Tablični računalnik

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.956
7.290
113
Ker je 12 letni sin pred kartkim svoj Ipod Touch 8GB namočil v morje in se s tem za vedno poslovil od njega, sedaj razmišlja o nakupu novega. Ker je Ipod v glavnem uporabljal za igranje igric, gledanje Youtube in bolj malo poslušanje glasbe, mi je na misel prišlo, da bi bilo zanj mogoče bolje, da si kupi kakšno poceni tablico. Ker so trenutni Ipod Touch 16GB in je cena cca. 200€, sem na mimo vrste gledal cenejše tablice, tam do 200€. Zanima me, kako je z igricami na teh tablicah? Mislim na brezplačne zadeve. Je na te tablične računalnike potrebno naložiti še kakšen software, ali je že vse naloženo? Skratka, potrebujem kakšen nasvet, kaj bi bilo najbolj uporabno zanj? Prihranjenega denarja ima okoli 160€, zato me zanima kaj kupiti?

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Glede na to da si je sedaj lastil iOS napravo ti svetujem da nekje stakneš kak rabljen iPad 2 ali iPad Mini, ker dvomim da bo zadovoljen z neko cheap Android tablico, sploh če dosti igra igrice kot si napisal.

Nazadnje urejeno:

SinkSank

Pripravnik
8. jul 2013
38
0
6
Ni slaba-ma nečak pa kr lepo laufa.Zdej so pa sloh tok pocen da se ti res splača to.Sam sicer opazim manjši lagg,sam to zato ker mam S4 in mali špila kako igro isto kot js in mi je ful čudno,ker na mojem telefonu dela res tekoče. Drugače pa se mi zdi za ta denar najboljša tablica
smile-1.gif

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.956
7.290
113
Zato pa sprašujem, ker se sam ne spoznam. Zgornji ima samo 8GB, spodnji pa ne pošiljajo v SLO. Še sedaj ne vem kje dobiti potem ustrezne igre, programe itd...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Glede poceni tablic ti priporočam edino, da preveriš ali ima 1GB RAM-a. 512 MB je premalo za igranje igric, že pri več odprtih programih začne štekat.

Nekaj sem gledal zase in imel v mislih to tablico: http://www.ebay.de/itm/200924859764?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

145€ s poštnino vred. Sem pa zase gledal model, ki ima 3G in GPS, brez tega se mi zdi, da je brezveze imet tablico, vsaj 3G je fajn imet.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Je na netu kaj free robe, ali pa na raznih pašnikih?

Je marsikaj na netu, je pa potrebno vzeti v zakup da je ogromno boljših iger iOS ekskluziva. Jaz sem bil kakšnega pol leta nazaj ko sem imel Nexus 7 kar razočaran nad naborom Android iger tako da malce povprašaj sina če je kaj specifičnega igral na iPodu da ne bo potem razočaranja.

Mzi

Pripravnik
2. nov 2010
111
1
18
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Zato pa sprašujem, ker se sam ne spoznam. Zgornji ima samo 8GB, spodnji pa ne pošiljajo v SLO. Še sedaj ne vem kje dobiti potem ustrezne igre, programe itd...

Ker ni noben odgovoril na zastavljeno vprašanje bom jaz. Programe in igre snameš na google play,ki je nameščen na vseh android napravah. Vse kar moraš storiti je da se registriraš(lahko z gmail računom) . Potem pa imaš tam free in plačljive verzije obstaja pa dosti stvari tudi na pašnikih.

miklavz

† 1962-2015
30. sep 2012
912
1
16
Kupi mu rabljenega samsung galaxy tab-a ali apple i-pada; saj ne rabi 3G, Wi-Fi majo vsi, iger pa morje zastonjskih za dol potegnit. Vsaj veš, da imaš delujočo robo, ki nima napak kakor v konfiguraciji kot tudi ne v sestavljanju ali kvaliteti komponet. Poba pa res ne rabi high tech gadgeta - naj bo zadovoljen s tistim, kar mu kupiš. Kar je bolj pomembno je, da si tudi ti zadovoljen s tistim, kar ima. Beri - stvar, ki deluje brez trošenja tvojega časa in miru. LPM

SinkSank

Pripravnik
8. jul 2013
38
0
6
Igre pa aplikacije dobiš na Google Play-narediš gmail pa že vlečeš.Drugače pa če je kaka plačljiva dobiš popolnoma vse na internetu .

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.956
7.290
113
Citat:
Uporabnik miklavz pravi:
Kupi mu rabljenega samsung galaxy tab-a ali apple i-pada; saj ne rabi 3G, Wi-Fi majo vsi, iger pa morje zastonjskih za dol potegnit. Vsaj veš, da imaš delujočo robo, ki nima napak kakor v konfiguraciji kot tudi ne v sestavljanju ali kvaliteti komponet. Poba pa res ne rabi high tech gadgeta - naj bo zadovoljen s tistim, kar mu kupiš. Kar je bolj pomembno je, da si tudi ti zadovoljen s tistim, kar ima. Beri - stvar, ki deluje brez trošenja tvojega časa in miru. LPM

Se lahko normalno gleda kakšne TV serije s podnapisi, glede na to, da je ekran bolj majhen? Kako pa se kaj gibajo cene za kakšne rabljene Galaxy-e ali Ipad-e? Mislim da kar precej čez 200€!?

Nazadnje urejeno:

miklavz

† 1962-2015
30. sep 2012
912
1
16
Seveda se lahko gleda; vse deluje flawless. Cene rabljenih - malo poglej na Bolhi, cene so izpod 200€. Jaz sem za svojega Galaxy tab 10.1 2 z 3G novega plačal 260€. Cene brez 3G so vsaj za 50€ nižje - za novega. Malo ptrpljenja, mislim, da bi ga znal dobiti za kakih 180€ - rabljenega, seveda.
Ljudje menjajo tablice zaradi mode in ne, ker jim ne bi več delovala. Isto kot mobilce ali avte.
LPM