Suunto Vector - popravilo ali nova ura?

b_t

Pripravnik
17. okt 2007
308
6
18
Torej, na letošnjem plavanju mi je ura, stara 3 leta spustila vodo pri desnem zgornjem gumbu. Ura sama sicer še dela, vendar je očitno šlo nekaj pri kontaktih opisanega gumba in ne morem preklapljati med uro, kompasom, višinomerom in barometrom. Ali obstaja kaka šansa popraviti opisano zadevo, tako da za sprejemljive stroške ne bom v skrbeh, da se stvar ponovi?

Vse skupaj mi je pustilo malo grenak priokus na firmo Suunto. V primeru, da bom morda kupoval novo uro, kaj priporočate. Dejansko je limit 200 EUR. Ali se mi bolj splača kakšno "čangšlang" firmo ure in jo vsake toliko časa vržem stran. Pri Vectorju sem imel tudi stalne probleme s kompasom, vendar mi ta funkcia ni življenjskega pomena.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
to si imel eno nesrecno uro izdelano v petek popoldne. ker je ravno model vector izjemno trpeznen. moja bo prihodnje leto stara 10 let, nosena vsak dan in je niti med plavanjem nikoli ne snamem dol. opraskana je podolgem in pocez, z ekranom vred ampak so vsaj stevilke velike, tako, da nekako razberem koliko je ura in kako visoko sem.

uveljavljal garancijo, ce jo se imas.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
to si imel eno nesrecno uro izdelano v petek popoldne. ker je ravno model vector izjemno trpeznen. moja bo prihodnje leto stara 10 let, nosena vsak dan in je niti med plavanjem nikoli ne snamem dol. opraskana je podolgem in pocez, z ekranom vred ampak so vsaj stevilke velike, tako, da nekako razberem koliko je ura in kako visoko sem.

uveljavljal garancijo, ce jo se imas.

moj vector je podoben tvojemu in še vedno deluje brezhibno, kupil sem ga pa 2000-2001. deluje kot nov, vedno in povsod.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.023
10.768
113
kod Džej-Zija
Originalni stari Vectorji so ure, na katerih je Suunto gradil svoj ugled. Dejansko so tiste ure skoraj neuničljive. Od takrat naprej gre samo še navzdol. Sploh je treba paziti, da se ne kupuje modela, ki je bil izdelan na Kitajskem. Sam sem dal kar lepo število Suunto ur čez (Altimax, S6, X9i, X6 HR, sedaj T4 in spet S6). T4 je katastrofalne kvalitete. Trenutno imam drugo uro in tretji pas za merjenje utripa. Na netu sem bral še težave lastnikov Suunto Core. Core so tudi delane na Kitajskem in ogromno ljudem so crkovale po nekaj tednih.

Če se boš lotil nabavljanja Suunto ure, definitivno glej le tiste modele, ki so delani na Finskem. Vector, X-Lander, S-Lander, Advisor (ta ima merjenje utripa), Observer bi morale biti dobre ure. Samo tiste s kovinskim ohišjem znajo hitro preseči tvoj budžet. Ali pa, če ti kje uspe najti staro zalogo X6 oz. S6, ker so to serijo predelovali in je tudi postala manj kvalitetna kot pred leti.
jezen.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
aja dejansko niso vec izdelane na finskem? na moji res pise made in finland. morda ves kako je z modelom core?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.023
10.768
113
kod Džej-Zija
Core v vseh oblikah je delan na Kitajskem, tudi tisti jekleni, ki stane spodobnih 450€. In ti core-i crkujejo po tekočem traku, zato samo roke preč.

Na moji T4 piše "designed in Finland", "manufactured in China".
jezen.gif

Če se ne motim, Kitajci delajo celotno serijo Core/Lumi (ženski core) in celotno trening serijo T1, T3 in T4, edino T6 je finska. Ostali modeli ur so finski. Pri tem grejo stare serije počasi in vztrajno iz prodaje. Samo vprašanje časa je, kdaj bodo vrgli ven modela Vector in Altimax ter njune kovinske izvedenke (X-Lander, S-Lander), ker uradno proglašajo Core za novi Vector, torej za model, na katerem sloni celotna outdoor ponudba.

Žal tudi finski modeli niso "brez napak". Za model X9i sem se pogovarjal na našem zastopstvu, Planet sport, in mi je odgovorni tam povedal, da so morali garancijsko zamenjati kar četrtino vseh teh ur, ker se redno lomila plastična krona okrog ekrana pri vsaki malo bolj hardcore uporabi.

Vsaj pri X10 so to napako odpravili. Za outdoor aktivnosti bi se jaz osebno odločil za X10, ker je trenutno najbolj robustno zdizajnirana Suunto ura. Res pa je, da cena krepko presega predvideni budžet začetnika teme.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
najlepsa hvala za tako podrobne informacije! zvezdice dobis. torej moram na lov za novim vectorjem saj ta se kar dela ampak 10 let pa zihr ne bo vec. ni to seiko
grin1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.023
10.768
113
kod Džej-Zija
grin1.gif
Pa še gumbi so izgubili odzivnost.

So me pa kolegi redno zajebavali, da izgleda kot ura iz pralnega praška. Ker estetike se ji pa res ne da pripisati.
hysterical-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
tudi sam sem imel Avoceta se spomnim, sivo vijolicnega, ki pa so mi ga v dolomitih ukradli, eno leto starega
jezen.gif
italjani cigani.

novi so bili pa takrat res dragi, sploh za srednjesolca... jo prodas, a se deluje?
grin1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.023
10.768
113
kod Džej-Zija
Če si ga nabavil pri nas, si imel srečo, da so ti ga ukradli.
evil.gif

Senzor bi moral še delovati, baterija je pa fuč že par let. Razlog, da je nisem šel več popravljat, je, da en ali dva gumba ne delata več, servis je pa tudi že zdavnaj hudič vzel. Še firmo so preimenovali, ker si je prva z Avoceti ustvarila preveč negativne publicitete. Ni več Eko Projekt, zdaj je Intact. Da, to je tista firma, ki sedaj uvaža Polarje.
rolleyes-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Kaj pravite a to zdrži? http://www.bolha.com/oglas3690151/ura-suunto-t3c-black-polished-pulzmeter

Na forerunerju se mi je pas strgal
bonk.gif
Garmin samo gps še.

iz nemčije dobiš za 30-40eurov ceneje

jaz sem se zanimal za njo, v bistvu jo bom verjetno vseeno kupil čez neki cajta, samo sem našel eno ponudbo za stari model T3 + foot pod + pc pod za 150 eurov in ne morem kupit te ure za 140 eurov, če dobim tolk robe za 10 eurov več

danes bi moral dobit to zadevo, pa bom verjetno dal kar na bolho nerabljeno uro, pa to naročil iz nemčije

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Kaj pravite a to zdrži? http://www.bolha.com/oglas3690151/ura-suunto-t3c-black-polished-pulzmeter

Na forerunerju se mi je pas strgal
bonk.gif
Garmin samo gps še.

iz nemčije dobiš za 30-40eurov ceneje

jaz sem se zanimal za njo, v bistvu jo bom verjetno vseeno kupil čez neki cajta, samo sem našel eno ponudbo za stari model T3 + foot pod + pc pod za 150 eurov in ne morem kupit te ure za 140 eurov, če dobim tolk robe za 10 eurov več

danes bi moral dobit to zadevo, pa bom verjetno dal kar na bolho nerabljeno uro, pa to naročil iz nemčije

Daj link za nemčijo, jaz ne poznam nobene e-trgovine tam.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ja jaz jo bom vseeno čez ebay vzel, sem ravno našel iz grčije za 115€ zastonj poštnina, tk da bo to to

ta trgovina ti bo verjetno vsaj 10€ poštnine računala, samo še vseeno si na 40€ manj kot v sloveniji...