T2 - UMTS ??? Čas se izteka

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
DVB-H je broadcasting tehnologija. Še najbližja je klasični radiodifuziji. Ti pa pišeš o VoD. Nanj pri DVB-H pozabi. Video on demand potrebuje drugačno infrastrukturo, še najlažje se ga izpelje prek xDSL/optike ali HSxPA.

Kaj ? Jaz sem recimo ob 18:00 nekje, zacne pa se prenos tekme na TV. V zepu imam mobilni telefon, s katerim bi lahko tekmo spremljal, ce bi imel to moznost. Kje je tukaj Video on Demand ?
confused-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
1. DVB-H no go. Ni ga v SLO in vprašanje, kdaj sploh bo. DVB-H je enako klasičnemu oddajanju TV programa. Gledaš, kar je na sporedu. Eden ali milijon ljudi. S stališča omrežja je vseeno. Ni pa interaktivnosti, ni video on demand itd. Klasičen TV pač, le da je na mobilcu.

2. Video preko podatkovnega prenosa. Lahko je vse, kar ni DVB-H, le pri eni stvari je slabši - zelo pomembno je, koliko ljudi gleda določeno vsebino. Vsak zase obremenjuje omrežje. Če bo poleg tebe tisto tekmo gledalo še pa sto ljudi, bo celo T2 UMTS omrežje padlo na kolena in kmalu boste vsi (ne samo ti) imeli le ša napis "buffering", nato par sekund slike in spet "buffering". To je še prijazen scenarij, ni pa edini.

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Saj to kot rečeno, že dalj časa deluje! Počasi bo 1 mesec! Samo simk ni za dobit...
grin1.gif

Za javno dostopnost pa bo treba še malo počakat!

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
1. DVB-H no go. Ni ga v SLO in vprašanje, kdaj sploh bo. DVB-H je enako klasičnemu oddajanju TV programa. Gledaš, kar je na sporedu. Eden ali milijon ljudi. S stališča omrežja je vseeno. Ni pa interaktivnosti, ni video on demand itd. Klasičen TV pač, le da je na mobilcu.

Ja, ravno to hocem ! Ne morem tovoriti 32" TVja v zepu, imam pa pri sebi telefon in ce odmislim neuporabno sliko, je to boljse kot nic. Radio precej tekem sploh ne prenasa vec ... Kdo bo pa gledal posnetke tekem ?
rolleyes-1.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Na demo opremi s tremi telefoni deluje vse. V pravem omrežju, ko 5000 uporabnikov hkrati klikne gledat isto reč, pa ne več.
grin1.gif

Ogo

Zenaj4

Pripravnik
5. nov 2007
171
0
16
Lepo bi delovalo, če bi obstajal UMTS multicasting. Saj gre tudi IPTV preko IP multicasting protokola, samo pri Wireless bi si moralo obenem še več uporabnikov deliti isto "žico".

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Morda z letakom ni nič narobe, le mesec dni prehitro je bil dostavljen.
evil.gif

172573-T-2-umts.jpg

@Ogo
Kot se govori, boš morda še res ti reševal probleme.
grims-1.gif

Da te ne bodo zgornje besede še
10.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Eni delajo probleme, drugi jih pa rešujemo. Očitno moram zaprosit za povišico.
grin1.gif

Ogo

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
začetek Decembra 2007, reklama za široke množice
Citat:
Izjemno ugodne storitve telefonije in prenosa podatkov preko mobilnega omrežja UMTS T-2 že letos.
smirk-1.gif

FunkcionalnoNepismen.press
evil.gif

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
ksz... saj ni pisalo za širšo javnost
evil.gif
Online je bilo že 2007!

ps. jaz tudi čakam na simko

pro549

Pripravnik
17. sep 2007
30
0
6
Saj handover med dvema operaterjema naj ne bi bil tak hud problem (dva različna PLMN-ja). Jaz vidim večji problem znotraj istega PLMN-ja prehod med 3G in 2G, kjer mora RF planer prekleto pazit in delat sosedske odnose med 2G in 3G.

Nazadnje urejeno:

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik pro549 pravi:
Saj handover med dvema operaterjema naj ne bi bil tak hud problem (dva različna PLMN-ja). Jaz vidim večji problem znotraj istega PLMN-ja prehod med 3G in 2G, kjer mora RF planer prekleto pazit in delat sosedske odnose med 2G in 3G.

Poznavalec UMTS omrežij z 20 letnimi izkušnjami?
evil.gif

Če znotraj enega operaterja handover ni možen, kako naj bi bil med dvema različnima?
wink-1.gif

Do not bullshit us.
tongue-1.gif

pro549

Pripravnik
17. sep 2007
30
0
6
Dr_Strangelove:

Saj nisem rekel da handover znotraj operaterja ni zmožen samo sem rekel da mora RF planer med 2G in 3G bistveno več dela pri handovru (sosedski odnosi). Obstajajo take rešitve, ki naredi enostavnejši handover med dvema različnima operaterja (2 različna PLMN-ja). Poznavalec UMTS omrežja sem, samo ne lih 20 let, in sem tudi poznavalec RF planinga, tako da mi ni tuje to področje.

P.S.: Nekaj malega piše tudi v 3GPP 22.129 (PLMN handover) tako da ne boste mislili da govorim kar nekaj na pamet.

Nazadnje urejeno:

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik pro549 pravi:
Dr_Strangelove:

Saj nisem rekel da handover znotraj operaterja ni zmožen samo sem rekel da mora RF planer med 2G in 3G bistveno več dela pri handovru (sosedski odnosi). Obstajajo take rešitve, ki naredi enostavnejši handover med dvema različnima operaterja (2 različna PLMN-ja). Poznavalec UMTS omrežja sem, samo ne lih 20 let, in sem tudi poznavalec RF planinga, tako da mi ni tuje to področje.

P.S.: Nekaj malega piše tudi v 3GPP 22.129 (PLMN handover) tako da ne boste mislili da govorim kar nekaj na pamet.

Piše marsikaj, dela pa ne marsikaj.
tongue-1.gif

Pa nekdo si dela utvare, da bo nacionalno gostoval samo v UMTS omrežju? Hmmm, se bo negativno presenetil z nepokritostjo ...
aplauz.gif

pro549

Pripravnik
17. sep 2007
30
0
6
Noben ni rekel kako bo T-2 gostoval v nacionalnem roamingu jaz sem samo navedel neke rešitve.med dvema PLMN. To ne pomeni da je PLMN ločen v tehnologiji.2G ali 3G.

Mirror

Pripravnik
29. okt 2007
273
0
16
Citat:
Nokia Siemens Networks za T-2 postavlja mobilno omrežje

LJUBLJANA - Slovenski ponudnik internetnih storitev, telefonije in televizije T-2 z družbo Nokia Siemens Networks v Sloveniji vzpostavlja mobilno omrežje, prek katerega bo ponujal storitve mobilne telefonije tretje generacije ter druge multimedijske in podatkovne storitve, so danes sporočili iz Nokia Siemens Networks.
Kot so sporočili iz Nokia Siemens Networks, so se s T-2 dogovorili za vzpostavitev omrežja tretje generacije mobilne telefonije, osnovano na tehnologiji WCDMA. Kot del dogovora bo Nokia Siemens Networks T-2 priskrbel tehnologijo, s katero bo ta lahko ponudil nove storitve IP telefonije in multimedijske storitve.

Pogodba pokriva tudi načrtovanje in vpeljavo storitev ter upravljanje z omrežjem in storitvami. Sistem bo omogočal novo IP storitev Internet-HSPA, ki je namenjena obsežnejšemu prenosu podatkov in široki multimedijski uporabi prek brezžičnega omrežja. Po navedbah Nokia Siemens Networks bo to prva komercialna implementacija HSPA v Evropi.

V T-2 za dodatne informacije in pojasnila niso bili dosegljivi. Sporočili so le, da bodo na "vprašanja v zvezi s ponudbo mobilne telefonije podjetja T-2 odgovorili na tiskovni konferenci, ki bo, ko bomo začeli komercialno ponujati storitve".

Vir: Poslovni Dnevnik

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
danes je že 3. april 2008

Kako čas beži, še malo in bo zopet MOS.
evil.gif