Tabela / pogoji invalidnost zavarovalnica Adriatic

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Pozdravljeni,

Ali morda kdo ve , po kateri tabeli invalidnosti na pregledu pri zdravniku upoštevajo procent invalidnosti ?

Gre namreč za to , da konkretno omejena gibljivost v ramenskem sklepu je v "tabeli invalidnosti Adriatic Slovenica " opisano takole :

-XIV. NADLAHTNICA
(93) Omejena gibljivost v ramenskem sklepu:
a) lažje stopnje do 10
b) težje stopnje do 20

ali pa v "splošnih pogojih nezgodno zavarovanje Adriatic Slovenica "

XV. NADLAHTNICA

104) Omejena gibljivost v ramenskem sklepu po dokazani rupturi rotatorne
manšete .........................................................................................................2%

Po kateri točki sedaj ocenjujejo poškodbo po rupturi rotatorne manšete ?

Gre namreč za zavarovanje ," zavarovanje imetnikov plačilnih kartic -mastercard " , kjer je spodnja meja 10% ...

In če slučajno velja ocenjevanje po drugem primeru kjer je ocenjeno z 2% takšna poškodba ,je sploh brezveze hoditi kam in si delat stroške...

lp

Nazadnje urejeno:

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Glede na to da gre za "mercator pika" zavarovanje se nagibam k drugi varianti.

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Glede na to da gre za "mercator pika" zavarovanje se nagibam k drugi varianti.

Glede na to da sem jim že predal vso dokumentacijo in sem vabljen na pregled.

Bi sploh bil vabljen na pregled če bi se že v pogojih izkazalo da poškodba ni zavarovana ??

Je pa vseeno zanimiv stavek v prvem primeru tabel. "Za določitev stopnje trajne invalidnosti se za vsa nezgodna zavarovanja uporabljajo izključno določila te tabele.....??

Za vsa nezgodna zavarovanja ? Ta del je potem malo čuden...

lp

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Ja, za vsa zavarovanja. Ker so vvse tabele glede stopnje invalidnnosti enake.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.826
113
Ja, vse tabele posamezne zavarovalnice. Stopnje oz. % invalidnosti so drugače različni od zavarovalnice do zavarovalnice in posledično pridemo med drugim tudi zaradi tega do različnih cen ter bolj/manj ugodnih pogojev nezgodnih zavarovanj različnih zavarovalnic.

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Še za en podatek prosim..

Od pregleda pri zdravniku cenzor, do izdaje nekega papirja ,odločbe,obvestila...traja povprečno koliko ?

Hvala.lp

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Ocena invalidnosti je recimo pol leta po zakljucenem zdravljenju.

Mislim da nisi dobro razumel mojega vprašanja ??

"Od pregleda pri zdravniku cenzor, do izdaje nekega papirja ,odločbe,obvestila...traja povprečno koliko ?"

Na pregled sem že bil vabljen in tudi pregledan s strani zdravnika cenzorja ,sedaj me pa zanima v kolikšnem času lahko pričakujem odgovor,odločbo...?

hvala.lp

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Najboljsi odgovor ti bo dal kar doticni zdravnik, zakaj nisi nejga vprasal namesto alter??

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Najboljsi odgovor ti bo dal kar doticni zdravnik, zakaj nisi nejga vprasal namesto alter??

Čisto enostavno ,pozabil sem vprašati.

Sicer pa sigurno obstaja kakšno pravilo,v kolikšnem času naj bi dobil odgovor ?

Lp

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.756
6.750
113
pri taščici
Jaz ga nisem zasledil, vprašaj na tvojo zavarovalnico.
da dopolnim mateja:
Včasih je veljalo tudi pravilo da je oceno potrebno podati tri leta po nesreči, ne glede na končano zdravljenje. Ali to še velja?

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Jaz ga nisem zasledil, vprašaj na tvojo zavarovalnico.
da dopolnim mateja:
Včasih je veljalo tudi pravilo da je oceno potrebno podati tri leta po nesreči, ne glede na končano zdravljenje. Ali to še velja?

Roki za vložitev vloge za oceno so različni...so pa kolikor sem jaz zasledil vsi vezani na zaključeno zdravljenje in ne na datum nesreče.Kar je tudi nekako logično. V mojem konkretnem primeru je šlo za 6 mesecev po končanem zdravljenju. Od same nezgode je pa že več kot dve leti.

Bom videl kdaj . če sploh bodo poslali kaj je odločil zdravnik cenzor. Tole sem čisto slučajno podal vlogo za oceno ,ko mi je en prijatelj dejal da si kot uporabnik mastercarda tudi nekaj malega zavarovan...Zdaj če bo za kakšen " špricer" super ,če pa ne , pa tudi ne bo konec sveta.

Mi je pa taisti tudi dejal ,da na zavarovalnici že ob oddaji vloge preverijo kaj je primerno za ocenitev invalidnosti in kaj ne.?? Če imaš kakšno poškodbo ,hibo...ki se ne ocenjuje kot invalidnost da te na pregled k cenzorju sploh ne vabijo ?? Ali to drži ali ne ,bipa morda vedel samo kakšen poznavalec ali pa kdo s takšno izkušnjo..

lp