Torej, imam še vgrajeno staro plinsko peč in radiatorje, vendar jih ne koristim že več kot 4 leta - zadnja 4 leta grejem s klimo. Ampak tega na EKO skladu ne vedo... Za backup talnemu ogrevanju bi imel klimo - četudi zmanjka elektrike, smo v preteklosti že preizkušeno z bencinskim generatorjem en dan greli s klimo brez problema (ko je bil žled par let nazaj)...
Sem pogledal malo dokumentacijo za EKO sklad in če prav razumem, bi mi vrnili 50% investicije (občina Pesnica), saj bi padel v skupino:
Razumem prav???
Katere stroške pa bi povrnili, glede na naslednjo izjavo:
Ve kdo, kaj bi mi vse povrnili od naslednjih investicij (ker so povezani z izvedbo naložbe):
Sem pogledal malo dokumentacijo za EKO sklad in če prav razumem, bi mi vrnili 50% investicije (občina Pesnica), saj bi padel v skupino:
Višina nepovratne finančne spodbude znaša do 50 % priznanih stroškov naložbe, vendar ne več kot:
pri zamenjavi stare kurilne naprave z novo toplotno črpalko na območjih občin, ki imajo sprejet Odlok o načrtu za kakovost zraka.
- 5.000 EUR za ogrevalno toplotno črpalko tipa voda/voda ali slanica (kot npr. zemlja)/voda;
- 3.200 EUR za ogrevalno toplotno črpalko tipa zrak/voda,
Razumem prav???
Katere stroške pa bi povrnili, glede na naslednjo izjavo:
Priznani stroški vključujejo:
- nakup in vgradnjo ene ogrevalne toplotne črpalke na stanovanje;
- nakup in vgradnjo hranilnika, vodnega toplotnega zbiralnika ter povezavo s toplotno črpalko;
- izvedbo zemeljskega kolektorja ali vrtin;
- električne in strojne instalacije za potrebe delovanja in krmiljenja sistema ter zagon sistema;
- ostale stroške, ki so smiselno povezani z izvedbo naložbe.
Ve kdo, kaj bi mi vse povrnili od naslednjih investicij (ker so povezani z izvedbo naložbe):
- nakup in vgradnja cevi in omarice za talno gretje
- vgradnja estriha
- nakup in vgradnjo ene ogrevalne toplotne črpalke na stanovanje