Tamladi ščuvajo tastare....varstveni dodatek

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
Seveda pa to za Brgote ne velja... Oni pa bodo imeli čez pet let 5000 evrov plače mesečno...
bonk.gif
Ampak (mogoče) v Kuvajtru. V Sloveniji pač ne...
Niti najbolj plačan Boscarolov razvijalec/inženir nima, kolikor vem, niti 2500 evrov plače neto. Baje niti 2000 ne....

Jap, res je - ves zakaj? Ker bodo "Brgotom", tako kot meni in zeni, slej kot prej sli dokoncno na levo ledvico nas idiotski sistem zaposlovanja (aja, a vi pa niste na univerzo v Sloveniji hodili? Ja, potem je pa to res problem...), "veze in poznanstva" - "kolega od ta mrzlega bratranca bo dobil sluzbo, samo smo morali oglas objaviti", vsi sosedje in "kolegi", in vse njihove tezave in obremenjevanja s tem kaj pocnes, "capli" in podobni, ki tezko gledajo da ima nekdo vec od njih in vedno krivijo vse ostale, razen sami sebe, in splosna mentalna zaplankanost 60% nacije.

A ni globalizacija kul? Gres pac tja kjer te vec placajo! :D Ce se pa nekomu ne da za dve leti na vecerno solo, in se potem vozit do sosednjega mesta - WTF? Zivotari se naprej, kaj sem ti jaz zdaj kriv, ki se mi to da?

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Fora je v tem, da naši 'reveži' večinoma sedijo na 100 jurjev vrednih nepremičninah, pa jamrajo.

100.000 evrov (še vedno skoraj) stane garsonjera v Ljubljani. Se ti zdi imeti pri petdesetih lastno garsonjero (in mogoče 15 let star gumenjak Beogradsport z 25 let starim Tomos motorjem) mega bogastvo?

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
b.) Seveda diplomanti marsikatere smeri ne dobijo zaposlitve. Sem že nekaj pisal v smeri napačnih odločitev v življenju. Večina teh, ki so zdaj brez dela, je vedela kaj grejo študirat in kakšne so perspektive (nikakršne). Večina je postala samo blazno zamozavestna, brez kakršnegakoli uporabnega znanja. Poleg tega je z nekimi šnelkurz faksi nastopila popolna degradacija izobrazbe. Kadrovske službe v marsikaterem večjem podjetju imajo seznam fakultet iz katerih diplomantov NE vzemajo.

Posplosujes. Tudi med studijem ali kmalu po studiju se ti lahko zgodi, da prej blazno iskan poklic postane popolnoma nekonkurencen. Kaj pa ces potem? Se po eno diplomo?

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Fora je v tem, da naši 'reveži' večinoma sedijo na 100 jurjev vrednih nepremičninah, pa jamrajo.

100.000 evrov (še vedno skoraj) stane garsonjera v Ljubljani. Se ti zdi imeti pri petdesetih lastno garsonjero (in mogoče 15 let star gumenjak Beogradsport z 25 let starim Tomos motorjem) mega bogastvo?

Da. Ker je ta manicna potreba po tem da imas v lasti svojo nepremicnino cista Slovenska neumnost. Ko 10 let meces denar vanjo ti je potem - ce resimo dobil sluzbo v Mariboru, grunt mas pa v Cerknem - cel problem kaj narest - za vozit se je (kao) predalec, bajte pa tud ne bomo prodali! Daj, prosim, povej, zakaj bi moral tocno vsak clovek/par imeli v lasti nepremicnino? Kaj imas od tega?

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Nikka pravi:
Posplosujes. Tudi med studijem ali kmalu po studiju se ti lahko zgodi, da prej blazno iskan poklic postane popolnoma nekonkurencen. Kaj pa ces potem? Se po eno diplomo?

Da? Ali pa najdes, kje je ta poklic iskan, in se selis tja? Na preprost nacin imas 27 drzav na izbiro... Kmalu 28. Zakaj, a tebi se ne zdi vredno iti nazaj na faks, in bos raje doma cakala, da ti kdo sluzbo ponudi?

Ali pa vzames zacetnisko sluzbo na drugem podrocju, pa zacnes tam (seveda pod pogojem, da imas normlano diplomo, in ne "Ucitelj Likovne Vzgoje" ali "Srednjeveska Primerjalna Knjizevnost") z nule kot pripravnik.

Ampak, ne. "Ker imam faks iz Primerjalne Filologije hocem delati na svojem podrocju! To je moja ustavna pravica!
bonk.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Nikka pravi:

Prekvalifikacija v železokrivca, kuharja, vodovodarja..., kar traja eno leto. V bistvu sploh ni treba študirat ampak takoj izbereš en tak iskan poklic in je služba zagotovljena. Z malo poslovne žilice postaneš s.p. in dobro zaslužiš.

Ampak bodiva iskrena, ljudje grejo skoraj vedno študirat tisto kar jih veseli, ne glede na posledice. Ali pa grejo študirat kartako "da jim ne bo treba delat tako kot staršem". Uspeh zagotovljen!

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

Ne. Ampak ne mi reči, da je ta človek lačen. Če bi bil bogi bogi, bi tole prodal, šel v najem in bi bil za lep čas na toplem in sit.

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
En od problemov je tudi v tem, ker vecina slovenskih najemodajalcev nima pojma kaj to pomeni dat stanovanje v najem. V stanovanja praviloma v casu nejema ne vlagajo nicesar, temvec to pricakujejo od najemnikov, ce nisi samski, brez otrok in domacih zivali, pa tako ne prides v postev.

Za 500+ EUR na mesec, kar je marsikje v Sloveniji enako mesecnemu obroku kredita pa se najbrz folku ne da nategovat. Kupi tisto stanovanje, pa mu noben ne serje po glavi.

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
Iz VII. stopnje se ne mores prekvalificirat na nizjo. Vsaj tako so meni rekli, ko sem hotela naknadno, ob delu, vpisat se sorodno razlicico, ki je stela za VI. stopnjo. Lahko gres samo se po eno diplomo ali naprej na magisterij, doktorat.

No ja, pa idi ti studirat nekaj, kar te ne zanima. Me zanima, ce bi v stirih letih diplomiral.

Nazadnje urejeno:

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Nikka pravi:
En od problemov je tudi v tem, ker vecina slovenskih najemodajalcev nima pojma kaj to pomeni dat stanovanje v najem. V stanovanja praviloma v casu nejema ne vlagajo nicesar, temvec to pricakujejo od najemnikov, ce nisi samski, brez otrok in domacih zivali, pa tako ne prides v postev.

Za 500+ EUR na mesec, kar je marsikje v Sloveniji enako mesecnemu obroku kredita pa se najbrz folku ne da nategovat. Kupi tisto stanovanje, pa mu noben ne serje po glavi.

To je pa druga fora... Sicer nikoli nisem najemal stanovanja v Sloveniji (ker sem se spokal, ko je bil cas za selitev na svoje), ampak ja, sem slisal take zgodbice :S Vecina folka je navajena, da oddaja "studentom" (ker ostali si pa jasno takoj ko lahko nekaj kupijo!) - in temu primerni so tudi rezultati. Ker "normalni" ljudje pa res ne bodo najeli stanovanja!
bonk.gif

Klinc, sami smo se prifurali to te tocke. Spremembe bojo jeba in bolece, ampak jih zal rabimo.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Seveda se lahko, samo ne vem če se reče ravno "prekvalifikacija". Traja eno leto in opravljaš samo izpite iz strokovnih predmetov. Sem gledal zadnjič po tv ko je neka tovrstna oddaja. Sem se naravnost navdušil, da bi šel za kuharja izpite nardit. Za hobi, pa nikdar ne veš kdaj prav pride.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Za IV stopnjo najbrž velja drugače, ker že imaš opravljene splošne predmete. Zato delaš samo strokovne izpite. Za faks me pa ne držat
smile-1.gif

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
ksz

Sicer se brezveze prepucavate med sabo in se mi to načeloma ne da, ampak OK, bom še jaz podal svoje kratko mnenje...

Skrajni čas, da se te socialne zadeve porihtajo, ker ni ne meni ne komurkoli drugemu v interesu, da cel mesec delaš kot živina, država te olupi s kupom raznoraznih davkov in prispevkov, samo zato, da bo potem lahko nekdo po svoje lepše živel kot jaz in še mnogi. To lepše je mišljeno kot tako, da dobi en kup nekih ugodnosti za to, da doma drži noge v luft, v eni roki pir, v drugi pa daljinec.

Zdaj, če država skrbi za nekoga z raznimi varstvenimi dodatki in ostalimi finančnimi priboljši, je edino pravilno, da potem po smrti tega, za katerega je skrbela, zahteva en del dediščine in zapuščine. Če ne, pa se naj temu odpove in naj otroci skrbijo zanj, ne pa država. Potem pa bodo lahko brez skrbi vse "poerbali"...

Če se bo pa na koncu izkazalo, da tisti dedič ne bo zmogel tega vračila in da bi z zahtevanjem le-tega bilo ogroženo njegovo življenje, se bo država po določenem postopku lahko odpovedala temu svojemu deležu.
Zato ne razumem nekaterih izjav, ki sem jih prebral v tej temi... Preveč populistično oz. Pop-ovsko mi delujejo.

Kot je napisal Brgo, ni država kriva, če nekdo v vsem svojem življenju ni prispeval v državne blagajne kaj veliko, ampak si je kriv sam, ker je izbral tako pot... Brez dela ni jela, že od nekdaj in vedno bo tako, žal.

Zdaj, če nekdo ni zadovoljen s svojim statusom, naj izbere drugo pot (dodatno izobraževanje, samostojno podjetništvo ipd.), ne pa da se huduje nad državo in državnimi inštitucijami, ker pač za dajanje tega in onega zahtevajo pač nekaj nazaj.

Skratka, še pes hoče nategniit psico, ko se goni (zastonj se ne bo gonil), zato je nelogično, da bi država vse življenje nekomu nekaj dajala, nič pa v zameno zahtevala...
Že praktično 17 let zastonj šolanja je kar precej...

Vsak ima v življenju možnost izbire. nekdo bo delal za minimalca in jamral, drug pa bo nekaj ukrenil in se potrudil, da bo imel v žepu vsak mesec vsaj jurja.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
A se sekiraš, ker boš moral kak del poerbane bajte v obliki denarja dat državi? Poskrbi za svoje tastare, pa ne boš v skrbeh...
zmaga.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Imaš upanje da boš zaradi tega zakona kak cent manj prispevkov plačal?
bonk.gif

Plačal boš še več ,če bom upošteval tvoj nasvet in vse prodal , ker mi boš poleg varstvenega še subvencijo za stanarino moral dajat , pa mojim otrokom in vnukom tudi , najprej pa boš seveda stanovanja moral zgradit ....
evil.gif

.....js sem imel premalo plačo ker sem moral tebe šolat in v zahvalo se res spodobi da mi vse to vrneš .
.....in ja ! ,....prodal bom še pravočasno in si skupaj z otroki privoščili ,kar ste si drugi takrat ,ko smo se cela familija odpovedovali vsemu ,zato da danes tebi ni treba še večjih davkov plačevat za reševanje naših stanovanjskih problemov.
....če si butast in škodoželjen , pol pa plačuj , pa ne misli da ti ne bo treba , ker če se že mi ne bomo zbunili , se bodo pa sigurno priseljenci ,ker se malo bolj zavedajo svojih pravic in tvojih dolžnosti
hysterical-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Capl saj veš kako je, da se že en cajt govori, da se bo ljudstvo dvignilo. Samo dvignil se bo pa srednji razred, ki vas hrani, letele bojo pa vaše glave, ne pa tajkunske...

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Pa kolko si ti sploh star? Mislim, da ne veliko...

Mimogrede, meni se zdi, da gre obsolutno preveč denarja za socialne transferje (med 30% in 40% letnega proračuna)... Če je tebi OK, da se tolikšna sredstva namenjajo za tovrstne transferje namesto za razvoj države in državljanov, potem pa res ne vem.
Da ne bo pomote, govorim o VSEH soc. transferjih...