Svetovni izračun davkov

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
KSZ...mater ste priazdeti za popizdit...kdo je raja? v SLO je 200.000 Javnih uslužbencev in če tem cufneš stran 10 % si s tem prizadel vsaj 500.000 ljudi.. ki bodo zgubili 10%....z dvigm DDV pa obremeniš 2.000.000 ljudi za 1%...če na mesec porabiš sedaj 1000 € jih boš imel sedaj 10 manj...če porabiš 400 jih boš imel 4 manj? No sedaj pa ti meni povej kak bo od 4 evrov nekdo bolj reven!?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.447
7.095
113
JS je pri nas raja? Imajo ziher 700 eur plače za ne preveč pretirano delo, to za mene ni raja.

raja je za mene revež, ki dela celi dan na gradbišču ali proizvodnji in dobi minimalnca, ali pa še to ne.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Če bi bilo tako preprosto in poceni za končnega uporabnika z dvigom DDV, kot pišeš, potem bi ga že zdavnaj dvignili.

Drugače dvig DDV za en procent končnega izdelka podraži za kar nekaj procentov. Procenti se namreč seštevajo. To pa bodo najbolj občutili najmanj plačani delavci, brezposelni in upokojenci, ne pa tisti uradniki, policaji, šolniki in zdravniki, ki jim bodo za 10% znižali plače.

No, pa tudi če ga dvignejo za 5 %, to ne pomaga. Luknja je dvomilijardna, vsako leto, že 4 leta zapored. In ta se polni samo s pufanjem, ki ne bo šlo več naprej.

Nazadnje urejeno:

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Če bi bilo tako preprosto in poceni za končnega uporabnika z dvigom DDV, kot pišeš, potem bi ga že zdavnaj dvignili.

Drugače dvig DDV za en procent končnega izdelka podraži za kar nekaj procentov. Procenti se namreč seštevajo. To pa bodo najbolj občutili najmanj plačani delavci, brezposelni in upokojenci, ne pa tisti uradniki, policaji, šolniki in zdravniki, ki jim bodo za 10% znižali plače.

No, pa tudi če ga dvignejo za 5 %, to ne pomaga. Luknja je dvomilijardna, vsako leto, že 4 leta zapored. In ta se polni samo s pufanjem, ki ne bo šlo več naprej.

procenti se niti ne seštevajo...ampak vsak hoče v tem 1% se malo zaslužit in taka podražitev na koncu znese res 5%...luknjo je treba krpat ja se strinjam...treba pa jo je tudi z necim polnit ...in sedaj noben ukrep ne pomaga za njeno polnjenje..samo raji s 500 € plače se razlaga da prevec zapravi in da premalo delajo...

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.318
829
113
kok nakladanja o plačah 500€ in manj. Ko pa grem zvečer vn (mesto, periferija), ma pa vsak za dve rundi? totaln blef. in če si revež, najprej v glavi pošlihti, neki se nauč, pol pejt pa delat,... najlažje je pa doma ležat pa se samemmusebi smilt. A misliš, da sm jst šolo pa znanje za delo kupu? jebal sem se, ko so eni bli faulirani študenti in spal do desetih. jst pa sm delal in študiral in še plačal si študij, da mam to kar mam. tisti, ki pa hočte, pa podpirite lenuhe, lopove, naivneže,...

lp

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Seveda je treba luknjo polnit. Ampak če potočeš njene robove, da ne bo tako globoka, tudi ne škodi.

Sicer pa je tema glede višine davkov pri nam in naokoli. Zanimivo, da dejstvo, da smo praktično najbolj obdavčen narod v Evropi, največje jamrače o sociali ter revežih ne moti. Mene tudi ne bi, če bi za ta denar, kot ga vržemo v razne davke, imeli vsaj tako dobre storitve javnega sektorja kot v Nemčiji ali pa na Danskem. Pa nimamo, daleč od tega.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.447
7.095
113
Ne bluzi, kaj bi pa vsi delali, če bi imeli vsi doktorate, saj nismo švica.

Fizične radnike potrebujemo in takih je ogromno in zvišanje DDVja bo ravno te udarilo po žepu.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Seveda je treba luknjo polnit. Ampak če potočeš njene robove, da ne bo tako globoka, tudi ne škodi.

Sicer pa je tema glede višine davkov pri nam in naokoli. Zanimivo, da dejstvo, da smo praktično najbolj obdavčen narod v Evropi, največje jamrače o sociali ter revežih ne moti. Mene tudi ne bi, če bi za ta denar, kot ga vržemo v razne davke, imeli vsaj tako dobre storitve javnega sektorja kot v Nemčiji ali pa na Danskem. Pa nimamo, daleč od tega.

tu pa se strinjava :D

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
kok nakladanja o plačah 500€ in manj. Ko pa grem zvečer vn (mesto, periferija), ma pa vsak za dve rundi? totaln blef. in če si revež, najprej v glavi pošlihti, neki se nauč, pol pejt pa delat,... najlažje je pa doma ležat pa se samemmusebi smilt. A misliš, da sm jst šolo pa znanje za delo kupu? jebal sem se, ko so eni bli faulirani študenti in spal do desetih. jst pa sm delal in študiral in še plačal si študij, da mam to kar mam. tisti, ki pa hočte, pa podpirite lenuhe, lopove, naivneže,...

lp

tudi eni z znanjem, diplomami in izkušnjami zaslužijo samo 500 €

shift

Guru
20. jul 2007
9.938
2.349
113
za šankom
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
JS je pri nas raja? Imajo ziher 700 eur plače za ne preveč pretirano delo, to za mene ni raja.

raja je za mene revež, ki dela celi dan na gradbišču ali proizvodnji in dobi minimalnca, ali pa še to ne.

v JS delajo tudi čistilke in razni vzdrževalci ki dobivajo minimalca.pa verjemi da pošteno delajo in to celotno izmeno ravno tako kot tisti v proizvodnji.in ja tudi v JS je raja in to skoraj polovica

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.447
7.095
113
Izjeme so dober primer za primerjavo ja.

Kdo pa bi naj bili tista polovica ? Komu v JS gre tako slabo, kot recimo delavcem v Talumu ali podobni proizvodnji?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Delajo pa tud stare koke za 1500€ prelagajo papir. Stare prfokse z napredovanji vse 1300€ neto++, potem pa referentke pa nočni pazniki (od 23.00-6.00 ma za bit na šihtu, ob 22.30 že spi ponavadi) itd.

Potem pa ravnateljev, direktorjev, celotne agencije (kjer je tudi po 15 ljudi, ki so žlahta ali pa kolegi od direktorja
bonk.gif
) ipd. Plače od 3k€ bruto naprej. Delavci v muzejih, direktorji muzeja, računovodje takih pajzlov, kjer so trije zaposleni....

Sama sreča, da imajo šiht ne pa da 3k€+ vlečejo.
bonk.gif