Tablica Google Nexus 7

22. jul 2007
13.556
1.743
113
124
Citat:
Uporabnik ganges pravi:
Sem kar prepričan, da bo marsikomu vprašanje butasto in možno, da je že bilo odgovorjeno na njega, čeprav sem jaz iskal in nisem zasledil v poplavi vseh tem pa bom kar vprašal
smile-1.gif

Vedno sem bil prepričan, da ne rabim tablice, pa sedaj bolj ko gledam ta Nexus 7, bolj si predstavljam, da bi to bilo lepo darilo sam sebi za Božič
smile-1.gif
Ker pa sem totalen amater glede tablic mama par vprašanj, da se ne nasankam in ga potem ne bom uporabljal, kot že marsikatero stvar v življenju, ki sem jo nabavil, ker se mi je zdela odlična, potem pa par dni akcije pa v predal.

A se, da na Nexus 7 (pa tudi ostale tablice) priključiti zunanja "mass storage device" (USB, prenosni disk...)? Kako je s stojali za avto, a kdo uporablja na tak način? To mislim, da bi mel stojalo v avtu in ga med vožnjo uporabljal kot predvajalnik glasbe, GPS navigacijo, v povezavi s telefonom in potem WIFI za ostale pomembne podatke, ki bi bili na dosegu roke. Potem doma, da bi ga imel v stojalu in ga uporabljal kot multimedijski predvajalnik... Za brskat po spletu bi mi v primarni uporabi vseeno ostal domač računalnik ali prenosnik, saj se mi Nexus 7 vseeno zdi nekoliko majhen in s tem manj udoben za pisanje in branje, če imamo drugo izbiro...

Hvala vsem za trud, odgovore in razjasnitev dilem
wink-1.gif

lp
Vse to kar ti iščeš in sploh, ker še nimaš tablice bi ti predlagal recimo za začetek GOCLEVER T76

Cooper

Pripravnik
27. jan 2009
498
0
16
Ljubljana
Tudi jaz sem bil mnenja, da tablice ne potrebujem. Danes, en mesec po nakupu Nexusa 7, mi je žal, da tablice nisem kupil že prej.

Kar se tiče tvojih vprašanj, je pa takole:
- usb-ja ne moreš priklopit, prenosni disk lahko (ampak mislim, da ne "out of the box")
- med vožnjo se raje posveti vožnji, ne pa uporabi tablice (čisto dobronamerno mislim
cool-1.gif
), drugače je pa zvočnik premalo močan, da bi lahko normalno poslušal glasbo, navigacijo lahko uporabljaš brez povezave s telefonom (ima vgrajen GPS, podatki so pa itak naloženi na tablico)
- za uporabo doma je pa zakon in kmalu postane nepogrešljiv

Aja, kar se tiče kvalitete izdelave, odzivnosti, splošne uporabe, se niti slučajno ne more primerjati s Kitajskimi polizdelki. Je vreden vsakega evra!

bles

Pripravnik
18. sep 2007
257
2
18
54
Citat:
Uporabnik ganges pravi:
Sem kar prepričan, da bo marsikomu vprašanje butasto in možno, da je že bilo odgovorjeno na njega, čeprav sem jaz iskal in nisem zasledil v poplavi vseh tem pa bom kar vprašal
smile-1.gif

Vedno sem bil prepričan, da ne rabim tablice, pa sedaj bolj ko gledam ta Nexus 7, bolj si predstavljam, da bi to bilo lepo darilo sam sebi za Božič
smile-1.gif
Ker pa sem totalen amater glede tablic mama par vprašanj, da se ne nasankam in ga potem ne bom uporabljal, kot že marsikatero stvar v življenju, ki sem jo nabavil, ker se mi je zdela odlična, potem pa par dni akcije pa v predal.

A se, da na Nexus 7 (pa tudi ostale tablice) priključiti zunanja "mass storage device" (USB, prenosni disk...)? Kako je s stojali za avto, a kdo uporablja na tak način? To mislim, da bi mel stojalo v avtu in ga med vožnjo uporabljal kot predvajalnik glasbe, GPS navigacijo, v povezavi s telefonom in potem WIFI za ostale pomembne podatke, ki bi bili na dosegu roke. Potem doma, da bi ga imel v stojalu in ga uporabljal kot multimedijski predvajalnik... Za brskat po spletu bi mi v primarni uporabi vseeno ostal domač računalnik ali prenosnik, saj se mi Nexus 7 vseeno zdi nekoliko majhen in s tem manj udoben za pisanje in branje, če imamo drugo izbiro...

Hvala vsem za trud, odgovore in razjasnitev dilem
wink-1.gif

lp

Po dveh mesecih uporabe mojega neksija mi ni jasno, kako sem lahko živel prej brez njega
cheer.gif

Za priključitev zunanj USB naprave potrebuješ USB OTG kabel, ki ti omogoči da znunajo USB napravo prilkjučiš na N7. Za USB kljuke ni problema, pri HDD pa moraš uproabit še Y USB kabel, da lahko daš en kos kabla še v drug USB port, preko katerega bo HDD dobil dodatno napajanje, ker N7 zagotavlja preko USB porta premalo elektrike.

Potem pa če nimaš rootanega N7 kupiš program Nexus Media Importer, s katerim lahko potem prenašaš datoteke med USB naparvo in N7.

Če pa imaš rootan N7, potem pa lahko uporabiš tudi kateri drugi "file manager" app.

Jaz mojega nisem rootl, zato uporabljam prvo varianto.

Za poslušanje glasbe v avtu sem si nabavil Bluetooth vmesnik, tako da ga priključim v AUX priključek od avtoradia.

Za navigacijo pa si moram najprej nabavit nek nosilec.

bles

bles

Pripravnik
18. sep 2007
257
2
18
54
Citat:
Uporabnik Cooper pravi:

Aja, kar se tiče kvalitete izdelave, odzivnosti, splošne uporabe, se niti slučajno ne more primerjati s Kitajskimi polizdelki. Je vreden vsakega evra!

Se absolutno strinjma. Ko sem v BB imel v roki te kitajske zadeve, sem se odločil da tablice ne rabim. Pol pa mi je kolega pokazal svoj N7 in sem takoj naročil še mojega.

Razlika je kot med fičkom in merđo. Z obema se lahko voziš in oba imata 4 kolesa in volan, ampak potem pa se vsaka podobnost neha.

Sicer mi je sedaj nekoliko "žal", ker je prišel ven 32G model. Ampak tudi 16G je absolutno zadosti. 3G pa ne rabim vgrajenega ker imam prenosni MIFI.

bles

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Citat:
Uporabnik bles pravi:

Za priključitev zunanj USB naprave potrebuješ USB OTG kabel, ki ti omogoči da znunajo USB napravo prilkjučiš na N7. Za USB kljuke ni problema, pri HDD pa moraš uproabit še Y USB kabel, da lahko daš en kos kabla še v drug USB port, preko katerega bo HDD dobil dodatno napajanje, ker N7 zagotavlja preko USB porta premalo elektrike.

Tudi za prenos iz prenosnega diska rabiš dodatno napajanje?

bles

Pripravnik
18. sep 2007
257
2
18
54
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:
Citat:
Uporabnik bles pravi:

Tudi za prenos iz prenosnega diska rabiš dodatno napajanje?

Ja za moje WD Passporte rabim. SIcer se brez dodatnega napajanja lučka na disku prižge, ga pa N7 brez dodatnega napajanja ne prepozna.

bles

ganges

Pripravnik
4. nov 2012
160
0
16
Hahaha, hvala za odgovore vsem. Danes sem ga potem dejansko imel v rokah v 2 trgovinah in moram povedat, da je samo moja trma botrovala temu, da ga takoj nisem nesel domov. Ker je seveda že v trgovni bil priklopljen na wlan sem že tam prebral vaše odgovore in sploh ni premali ekran kot sem si predstavljal, ko sem doma za mizo vlekel 7 inčev ven z metra in si predstavo delal. Bil sem zelo navdušen, ampak ker sem rekel v osnovi, da letos ni budgeta za to, ga nisem vzel direkt, bom pa ga vzel v naslednjem tednu ali pa največ dveh na par obrokov
tongue-1.gif
Potem ne bom toliko kršil svoje obljube, saj se tistih par obrokov ne bo ppznalo kto enkratni nakup, pa še božično darilo bom rešil hehe...

lp

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
v katerih trgovinah jih lahko fizično pogledaš? MB in okolica?

še eno vprašanje. Imaš lahko na tablici 2 profila, kot pri winsih recimo. Govorim predvsem za brskanje po netu, pa yahoo in google mejli. itd.

ganges

Pripravnik
4. nov 2012
160
0
16
Vidiš ga lahko pri obeh zgoraj omenjenih trgovcih, tudi potipaš in sprobaš kako deluje. Edino koliko sem zasledil v Big Bangu še nimajo 32gb verzije, ampak samo 16gb - v comshop pa samo 32gb...

lp

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
Moj predlog: potipas pri zgoraj omenjenih, potem pa narocis pri dietech in si posljes brezplacno na posto v strassu. Glede na to da si iz mb, imas do tja 15 min

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
no sem šel pogledat v BB, dobili danes tudi 32ke, ..bomo verjetno vzeli na firmo pa bo malo ceneje kot v AT oz DE.

kdaj pa pride 4.2?