Sveti sedež fasal pedofilske tožbe

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

dreja

Kaliber ekspert
14. okt 2007
326
0
16
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Imajo potomce kot vsi normalni evkarioti.

A ni zanimivo, kako pogost argument katolibanov je, da je nekaj "nenaravno" ali pa "proti naravi". Kontracepcija, splav, moderni koncept družine... Pri tem pa pozabljajo, da je bistvo njihove organizacije - duhovniški poklic - ena izmed najbolj nenaravnih stvari, kar si jih sploh lahko zamisliš - moški, ki se prostovoljno odločil, da se odpoveduje vseh intimnim partnerskim odnosom - fizičnim in/ali drugačnim.

In od tega do teorije, da so moški, ki se odločijo za ta poklic - malce umsko prizadeti (Resnično temu težko drugače rečem... v smislu človeških potreb je to nekako tako, kot da bi se odločil, da ne boš več jedel. Ever.) - je samo še en kratek miselni preskok.

Kaj je za in kaj proti naravi :

Glede splava ti je verjetno bolj jasno kot meni, da se z moderno tehnologijo mehansko lahko bolj ali manj vzpostavi prejsnje stanje in posledic skorajda ni cutit.
Kdo pa lahko postavi zensko pamet oz. psiho zopet v prejsnje stanje ? Ne mi rect da zenska sama, ker je to ze pri spontanem splavu precejsen problem.

Psihologi zgleda ne morejo pomagat kaj dosti, saj precej duhovnikov jamra, da je najhuje v spovednici poslusat in tolazit zensko, ki je v preteklosti imela splav.

Pa npr. umetna oploditev. Zame je to enako kot razvoj nekega izdelka. Skusas zagotovit tiste parametre, ki jih danes poznas. Ko opravis vse teste, izdelek lansiras. Cez cas vidis, da si dolocen parameter pozabil upostevat, oz. ga pri razvoju nisi poznal, zato sledi vpoklic izdelka.
Kako pa bo z umetno oplojenimi otroci, ce se bodo npr. cez 2 generaciji pokazale fatalne anomalije ? Ups, saj res, takrat nismo upostevali xy parametra, ker nismo imeli prave tehnologije za ga izmerit... Sledi kaj, vpoklic, odprava napake, zamenjava z novim izdelkom, unicenje,... ?
(btw. RKC zagovarja slabost umetne oploditve le zaradi unicenja zarodkov)

Zame so to dovolj dobre razlage med za in proti naravi, brez RKC-ja...

Glede tega, da se doloceni ljudje odlocijo, da spolnosti ne bo...

Ostalih ver sicer ne poznam, vendar me res zanima, ce je samo v RKC-ju problem, da se morajo ljudje zavezat zivljenju brez spolnosti?
Kaj pa ostali npr. Budisticni sveceniki ? Tudi v nadaljevanki Rome je bilo prikazano, da so se morale v starem Rimu svecenice zavezat devistvu ?

So tudi znanstveniki, ki svoje zivljenje posvetijo znanost in so posebni v tem, da ne cutijo potrebe po spolnosti. Prej bi rekel da odstopajo od povprecja, kot da so umsko prizadeti.
Koliko posamezni duhovniki potrebujejo spolnost ne vem, vem pa, da to niso ljudje (vsaj tisti, ki jih poznam), ki bi lahko imeli druzino. Druzine namrec ne mores delit s sluzbo, oz. vsaj v taki meri ne, kot je duhovniska sluzba: Na vsakemu cloveku moras bit (vsaj v teoriji) na razpolago 24ur na dan, prestavijo te lahko kadarkoli in kamorkoli, itd.
Jaz bi kot otrok oz. partner v taki druzini precej trpel...

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.052
113
Citat:
Uporabnik dreja pravi:

So tudi znanstveniki, ki svoje zivljenje posvetijo znanost in so posebni v tem, da ne cutijo potrebe po spolnosti.

Ne kvasi neumnosti.

Znanstvenik ima ravnotako potrebo po spolnosti, in ga tudi nic ne zavira do tega na tu in tam kaj podre.

To ce, pri nekaterih zagrizenih znanost prevlada nad npr. druzino se ne pomeni da jim spolnost ne disi.

Pa se ko smo pri umetni oploditvi: Upam da ti je jasno kaj je cilj umetne oploditve. Moznosti (po tvoje) anomalij so identicne (oz. celo manjse) kot pri normalnem spocetju.

dreja

Kaliber ekspert
14. okt 2007
326
0
16
Citat:
Citat:
Uporabnik dreja pravi:
Blackjack:
Zame je pedofilija bolezen.

Saj si sam povedal vse. Samo vzrok pri duhovnikih si pozabil napisati.

Po tvoje je pri duhovnikih vzrok bolezni ta, da so se ( v zmoti ) odlocili ziveti brez spolnosti, oz. je za to kriv delodajalec (RKC), ki jim jemlje pravico do spolnosti.
Jaz se s tvojim misljenjem ne strinjam, ker mi tvoje misljenje disi po zagovarjanju duhovnikov. To, da bi lahko imeli spolne odnose ne bi preprecilo njihove bolezni.

Jaz jih ne zagovarjam, zame so duhovniki enako bolani kot poroceni pedofili. Mislim, da so vzroki nastanka bolezni enaki, kot so pri porocenih moskih ( npr. napacna podoba spolnosti iz otrostva, neprijetne pretekle izkusnje, itd. )

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.052
113
Citat:
Uporabnik dreja pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik dreja pravi:
Blackjack:

Po tvoje je pri duhovnikih vzrok bolezni ta, da so se ( v zmoti ) odlocili ziveti brez spolnosti, oz. je za to kriv delodajalec (RKC), ki jim jemlje pravico do spolnosti.
Jaz se s tvojim misljenjem ne strinjam, ker mi tvoje misljenje disi po zagovarjanju duhovnikov. To, da bi lahko imeli spolne odnose ne bi preprecilo njihove bolezni.

Jaz jih ne zagovarjam, zame so duhovniki enako bolani kot poroceni pedofili. Mislim, da so vzroki nastanka bolezni enaki, kot so pri porocenih moskih ( npr. napacna podoba spolnosti iz otrostva, neprijetne pretekle izkusnje, itd. )

Cudno da (za vsak slucaj napisem skoraj) nikjer ne slisimo, da je kak armenski zupnik klepinil otroke, ali zupnik v srbiji, romuniji pa na koncu tudi egiptu in ostalih sicer krscanskih drzavah ki imajo drugega "delodajalca". Res cudno.

Verjetno imajo katoliski zupniki taksno nesreco, da so ravno oni "bolani", medtem kot kaksnen grski zupnik na kreti pa komot natepava "sve u 16".

dreja

Kaliber ekspert
14. okt 2007
326
0
16
Citat:
Citat:
Uporabnik dreja pravi:

So tudi znanstveniki, ki svoje zivljenje posvetijo znanost in so posebni v tem, da ne cutijo potrebe po spolnosti.

Ne kvasi neumnosti.

Znanstvenik ima ravnotako potrebo po spolnosti, in ga tudi nic ne zavira do tega na tu in tam kaj podre.

To ce, pri nekaterih zagrizenih znanost prevlada nad npr. druzino se ne pomeni da jim spolnost ne disi.

Pa se ko smo pri umetni oploditvi: Upam da ti je jasno kaj je cilj umetne oploditve. Moznosti (po tvoje) anomalij so identicne (oz. celo manjse) kot pri normalnem spocetju.

Ocitno poznas premalo znanstvenikov in duhovnikov.

Ne govorim o anomalijah, ampak govorim o danes se nepoznanih napakah (nepoznanih parametrih) v postopku izdelave.

Verjetno se skusa postopek izdelave (umetne oploditve) cimbolj priblizat naravnemu. Ce danes recemo, da so zagotovljeni vsi parametri, da je postopek enak naravnemu pomeni, da lahko to trdimo le za parametre, ki jih danes znamo definirat.
Jutri pa bomo lahko spoznali se dodatne parametre, ki jih danes ne poznamo.

Primer:
Danes smo mi kot gluh clovek, saj sluhu ne dajemo pomena oz. se ga ne zavedamo.
Tako sta za nas klavir s strunami in klavir brez strun popolnoma enaka instrumenta. Definirat ju znamo z vsemi cutili, razen s sluhom.
Zato lahko trdimo, da sta klavirja popolnoma enaka. In to verjamemo, kot verjamemo danes postopkom umetne oploditve.

Jutri se bomo zavedali se novega cutila (paramtera) in sicer sluha. Tako bo postal klavir brez strun popolnoma drugacen od tistega s strunami. Torej klavirja kar naenkrat ne bosta vec enaka.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.052
113
Citat:
Uporabnik dreja pravi:
Torej klavirja kar naenkrat ne bosta vec enaka.

Verjetno je zate umetna oploditev nekaj tako znanstvenofantasticnega da stvar od sile primerjas s klavirjem brez strun.

Umetna oploditev je le eden izmed nacinov zdravljenja NEPLODNOSTI. Do cesa nas je pripeljala znanost. Tako kot nas je znanost pripeljala do tega da lahko uvrzemo bedaste trditve cerkve oz religije da je planet zemlja ravna plosca.

PS: za zdaj kaze tem umetno oplojenim "klavirjem" prilicno dobro. Po vseh moznih raziskavah in statistikah. In to zaradi parametrov katere TI razglasas za nepoznane, znanosti pa so zelo dobro poznane, od tod tudi sama uspesnost.

dreja

Kaliber ekspert
14. okt 2007
326
0
16
Citat:
Citat:
Uporabnik dreja pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik dreja pravi:
Blackjack:

Cudno da (za vsak slucaj napisem skoraj) nikjer ne slisimo, da je kak armenski zupnik klepinil otroke, ali zupnik v srbiji, romuniji pa na koncu tudi egiptu in ostalih sicer krscanskih drzavah ki imajo drugega "delodajalca". Res cudno.

Verjetno imajo katoliski zupniki taksno nesreco, da so ravno oni "bolani", medtem kot kaksnen grski zupnik na kreti pa komot natepava "sve u 16".

Se pravi bo potemtakem zate drzala moja trditev z ovcami...
Zena ti bo odsla, umrla ali zbolela, nobena druga ti ne bo hotela dat, za kurbarijo ne bo $$$. Vsi pogoji bodo izpoljnjeni, kratena ti bo pravica do spolnosti.
Takrat boge ovce, kuscarji oz. kar bo na dosegu. Upam lahko samo da bodo otroci cimdalj...

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.052
113
Citat:
Uporabnik dreja pravi:

Zena ti bo odsla, umrla ali zbolela, nobena druga ti ne bo hotela dat, za kurbarijo ne bo $$$. Vsi pogoji bodo izpoljnjeni, kratena ti bo pravica do spolnosti.
Takrat boge ovce, kuscarji oz. kar bo na dosegu. Upam lahko samo da bodo otroci cimdalj...

Zdaj nevem a si ti nepismen, ali se samo delas nepismenega. Ali mi bos odgovoril zakaj v armeniji duhovniki ne natepavajo otrok in zakaj ima tovrsne (globalne) tezave le papeževo podjetje. Namrec pogovarjamo se o pedofiliji v okviru cerkve/religije ne pa tvojih fantomskih zgodbah kajbi bilo, ce bi bilo nekoc na stara leta.
bonk.gif

dreja

Kaliber ekspert
14. okt 2007
326
0
16
Citat:
Citat:
Uporabnik dreja pravi:
Torej klavirja kar naenkrat ne bosta vec enaka.

Verjetno je zate umetna oploditev nekaj tako znanstvenofantasticnega da stvar od sile primerjas s klavirjem brez strun.

Umetna oploditev je le eden izmed nacinov zdravljenja NEPLODNOSTI. Do cesa nas je pripeljala znanost. Tako kot nas je znanost pripeljala do tega da lahko uvrzemo bedaste trditve cerkve oz religije da je planet zemlja ravna plosca.

PS: za zdaj kaze tem umetno oplojenim "klavirjem" prilicno dobro. Po vseh moznih raziskavah in statistikah. In to zaradi parametrov katere TI razglasas za nepoznane, znanosti pa so zelo dobro poznane, od tod tudi sama uspesnost.

Klavir je bil podan, da bi taki kot ti lazje razumeli definicijo enakosti.

Jaz govorim o umetni oploditvi kot o tehnicnem POSTOPKU za zagotavljanje enakih rezultatov kot jih daje naravna oploditev.
Zdravljenje neplodnosti je le podrocje, kjer se ta postopek uporablja.

To je isto kot bi se pogovarjali o POSTOPKIH pridelave krompirja, pa bi ti rekel, da se krompir uporablja za nahranit lacne...

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.052
113
Citat:
Uporabnik dreja pravi:

Jaz govorim o umetni oploditvi kot o tehnicnem POSTOPKU za zagotavljanje enakih rezultatov kot jih daje naravna oploditev.

wow! In kaj je v tem postopku (še) neznanega? Razsvetli nas prosim lepo.

dreja

Kaliber ekspert
14. okt 2007
326
0
16
Citat:
Citat:
Uporabnik dreja pravi:

Zdaj nevem a si ti nepismen, ali se samo delas nepismenega. Ali mi bos odgovoril zakaj v armeniji duhovniki ne natepavajo otrok in zakaj ima tovrsne (globalne) tezave le papeževo podjetje. Namrec pogovarjamo se o pedofiliji v okviru cerkve/religije ne pa tvojih fantomskih zgodbah kajbi bilo, ce bi bilo nekoc na stara leta.
bonk.gif

Osebno sem v svojem zivljenju srecal 2 pedofila, eden je bil ucitelj, drugi tehnicni delavec. Obema so krivdo dokazali.

Ostalih osebnih izkusenj s pedofili nimam. Pedofila duhovnika nisem do danes osebno spoznal nobenega.
Moje misljenje sem ti tudi povedal.

Je pa v RKC tudi mozno, da zaradi primanjkovanja kadra vzamejo vse, oz. imajo bolj ohlapne sprejemne izpite - psihoteste, itd. da pedfili lazje v organizacijo vstopijo, kot npr. pri protestantih...

Tako da ce isces odgovore v tej smeri je najboljse, da se odpravis v Armenijo in zadeve osebno preveris...

Bos pa zgleda spolno nevaren tudi na stara leta
tongue-1.gif

dreja

Kaliber ekspert
14. okt 2007
326
0
16
Citat:
Citat:
Uporabnik dreja pravi:

wow! In kaj je v tem postopku (še) neznanega? Razsvetli nas prosim lepo.

Ocitno se precej nejasnosti, sicer se na tem podrocju ne bi nic vec raziskovalo.
Ali se morda motim, je podrocje postopka umetne oploditve "case closed" ? Ze vse izumljeno, dognano in spoznano ?

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.052
113
Kaj ko bi si prebral vsaj nekaj osnov o zunajtelesni oploditvi, da nebi kvasil neumnosti o nekaksnih case-ih.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.052
113
Citat:
Uporabnik dreja pravi:

Je pa v RKC tudi mozno, da zaradi primanjkovanja kadra vzamejo vse, oz. imajo bolj ohlapne sprejemne izpite - psihoteste, itd. da pedfili lazje v organizacijo vstopijo, kot npr. pri protestantih...

Bolj ko te clovek sprasuje v kontekstu cerkve in celibata, bolj ti ovinkaris in vstrajas da je danes lahko vsakdo pedofil (neglede na poklic) - kar nikjer ni bilo zanikano.

In nato se bolj bebasta razlaga, da ima RKC slabe sprejemne izpite
bonk.gif

Se enkrat (upam da zadnjic), med vsemi kristjani imajo tovrstne probleme (da o gori otrok "na crno" in kavsanja raznih kuharic itd.. sploh ne govorimo) samo RKC.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik dreja pravi:
Kaj je za in kaj proti naravi :

Glede splava ti je verjetno bolj jasno kot meni, da se z moderno tehnologijo mehansko lahko bolj ali manj vzpostavi prejsnje stanje in posledic skorajda ni cutit.
Kdo pa lahko postavi zensko pamet oz. psiho zopet v prejsnje stanje ? Ne mi rect da zenska sama, ker je to ze pri spontanem splavu precejsen problem.

Psihologi zgleda ne morejo pomagat kaj dosti, saj precej duhovnikov jamra, da je najhuje v spovednici poslusat in tolazit zensko, ki je v preteklosti imela splav.

Saj vem, da katolibanom nič ne pove, ampak bom vseeno še enkrat napisal:

PRO - CHOICE

Nihče ne pravi, da je odločitev lahka, še manj pa sprejemanje posledic. Je pa to odločitev vsake posameznice. Želiš imeti otroka strica, ki te je posilil - go ahead. Želiš roditi otroka brez možganov, ki bo umrl po 24 urah - go ahead. Želiš roditi otroka z Downovim sindromom, ki bo v zgodnjem otroštvu moral prestati kup zahtevnih operacij, samo zato, da bo lahko potem komaj dočakal 20. rojstni dan (ki se ga verjetno niti ne bo zavedal v nekem normalnem smislu) - go ahead.

Ne pa filozofirat, da je tvoj pogled na svet edini pravi. Live and let live je nekaj, kar gre religijam najmanj od rok.

Citat:
Uporabnik dreja pravi:
Pa npr. umetna oploditev. Zame je to enako kot razvoj nekega izdelka. Skusas zagotovit tiste parametre, ki jih danes poznas. Ko opravis vse teste, izdelek lansiras. Cez cas vidis, da si dolocen parameter pozabil upostevat, oz. ga pri razvoju nisi poznal, zato sledi vpoklic izdelka.
Kako pa bo z umetno oplojenimi otroci, ce se bodo npr. cez 2 generaciji pokazale fatalne anomalije ? Ups, saj res, takrat nismo upostevali xy parametra, ker nismo imeli prave tehnologije za ga izmerit... Sledi kaj, vpoklic, odprava napake, zamenjava z novim izdelkom, unicenje,... ?
(btw. RKC zagovarja slabost umetne oploditve le zaradi unicenja zarodkov)

Kot ti je že Blackjack namignil, morda bi bilo dobro, da se držiš Prešernovega reka. Me veseli, da je sedaj jasno, kaj TEBI pomeni umetna oploditev. Očitno nek sci-fi postopek, ki si ga videla v kakšnem filmu. V principu je zadeva veliko bolj enostavna in ni kaj dosti več kot mešanje sperme in jajčec v posodi, čakanje in nato ocenjevanje pod mikroskopom, kateri zarodek (beri: tistih par celic) kaže največji potencial. Nobenih "parametrov" ali česa drugega. A dejansko misliš, da že (v praksi) razpolagamo z metodami genske manipulacije pri umetnih oploditvah?!?

In če bo spet problem "igranje boga", ti lahko povem, da narava dela popolnoma enako. Z največjo krutostjo zavrže vse, kar nima potenciala uspešnosti. Saj veš... evolucija in podobne izmišljotine znanosti.
evil.gif

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Da ni tale poba nad nami pomešal umetne oploditve in kloniranja?
smile-1.gif

Saj vem, da to (upam) ni res, ampak glede na sci-fi vložke sem najprej pomislil, da fantu begajo misli k ovčki Dolly
smile-1.gif
.

LP,
PIC

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Mene bolj zanima koliko je splavov 15-25 letnic, ki pijane zanosijo v petek zvecer? Taksnih popolnoma zdravih otrok. Zanima me ali se vodi evidenca, koliko popolnoma zdravih vs. bolnih.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.185
1.263
113
43
Why do you care? Sej niso tvoji....ali pač. Sicer pa če tko veruješ v svojega boga sploh nebi smel seksat pred poroko.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Zakaj je to relevantno? Glede na to, da v kratkem roku nataliteta Slovencev ni problem, se mi zdi nesmiselno posegat v pro-choice sistem.

Če se otrok odloči, da ne želi biti starš, kdo si ti, da mu boš oporekal?!

In končno... to niso otroci. To so zarodki. Vsi tisti, ki trdijo drugače, naj prestavijo božič na 25. marec ali pa so lepo tiho.
evil.gif

Podobne teme

I
Odgovori
138
Ogledi
21.331
Čvek
Izbrisan uporabnik #488
I