SUV do cca 30k,bencinar,avtomatik

alesn

Fizikalc
19. jun 2012
427
30
28
Moj trenutni vrstni red:

1. Nova Mazda CX-5 (plusi: prostorna, nova, bolj prestižna notranjost, minusi: precej šibek motor 2.5 MHEV: 141 KM op. želel se močnejšega kot ga imam sedaj na Mondeotu - 160 KM)

2. Kuga (plusi: močnejši motor 2.5 FHEV: cca 180 KM, ogrevane sprednje šipe, nasploh veliko opreme, cenejša od Madze, minusi: manjša, manj prestižna notranjost, dolgočasen)

3. Ioniq 5 (plusi: manjši stroški porabe, polnjenje doma, drugačna vožnja, velika kabina, zanimiv izgled, minusi: doseg - stres , ICCU problemi, več planiranja, vrednost po 5, 6, 7, letih oz. po koncu garancije, ko ga bom prodajal oz. tveganje po dragih popravilih po koncu garancije in zmanjšanje kapacitete baterije)

4. VW Arteon, letnik 2024 (plusi: cenejši, veliko prostora, motor, slabosti: rabljen-stres, ne najnovejša oprema, žena bi raje SUV)

Ioniqa sem že imel na poskusni vožnji, za Kugo sem dogovorjen čez 14 dni, Mazde še ni, Aretona bom pa še poiskal.

igi

Guru
13. okt 2007
5.780
1.337
113
Celje
Saj zdaj ni več eat8 (aisin), ampak dvosklopčni 6 stopenjski, v bistvu izboljšan stari "robotski" cukomatik.

Imam kombinacijo 1,5 hdi in eat8 aisin avtomatik. Po 4 letih in 100.000 km bi se takoj odločil za enak sklop, če bi ga dobil v novem avtu.

In ker je neka ideja o menjavi avta, sem na test vzel novega 5008 1,2 bencinarja s "cukomatikom". Pa moram reči, da je vožnja presenetljivo OK. Tudi menjalnik ni nič kaj "cukajoč". Edino večja poraba je tisto, kar me je na prvo žogo odmaknilo od ideje o menjavi.

Tako, da ja, počasi bom tudi sam iskal ideje o alternativi 5008. In vedno bolj se nagibam proti elektriki.

• Všeč mi je
Reactions: Najbolji

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.660
3.927
113
Imam kombinacijo 1,5 hdi in eat8 aisin avtomatik. Po 4 letih in 100.000 km bi se takoj odločil za enak sklop, če bi ga dobil v novem avtu.

In ker je neka ideja o menjavi avta, sem na test vzel novega 5008 1,2 bencinarja s "cukomatikom". Pa moram reči, da je vožnja presenetljivo OK. Tudi menjalnik ni nič kaj "cukajoč". Edino večja poraba je tisto, kar me je na prvo žogo odmaknilo od ideje o menjavi.

Tako, da ja, počasi bom tudi sam iskal ideje o alternativi 5008. In vedno bolj se nagibam proti elektriki.
Moje je letelo na 1.2 puretech motorje, ti so sedaj sploh edini (no razen v hibridih) v Stelantisu in imajo 6 st. menjalnik.

Moj "cukomatik" pa je bil za tiste, ki so in še vedno trdijo, da je stari "robot" od Citroena/pižoja navadno sranje, kar sam kot bivši lastnik dveh takih avtov ne morem trdit.

1.2 v 5008 = samomor. Ta avto se naložen ne premakne nikamor, ko je prazen (testna vožnja), pa je čisto OK. Imamo takega v C4 Cactusu in navadnem C4, pa še gre.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.660
3.927
113
..........

3. Ioniq 5 (plusi: manjši stroški porabe, polnjenje doma, drugačna vožnja, velika kabina, zanimiv izgled, minusi: doseg - stres , ICCU problemi, več planiranja, vrednost po 5, 6, 7, letih oz. po koncu garancije, ko ga bom prodajal oz. tveganje po dragih popravilih po koncu garancije in zmanjšanje kapacitete baterije)
žena bi raje SUV)
Ioniq ni SUV, poleg tega pa kar pišeš o njem (o EV nasploh) - ni to zate - POZABI!

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.660
3.927
113
Ta tvoj sklep je malce grešen.
Res?
minusi: doseg - stres , ICCU problemi, več planiranja, vrednost po 5, 6, 7, letih oz. po koncu garancije, ko ga bom prodajal oz. tveganje po dragih popravilih po koncu garancije in zmanjšanje kapacitete baterije)

Ne se slepit, če tako razmišljaš EV ni zate.

alesn

Fizikalc
19. jun 2012
427
30
28
Res?
minusi: doseg - stres , ICCU problemi, več planiranja, vrednost po 5, 6, 7, letih oz. po koncu garancije, ko ga bom prodajal oz. tveganje po dragih popravilih po koncu garancije in zmanjšanje kapacitete baterije)

Ne se slepit, če tako razmišljaš EV ni zate.
Ja, res. Ker vsak normalen človek, ki gre iz ICE razmišlja tako. Pa vseeno kupijo e-avto in so zadovoljni in se ne vračajo nazaj na ICE. Čudak, da ne rečem še kaj drugega, je tisti, ki pri prehodu nima pomislekov.

• Haha
Reactions: Samo Svoj

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.519
7.614
113
Ja, res. Ker vsak normalen človek, ki gre iz ICE razmišlja tako. Pa vseeno kupijo e-avto in so zadovoljni in se ne vračajo nazaj na ICE. Čudak, da ne rečem še kaj drugega, je tisti, ki pri prehodu nima pomislekov.
Vsak svojo kobilo hvali, verjetno sem jaz enak. Recimo imam sodelavca, pri hiši ID3. Kaj misliš kaj je kupil kot drugi avto?
Taigota 1,5 tsi! Pa vseeno na vse pretege hvali EV ( oziroma opravičuje zgrešeni nakup).

• Haha
Reactions: jonny77

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.808
4.563
113
Se je že začelo.
Časi Džuro (kenedi, regan) lokomotiv so nazaj (te imajo diesel-elektro zaporedni pogon, danes t.i. hibrid). Glede na "varčnost" obstoječih renault/nissan rešitev bomo res tehnično napredovali 60 let nazaj.