Tablica - za kaj?

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
meni so mojo tablico nabavili za rojstni dan, ker sem veliko na poti, in pride prav v kaksnem avtu ali na letalu za kak film pogledat. najbolj pa je, vsaj meni uporabna (bila) za posiljanje fotografij s terena. namesto, da bi se zavlekel nekam v en kafic, kjer bi lahko iz torbe potegnil prenosnik, sem lahko delal sredi akcije. meni je bila tablica tu izredno uporabna. ze lani sem veliko nogometnih tekem spotoma fotkal in spotoma posiljal. dobro, nogometne tekme so relativno lahke s tega stalisca, ker je dovolj prostora, da delas s prenosnikom v narocju, ampak si na ta racun manj okreten s fotoaparatom.

tudi na smucariji pride prav, ko sredi strmine enostavno vzames tablico, naredis fotke in posljes, z racunalnikom je to precej tezje. plus, da baterija v vsakem primeru na tablici zdrzi precej dlje.

je pa res, da sem pred kakima dvema mesecema nabavil Note II, ravno zaradi tega, da imam vse skupaj lahko v zepu. in ko rabim, takoj priklopim kartico, skopiram, podelam in posljem. nazaj v zep in akcija naprej.

ne vem, meni pride zelo zelo prav.
grin1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.594
113
Emona / Carnium
Tablico (WinRT) uporabljam:
pogosto za branje knjig, revij, mail korespondenco, www surf, facebook, poslušanje radia, muzike, pregledovanje fotk, gledanje filmov, metronom,...
občasno za remote desktop, delo z office dokumenti, skype, alter, igranje igric,...
redko za spletno nakupovanje, elektronsko banko,...
nikoli za podlago za rezanje krompirja

Za nekatere namene jo vtaknem v keyboard in jo uporabljam kot prenosnik. Vendar to že ni več tablica potem
smile-1.gif

Juræek, zakaj fprašaš? Kaj pa ti poleg igric in brskalnika uporabljaš na laptopu ali desktop računalniku?

Nazadnje urejeno:

miklavz

† 1962-2015
30. sep 2012
912
1
16
Imam notebooka (I7 procesor), imam netbooka, pa sem si nabavil še tablico; dosti potujem, tablica je lahka in osnovne stvari - kot so booking.com in podobno deluje isto kot ostali. Ima avtonomijo, deluje per se, torej - moje mnenje je naslednje: tablica je dejansko samo za potovanja, letališča. Android sistem - verjetno isto kot Ipadov op sistem mnogo hitrjr in lažje dostopa do internete, za razliko od klasičnega netbooka na win OS.
To je moje mnenje.
Lep dan, M

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Tablico (WinRT) uporabljam:
pogosto za branje knjig, revij, mail korespondenco, www surf, facebook, poslušanje radia, muzike, pregledovanje fotk, gledanje filmov, metronom,...
občasno za remote desktop, delo z office dokumenti, skype, alter, igranje igric,...
redko za spletno nakupovanje, elektronsko banko,...
nikoli za podlago za rezanje krompirja

Za nekatere namene jo vtaknem v keyboard in jo uporabljam kot prenosnik. Vendar to že ni več tablica potem
smile-1.gif

Juræek, zakaj fprašaš? Kaj pa ti poleg igric in brskalnika uporabljaš na laptopu ali desktop računalniku?

Jo za alter tudi uporabljaš? npr. da napišeš kakšen prispevek ali odgovoriš.
priden.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Ko smo že pri tem da se na wc-ju serje in ne brska po internetu: nekaterim uspe tudi za računalnikom bolj srat kot kaj drugega.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
To je tako kot primerjava Facebooka in zapora: pri obojem sediš, zabijaš cajt in pišeš po zidu. Skratka ena zadeva več za čas zabijat za večino - podobno kot zakaj imamo PSP. Eni so tudi "powah userji" le-teh.
Jaz sem svojega prodal, ker sem ugotovil da za resno delo ni (ni ne tič (notebook) ne miš (telefon)). Za na hitro (kak kratek mail, kaj pogledat na webu, kak pdf odpret...) je mal večji telefon ok, za resno delo pa rabiš tipkovnico in uporabne programe. Saj procesorska moč tablic že zdavnaj ni problem: 1. problem je kako na androidu zalaufat office (ne nekega približka), in 2. kako dejansko nekaj natipkat (z neko mini-bt tipkovnico ne, brez miši ne).

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
Imam chip-china-shit od gocleverja;
-mail
-chat
-srfanje
-internet radio+reciver
-navigacija ter občasno dvb-t v avtu
-otroci za igrice
V glavnem za cca.100€ dobro vložen denar, več pa nisem bil pripravljen dat za njo iz zgoraj navedenih razlogov-škoda denarja

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.594
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik KarEn pravi:
To je tako kot primerjava Facebooka in zapora: pri obojem sediš, zabijaš cajt in pišeš po zidu. Skratka ena zadeva več za čas zabijat za večino - podobno kot zakaj imamo PSP. Eni so tudi "powah userji" le-teh.
Jaz sem svojega prodal, ker sem ugotovil da za resno delo ni (ni ne tič (notebook) ne miš (telefon)). Za na hitro (kak kratek mail, kaj pogledat na webu, kak pdf odpret...) je mal večji telefon ok, za resno delo pa rabiš tipkovnico in uporabne programe. Saj procesorska moč tablic že zdavnaj ni problem: 1. problem je kako na androidu zalaufat office (ne nekega približka), in 2. kako dejansko nekaj natipkat (z neko mini-bt tipkovnico ne, brez miši ne).

So tablice, ki izničijo 1. (WinRT) in 2. (Asus Vivo Tab - dokler nisem probal, nisem bil prepričan v uporabnost teh mini tipkovnic) problem, vendar imajo potencialni 3. problem: ceno.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Jaz imam asus transformer prime. Tablica je veliko v pogonu za internet, mail, glasbo, za potovanja, kakšen film kje na poti, z yatse upravljam xbmc na Raspberryu, ko se kaj šravfa so na njej navodila. Da se tudi kaj daljšega napisati ko jo dam v dock, iz digitalca lahko naložim slike ko me ni doma itd... Igrc se pa igra bolj malo. Je tudi nadomestek za tv ko si kje zunaj ampak v dosegu wifi in preko tv2go pogledaš kar ne želiš zamuditi...

delter333

Guru
21. maj 2010
1.861
1.561
113
Notranjska
Tv na tablici je dosti zanimiva zadeva, ena je lahko tudi smart house vendar se o tem malo govori, ker je celotna izgadnja sistema draga. Sem bi lahko dali nadzor luči, ogrevanja, žaluzij, alarmnega sistema in video nadzora. Mislim, da znajo bit maili kar pomembna zadeva sploh če furaš kakšen biznis in je tablica 3G nuja. Zanimiva stvar je tudi borzno poslovanje v realnem času. To jih je nekaj na prvo žogo.
Mi gre pa na pe*** ker programi za te stvari pridejo na marketu kar skriti, na prvi strani je vedno crap, tega je na Androidu vedno več, slamnate aplikacije, potem se pa ljudje sprašujejo zakaj bi to rabili.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.191
1.198
113
www.adriamedia.si
iPad
Doma seveda net, maili, branje knjig (in hkrati muzika), TW, gledanje filmov, TV in YT. Pa še za daljinca za Siol Box jo imam, itak med gledanjem TV vedno brskam po netu ...
Službeno maili, pisanje člankov (brez zunanje tipkovnice), TW, FB, objava člankov na netu, izbira slik (in tudi malce obdelave, če je treba) ... Pa za kak excel na hitro pogledat (tudi kaj naredit, če niso kake resnejše tabelce z makri in miljonom celic). Ni tako hitro/udobno kot na laptopu, ampak po drugi strani je pa tablica veliko, veliko lažja in praktično nikoli ne razmišljam o bateriji. Pa še bolj priročna je, ko se vlačiš po letališčih in letalih. Pa še kaka igra, za dolgčas preganjat ...
Sem sicer gruntal o BT tipkovnici, pa so mi vse ali prevelike ali pa nič boljše od tipkanja po zaslonu. Tako da: ja, da se uporabljat tudi za resno delo.

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.250
113
tole si pa čist kiksnu... avto je laptop ker z njim delaš vse tablica je pa motor

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
imam tablico z dockom oz tipkovnico, prenosnika nimam.
tablica na bateriji zdrži veliko dlje kot prenosnik
je veliko lažja kot prenosnik
za prenašat okol ne potrebujem ekstra neke velike torbe
se ne greje
nima ventilatorja zato ni občtljuva na podlago
z njo sem lahko v XY položajih na sedežni:) kombinacija touchscreen in prave tipkovnice je men čista zmaga
če veliko več surfam si priklopim bluetooth miško
uporabljam jo za surfanje, maili, yt, teamviewer. Tko se zgodi, da pravga pc-ja tudi cel teden ne prižgem
kupljena je bila tudi z namenom, da jo bo punca uporabljala v službi, potem so se začele kraje in smo ta del opustil.
prodal sem nekaj druge robe, tko da me ni skoraj nič udarilo po žepu:)

ker dopoldan sama leži doma, iščem rešitev, da bi jo uporabil kot alarmno napravo;) ima kamero, internet... torej samo še app najdem;)

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Za resno delo imam itak stacionarta doma v domači pisarni kot tudi v službeni pisarni. Za resne zadeve na terenu (sestanki, lokacije izven pisarne), je itak prenosnik. Ko pa sem enkrat v domačem okolju pa odkar imam tablico, prenosnika ne uporabljam več. Tablica se mi vedno kjer v bližini nahaja v stanovanju, tako da za browsanje, maile, kakšen skye, youtube, tamala zvečer za 15 minut pogleda risanko vmes še kakšno igro spomina odigra...skratka men je super zadeva in za domače okolje mnogo bolj uporabna kot prenosnik ali PC, ni pa nikakor nadomestek za njiju.
Jaz bi tako rekle...če doma kdaj odpreš računalnik samo zato da nekaj posrfaš, pogledaš maile, zavrtiš kakšen posnetek, potem je tablica zmaga. Inforamcije so ti mnogo hitreje na razpolago na mnogo bolj prijazen način (manjša škatla,...).

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
Meni je pa bistvena prenosnost, ko sem prvič kupil laptop sem ga od začetka še nosil z seboj, kmalu pa nič več, tablico vedno če grem za cel dan ali več. Se strinjam da je igračka, ampak koristna igračka.