svako jutro

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik tinekr pravi:
A veš kaj je fora? Da jaz dejansko delam 6 dni na teden vsaki teden brez da bi poznala kaj je fraj sobota in bi me delodajalec rad prepričal, da meni se tako dopust računa po dnevih, ne po urah, ker za sobote mi tudi malce dobimo plačane.
Ne moreš da verjameš. Če sem mela fraj recimo 4 dni, se mi to računa kot 4 delovne dni in ne 28 ur, kar je 3,5 delovnega dneva.
Saj sem se že zbunla....
Pa že to, da se dela 6 dni na teden in vsako soboto, meni to ni čist normalno.
¸

Če sem prav razumel tvoj post, potem ima delodajalec prav. Če imaš v pogodbi naveden 6-dnevni delovni teden, potem ti gre dopust tudi za prosto soboto. Po drugi strani pa je res tudi, da moraš dobiti več letnega dopusta. Torej v zakonu je določeno, da je minimalni redni dopust 4 delovne tedne plus dodatni dopust. Torej, če imam jaz 5-dnevni delovni teden to pomeni 4x5=20 dni, če imaš ti 6-dnevni delovni teden, znese 4x6=24 dni, ampak predvidevam, da je tvoj delodajalec to "pozabil".

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Ma ja, oni pozabijo na marsikaj. Res je, da mi bi pripadalo več dopusta, ker več dni delam, ampak kaj naj, če mi oni rečejo, da je računovodkinja rekla tako. Saj si pomalem že iščem novo službo, ker se počutim tam ko v đuzi.

mhmm

GIFtedALTER 08
22. jul 2007
2.370
0
36
Povej še mal kak je blo, ko si bla 10 let doma.
zmaga.gif