Tablica Google Nexus 10

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Hvala bogu za CM skupnost, ki praktično na vse bolj popularne aparate, ki so jih proizvajalci odpisali pripeljejo update na akrualno verzijo sistema.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.916
659
113
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Zakaj pa ne? Vedno pridejo z malim zaostankom.

Po dveh samsungih lahko zatrdim, da na to ne računam več.

Ok najprej vprašanje, katera firma prva izda posodobitev v najkrajšem možnem času, ko google izplavi novo različico. Koliko berem vsak svojga proizvajaca šinfa, tako Samsung, kot HTC, itd...
Sicer pa jaz na Tabu 2 že imam JB, na Notu pa še čakam, a ga ne pogrešam, ker je že star 4.0.4 dovolj hiter.

Pomoje je Asus najhitrejši. Jaz sem dobil Jelly Bean na tablici TF300T že avgusta.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Najhitrejši so Nexusi od Googla. Pride posodobitev roku 1 tedna od izdaje.

4.0 na 4.1 so hitrejše posodobitve. Ko bo šlo iz 4.2 na 5.0 pa bodo proizvajalci spet mučkali 1 leto, razen če nekaj drugega Google ne ugotovi.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.916
659
113
No shit, Sherlock.
crazy1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik bvader pravi:
Hvala bogu za CM skupnost, ki praktično na vse bolj popularne aparate, ki so jih proizvajalci odpisali pripeljejo update na akrualno verzijo sistema.

Vsa čast, če si s tem čemur pri CM rečejo "stable release" zadovoljen.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
pa saj ni samo to kaj dela in kaj ne dela. 90% folka se ne da drkat s tem. iz mojih izkusenj, ko se mi je se dalo drkat s tem, noben se tako briljanten rom ni tako stabilen kot originalen. sploh pa proti AOSP direkt od googla.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Ausc pravi:
Ce te smem prasati, kaj ti ne dela na cm?

Ni važno kaj dela in kaj ne, ampak da imajo za "stable release" svoje posebne standarde. Seveda odvisno od aparata, ampak tudi na zelo popularnih ni posebne sreče s kakovostjo produkta.

No jaz sem na dnevne reboote in freeze navajen in poznam kombinacije, ki povzročijo nenavadno obnašanje. Si pa ne predstavljam povprečneža, da bi se mu ljubilo.

Ausc

Pripravnik
10. sep 2011
584
1
16
No, seveda je za pricakovati kaksen bug, konec koncev to dela par mandeljcev bolj ali manj za svoje veselje (na drugi strani imas pa mnogo vecje stevilo profesionalcev), samo cudno mi je, da imas taksne probleme s stable verzijami CM-ja? Se na S2 sem imel ze kaksne par mesecev nazaj 10ko, ko se ni bila stable, niti nightly, pa nisem dozivljal dnevnih freezov. Moras pa potem tudi razlikovati med AOSP romi, ki so ponavadi manj stabilni, saj jih je potrebno od nule predelati, da pasejo na katerokoli napravo, in pa rahlo modificiranimi original romi, ki so po mojih izkusnjah celo se bolj stabilni kot originali, saj gre v bistvu samo za potweakan tovarniski rom.

Ja, se pa absolutno strinjam, da je to za nekega povprecnega uporabnika cisto prevec zakomplicirano in "riskantno". Ce to vzames kot neke vrste hobi, potem je pa drugo..

Bottom line: kdor hoce androida in najnovejsi software, brez vse zajebancij, naj vzame kaksnega nexusa in imas original posodobitve 1 teden po izidu, brez vse navlake.

Nazadnje urejeno:

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
CM7 je na vseh napravah delal kar dobro, sem brez posebnih pripomb. Na cm9 so se pa razširili in je kvaliteta obupno padla. Trenutno na tabu gonim "stable" cm9, ker je pač kljub hroščem in stabilnosti na nivoju alfa verzije še kar uporaben, ker na njem ne počnem nič kritičnega. Na sensationu je cm9 obupen in imam raje predelan stock rom (revolution). CM10 se na obeh ne upam niti probat dokler je v nightly fazi.

Tako da ja, takele zajebancije so za nas, ki vzamemo to za igračkanje. Za normalnega uporabnika to ni in zanašat se na to, da bojo itak hekerji skup spacali custom rom je brezveze... Še stock romi imajo težave, pa je za njimi ogromno testiranja.

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Jaz imam cm10 nightlyje na svojem že vsaj 2 meseca pa se mi v tem času ni niti 1x sesu ali zmrznu. Posodabljam prek OTA updaterja 1x na teden al pa še to ne
smile-1.gif

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Reset misliš wipe telefona? To sem nazadnje naredu, ko sem iz stock šel na cm10

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Uporabnik brgo pravi:

Tako da ja, takele zajebancije so za nas, ki vzamemo to za igračkanje. Za normalnega uporabnika to ni in zanašat se na to, da bojo itak hekerji skup spacali custom rom je brezveze... Še stock romi imajo težave, pa je za njimi ogromno testiranja.

No če smo čisto pošteni so že navadni updati za običnega uporabnika preveč zajebancije. Ne bom rekel da je povsod tako, samo na primer pri SGS2 jih opazim več z 2.3.3. s katerim je prišel iz trgovine kot pa z 4.0.3. (da ploh ne omenim količino SGS1 ki še vedno tičijo na 2.1, tudi ti niso redki) kar je trenutno recimo zadnja verzija na mobitelu. Folku, z izjemo tistih ki imamo voljo se o tem pogovarjat na forumih, se enostavno ne da pritisnit update gumba in počakat 10 minut da telefon opravi svoje.

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Ena googlova odločitev ki mi gre precej v nos v 4.2...

multi-user.png

Kako je to priročno na velikih tablicah da ti gumbi za navigacijo spodaj tičijo na sredini ekrana. Do sedaj so bili lepo na dosegu prstov, zdaj pa tičijo tam na sredini. Mogoče še gre na 7" tablicah na 10" pa se mi zdi to čista bedarija. Bedarija, ki jo še potencira to, da so notifikacije premaknili na vrh v svojo vrstico. Kateri genij je prišel na briljantno idejo, da se za prikaz 4 ikon rezervira črn pas čez celo stranico 10" tablice medtem ko je spodaj več kot dovolj prostora
crazy1.gif