, en tak beli. Tudi Ok!. Pa saj valda se ne bo rabilo cel kolut kabla za potegnit po kanalih ... lahko tatanek "sat" kabl , če debelejši ne gre
...
Ps.: Najbolj se smejem reklamam za HD Dvb-T antene .... sam poglejte te napise na web sajtih in škatlah robe
... digitalna antena pa take
...
------------------------------------
"
... The Truth Is Out There ..."