SVCHOST.exe

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Zdravo!
Kako tega hudiča spravit ven iz računalnika?
Sistem je pa XPHE

Po netu je polno nasvetov, pa ne gre in ne gre...

mistique

Guru
16. jun 2009
14.043
1.843
113
Emona / Carnium
Formatiraš windowse
evil.gif

Zakaj pa bi ti rad odstranil svchost.exe?

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Cpu na 100% ?

Imel v tem tednu cel kup mašin... Najhitreje boš uredil (začasno) tako da izklopiš avtomatsko posodabljanje in narediš ponovni zagon. Zadeve po tem deluje normalno.

Sem pa tudi sam najprej nalagal na novo, ampak zadeva po kompletnem posodabljanju spet skoči na 100%. In ker nisem imel časa za iskanje stalne rešitve sem zaenkrat pustil tako.

virtualman

Pripravnik
20. avg 2008
79
0
6
jv slovenija
Imel točno tak problem pred tednom. CPU usage je na 100% in posledično postane PC neodziven.
najprej gremo v taskmaneger ( stisnemo istočasno CTR, ALT in Delete) Poiščemo tisti SVCHOST.EXE, ki kaže 100% in ga ustavimo ( end task). Sedaj PC postane odziven. Naslednji korak je onemogočiti avtomatski update. Potem pa naložimo posodobitev za IE ( izberemo ustrezno posodobitev za pravi IE...). Ni važno, če v resnici uporabljamo Firefox , Chrome, Opero.
Ko smo naložili ustrezno posodobitev za IE, lahko zopet omogočimo Automatic Updates. PC ne bo več blokiral.
Več o tem je tukaj:
The secret is to install the LATEST Cumulative Security Update for your version of Internet Explorer. This stops Windows Update from searching for any IE updates and blocks this update bug.

This is a recurring problem so the current latest version changes each month.

LATEST Cumulative Security Update for Internet Explorer: December 10, 2013

For full version listing see: http://technet.microsoft.com/en-us/security/bulletin/ms13-097

For Windows XP 32bit here are the direct download links:

IE6: WindowsXP-KB2898785-x86-ENU.exe
http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=41458

IE7: IE7-WindowsXP-KB2898785-x86-ENU.exe
http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=41442

IE8: IE8-WindowsXP-KB2898785-x86-ENU.exe
http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=41404

Ves tekst je pa tukaj:
http://news.softpedia.com/news...ge-399865.shtml

Nazadnje urejeno:

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.200
3.825
113
Očitno nekateri tukaj narobe razumete oziroma da ne bo pomote: SVCHOST.exe je generičen proces, ki se odpre, ko se nekko stvar zažene knjižnica (DLL) in ne ne .exe datoteka. Tako da ne kar vsepovprek zapirati svchost procesov, saj delajo tudi marsikaj dobrega.

Če vas res zanima s čim imate težave, si naložite microsoftov "process explorere" in poglejte kater stvar vas res zafrkava. Spodaj so tudi lepe obrazložitve katerea zadeva kaj počne.
1913771-process.jpg

Priponke

• 1913771-process.jpg
    1913771-process.jpg
    83,9 KB · Ogledi: 145

virtualman

Pripravnik
20. avg 2008
79
0
6
jv slovenija
Ja, IbizaDriver imaš prav. Res je več zadev, katerih proces ustaviš, ko klikneš na tisti SVCHOST.exe, ki kaže 99% CPU.
Med drugim neha delat zvok,.. Ustaviš pa tole:(audiosrv,cryptsvc,dhcp,dmserver,ersvc,eventsystem,helpsvc,lanmanserver,rasman,schedule,srservice,tapisrv,themes,w32time,wuauserv.......itd. )

Ni pa to kritično-pomembno, ker po nalaganju popravka za IE in ponovnem zagonu računalnika se vse zopet požene.
Bistvo ustavitve tistega SVCHOST je, da odmrzneš računalnik. Ker drugače se praktično ne odziva. Tudi za prikaz TASK Managerja čakaš skoraj 1 minuto. Tako pač je, ker je CPU zaseden in nima časa delati nič drugega.

Zato nalaganje "process explorer" sploh ne pride v poštev, ker bi verjetno trajalo 1 uro ali več, da bi ga naložil in, da bi ga zagnal morda pol ure. V bistvu je računalnik skoraj 100% zamrznjen in se skoraj ne odziva na karkoli. Edina varianta je ubiti proces, ki zablokira CPU. Žal jaz nisem uspel na noben drug način. Ta zgoraj opisani pa je deloval brez negativnih posledic.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
@Jolko

Sam nimam nikoli vklopljenega update in vse dela kot mora, ostali bodo pač do tega prišli 2014, ko bo Microsoft ukinil podporo za XP.
Torej 2014 bodo vsi nehali uporabljat XP, ker ne bo več WU
sprasujem se.gif

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Če ima PC le eno jedro, če jih ima več, pa je uporaben in ni nujno treba pobiti tisti svchost.exe.

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Nisem bral vsega. Svchost nabija 50- 100% zaradi windows updatea. V "raziskavo" sem vložil par ur časa. Na koncu sem zaustavljal in štartal Automatic Updates service. Zaustaviš servis, SVCHOST na normalne obrate, štartaš spet na 50-100% cpu, ventilator na full. V zadnjih 3 mesecih se mi je to sedaj zgodilo drugič. Očitno se winupdate nekaj obesi in ne zloada updateov. Restart Pc-a in servicea in zadeva se spelje skozi. Potem je mir.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Ni.

Odvino od primera.
Enim pomaga restart, drugi Ta IE update ročno namestijo, enim pa še to ne pomaga.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Hvala za to. Dva dni sem se zafrkaval z virtualcem v XP mode, ki se ni hotel updatati, pa če sem se postavil na zobe. Ko sem inštaliral popravke za IE6, je vse steklo kot namazano.
smile-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
IE eh... glede na to da ga nikoli ne uporabljam, se ga da popolnoma odstraniti iz win7?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.119
6.948
113
pri taščici
tudi jaz imel prejšnji teden težave s to zadevo.
Najprej sem pomislil na kakšno "bolezen" pa očitno temu ni tako.
Imam W7 in večinoma uporabljam chrome sem pa prejšnji teden se tudi z IE 11 nekaj ukvarjal.
Sem enostavno šalabajzersko zaključil svchost v task managerju in je sedaj mir. Če pa mi kaj ne dela pa še ne vem.