Citat:
Uporabnik MUC pravi:
ksz..
Evo, pa gremo na Phuket čez 5 dni. Plačane imamo samo letalske karte (ki so stale btw 1.900 EUR z rizikom in Corisom), hotel iščemo nekje na Patongu, ko pridemo dol
Za prevoz do Munchna pa se še odločamo ali z avtom, kar pride okoli 170 EUR (s parkingom), z vlakom (120 EUR) ali Adrio (530 EUR).. Najverjetneje zmaga avto, razen če bo huuud sneg.
Odločil se boš seveda sam, ti bom pa svoje izkušnje glede poti v Munchen povedal:
Na prvi pogled je osebni avto ugodnejši, vendar pa moraš računat, da ko se pri povratku po 10 ali več urah vožnje v letalu vsedeš v avto in pelješ še 6 ur v Slo, to nikakor ni varno in je tudi neodgovorno. Drugi problem v februarju in marcu je vreme. Dva do trikrat na leto letim iz Munchna v tople kraje in lahko ti povem, da tako 2007, kot 2008 in tudi 2009, v februarju in marcu niso bili primerni pogoji za tako pot z osebnim avtom, če ni bilo snega na poti v Munchen, je bil pa na poti nazaj. Zato priporočam vlak (zadnja leta potujem v Munchen samo s tem prevoznim sredstvom): povratna vozovnica je cca 70 EUR na osebo, doplačilo za spalnik (če je to potrebno) za 2 osebi pa 90 EUR v eno smer. Ker ponavadi potujem ponoči le v eno smer me tako pride povratna vozovnica z enim spanjem 115 EUR (na osebo). V Munchnu je na glavni žel. postaji tudi postaja S bahn in na letališče peljeta progi S1 in S8 (cca 40 min). Od Lj do letališča sploh ne stopiš na prosto, pelješ se ko lord in predvsem ničesar ne tvegaš.
In BTW, v začetku marca tudi jaz potujem iz Munchna na Phuket, seveda z vlakom. To bo moj že deveti obisk Tajske in tokrat prvič v paketu, imam namreč v kompletu prevoz in hotel. Sicer je tam (na Patongu in tudi na Karonu in Kati) na tone takih in drugačnih hotelov, a z otrokom jih ni ravno najprijetneje iskat, še zlasti če nisi navajen klime, ki tam vlada. Zato mogoče ne bi bilo slabo, da na spletu najdeš kak hotel in ga rezerviraš le za noč ali dve (z opcijo podaljšanja, če ti bo všeč) in predvsem se poskusi dogovorit, da ti organizirajo (čim ceneje, ali brezplačno) prevoz od letališča do hotela (ta prevoz in iskanje prenočišča sta namreč najbolj stresna dogodka na dopustu).