Tajna objava

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
zanima me kako je s številko v tajni objavi in prejemanjem klicev raznih promotorjev
confused-1.gif

številka je še več let v tajni objavi, a vseeno prejemam klice raznih promotorjev in prodajalcev
confused-1.gif

niso naključni klici, ker točno vejo koga kličejo, oziroma iščejo osebo, ki je bila objavljena v imeniku...

zdaj pa vprašanje....kako ukrepat? ali se da take kam prijavit? kam? se mi sploh splača? kaj imam jest od tega?

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
145
63
A si kdaj kakšno nagradno igro igral po raznoraznih trgovskih središčih, internetne strani? Na nagradni kupon ponavadi napišeš tudi mobitel. Na takšen način se tudi dobivajo baze podatkov. Premisli...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Povem jim, da moja številka ni javna in naj me takoj vržejo iz baze, sicer jih bom prijavil informacijskemu pooblaščencu. Navadno pomaga.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Lahko vprašaš ali imajo tvoje soglasje, da uporabljajo številko? In lahko tudi rečeš, da soglasje ukinjaš v skladu z ZVOP-1 in če dobiš še en klic z njihove strani, jih boš prijavil inšpekcijski službi IP-RS
smile-1.gif

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
gre za stacionarno številko....ta se nikoli nikamor ni posredovala...

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
verjamem, da je v starem imeniku....ampak a niso pravila za podjetja, ki se ukvarjajo z telefonsko prodajo?...meni se bi zdelo logično, da se taki morajo ravnat po trenutno aktualnem imeniku in ne po 10 let starem?
bonk.gif

ker če ni pravil, je brezveze opcija tajne objave in "kljukica" prepoved klicana v komercialne namene....saj je več ali manj vsaka številka nekoč bila objavljena....
bonk.gif

ker po tem takem, je vedno lahko izgovor "stara" baza....
bonk.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik kwa pravi:

zdaj pa vprašanje....kako ukrepat? ali se da take kam prijavit? kam? se mi sploh splača? kaj imam jest od tega?

Čisto lahko rešljivo...promotorki rečeš,naj ti da svojo osebno mobitel cifro,da jo boš po 22.00 uri nazaj poklical in se bosta vse pogovorila
evil.gif
Če ti reče,da ne daje svoje zasebna cifre,jo napizdiš nazaj,da te je ona pravkar klicala na tvojo zasebno cifro in zahtevaj šefa.
Hitro boš izbrisan iz njihove baze
cheer.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.478
449
83
Ne niso
bonk.gif

Po razlagi AKOSa, ki je pristojna agencija za kršitve iz tega področja, zakon ne zahteva uporabe najnovejših baz / imenikov. Priročen izgovor črkobralskih birokratov, da tu ne morejo nič

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.102
461
83
45
dolenska
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Povem jim, da moja številka ni javna in naj me takoj vržejo iz baze, sicer jih bom prijavil informacijskemu pooblaščencu. Navadno pomaga.

To vedno reši problem. Najbolj mi je pa žena vesela, ko sem ukinil stacionarca. Na mobilnega še nisem dobil nezaželenega klica.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Samo rečeš, da želiš, da te izbrišejo iz baze podatkov in da te ne smejo več klicati.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.726
6.501
113
Ko te pokličejo (glede na 45.a člen ZVPot se morajo predstaviti in povedati, da gre za komercialni klic) zahtevaš izbris iz baze.

Tudi če je številka objavljena v telefonskem imeniku, lahko prepoveš marketinške klice:
PREPOVEDUJEM uporabo podatkov za klice, ki imajo komercialni namen

V skladu s 150-tim členom Zakona o elektronskih komunikacijah te ne smejo več klicati, sicer tvegajo globo (500 do 50.000 EUR).

Da ne odpiram nove teme, pa še tole:
Zaradi višje kakovosti storitev se pogovori ne smejo snemati

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sem tudi sam v "postopku". Sam jst vem, kdo jim je dal številko, ker so mi povedal:))
Prijavil na tri naslove.
akos zahteva uradni izpis kdaj so bili klici opravljeni. operater mi pa neki štrajkat. so me pa vmes že klical s policije, da se en dan dobimo.
se pa to vleče že cca 1 mesec.