Svet čez 20 let in več, kakšen bo po vaše?

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije

Si upate napovedat da bo svet čez 20 let x krat boljši ali x krat slabši, mislite da bo še več naslija, morda 3.svetovna vojna, še več lakote, ali manj lakote po celem svetu......
Kaj mislite kakšen bo svet čez 50 let in kje bomo mi takrat.
Prva svetovna vojna 1914-1918, druga 1939-45,....sledi 3, ki bo XXXX-XXXX

erikson

Guru
25. avg 2007
22.707
6.475
113
Vsekakor bo drugačen, kot pričakujemo.

Kako so si leta 1910 predstavljali življenje leta 2000:

Vlak Pariz - Peking
the-electric-train-paris.jpg

Zvočna pošta:
phonographic-missive.jpg

Gradnja objektov:
building-site-of-electri.jpg

Šola:
at-the-school.jpg

Medcelinsko potovanje:
aeronat-with-the-long-co.jpg

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.102
457
83
45
dolenska
Tole si pa dobr najdu
zmaga.gif
. Se vidi, da ne vidimo dle, kot vidijo naše oči. Jaz mislim, da nas bo elektronika preplavila, če ne bo vojne zaradi čedalje bolj lačne države, ki jemlje in jemlje.
Pa ne sam naša, tudi drugot.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Te slike dobro pokažejo, da nimamo pojma kako bo prihodnost izgledala.

Sem pa prepričan, da se v 20 letih ne bo svet drastično spremenil - EU bo večja, še vedno bo vse proizvedeno v Aziji, v Afriki bodo uspeli zajezit število prebivalstva, tako da ne bo več toliko lakote, S Amerika bo bolj povezana (Mehika-ZDA-Kanada) in ne bodo več tako močni, nekako enakovredni EU. V J Ameriki in Avstraliji pa nobenih večjih sprememb.

Pa izkazalo se bo, da napovedi o globalnem segrevanju lažejo.

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Čez 20 let bo isto kot je sedaj-po moje nobene večje spremembe razen seveda v napredku tehnologije-boljši računalniki, telefoni, fotoaparati,...gps bo mel vsak
smile-1.gif

Predvidem, da se bo tudi internet spremenil oz. da bo nekaj drugega ven prišlo ki bo še boljše in hitrejše od interneta
cool-1.gif

Avtomobilska industrije se bo že takrat verjetno celotno preusmerla na druge vire goriva.

Mogoče bodo odkrili zdravilo za Aids in raka
shocked-1.gif

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik trust pravi:

Si upate napovedat da bo svet čez 20 let x krat boljši ali x krat slabši, mislite da bo še več naslija, morda 3.svetovna vojna, še več lakote, ali manj lakote po celem svetu......

Ne bo bistvene spremembe, če dobro pogledamo, gre napredek vedno počasneje, v obdobju 1989-1999 je bilo veliko več napredka, kot recimo 1999-2009...In sploh, 20 let ni neka dolga doba. V glavnem bo vse isto, kot je zdaj.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Ne bo bistvene spremembe, če dobro pogledamo, gre napredek vedno počasneje, v obdobju 1989-1999 je bilo veliko več napredka, kot recimo 1999-2009..

Še enkrat premisli, če tole drži. Kar se tehnologije tiče, gotovo ne. Poglej samo mobitele, ekrane ter programsko opremo.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Svet bo čez 20 let precej drugačen. Po eni strani tehnologija hitro napreduje, po drugi strani pa se nam kopičijo bistveni preživetveni problemi. Rast prebivalstva, pomanjkanje vseh virov (hrana, surovine, gorivo, ...), uničujoč finančni sistem, podnebne spremembe (ali bolj toplo, ali bolj hladno, očitno se tudi podnebni vzorci hitro menjajo).

Ko samo to združimo, vidimo da bo svet precej drugačen. Tu ne moremo gledat 20 let nazaj, ker pred 20 leti še nismo bli soočeni s strahoto vzajemnega vpliva eksponentnih krivulj (rast in padec).

Moja ocena je, da nam bo šlo kolektivno precej slabše, saj ne vidim dovolj zdrave pameti in predvsem volje elite, da se kot človeštvo soočimo s pretečo katastrofo.

Če bi moral stavit, bi dal precej več na Mad Max sceno in manj na nek pozitiven scenarij.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
jest tud mislim, da boljše kot sedaj ne bo! Seveda bo tehnika napredovala - o to itak. Mene tud bl skrbi lakota, onesnaževanje, smeti, ipd... Kaj bo človek sploh še počel, koliko bo vreden? Tale trenutna gospodarska kriza je na cesto postavilo veliko ljudi - kaj bojo te ljudje počeli? Starih služb skor zihr ne bojo dobili nazaj... Nove težko, sploh tisti malo starejši... Industrija se seli v poceni države... Mi uvažamo delovno silo - na zavodu pa 100.000 brezposelnih - kakšna je to bedarija?! To se men ne zdi nič dobro!

Še najbl me pa skrbi kaj bo z naravo, oz. koliko jo bo še sploh ostalo? Tropske gozdove izsekavajo kot za šalo. Življenski prostor živali se manjša... Takrat bo veeeliko vrst obstajalo le še v živalskih vrtovih! Mene bl to skrbi...

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.091
3.593
113
41
Lj
Če bo kapitalizem gonilo razvoja potem daleč res ne bomo pršl. Veliko stvari bi se lahko doseglo, odkrilo in razvilo, ampak se ne, ker v njih ni profita. Kdo bi še v teh časih pošiljal človeka na luno in podobne zadeve ?

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik trust pravi:

kaj nimaš ti svoje teme za tvoje veleumne pogruntavščine???

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
jest tud mislim, da boljše kot sedaj ne bo! Seveda bo tehnika napredovala - o to itak. Mene tud bl skrbi lakota, onesnaževanje, smeti, ipd... Kaj bo človek sploh še počel, koliko bo vreden? Tale trenutna gospodarska kriza je na cesto postavilo veliko ljudi - kaj bojo te ljudje počeli? Starih služb skor zihr ne bojo dobili nazaj... Nove težko, sploh tisti malo starejši... Industrija se seli v poceni države... Mi uvažamo delovno silo - na zavodu pa 100.000 brezposelnih - kakšna je to bedarija?! To se men ne zdi nič dobro!

Še najbl me pa skrbi kaj bo z naravo, oz. koliko jo bo še sploh ostalo? Tropske gozdove izsekavajo kot za šalo. Življenski prostor živali se manjša... Takrat bo veeeliko vrst obstajalo le še v živalskih vrtovih! Mene bl to skrbi...

Kaj pa ta folk, ko po enem letu ne bo več dobival nadomestilo za brezposelnost.

Kradli bodo ko srake.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Takole pa so si znanstveniki leta 1954 predstavljali "domači računalnik" leta 2004
smile-1.gif
: