Susilec (kondenzacijski)

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.073
110
63
katerega priporocate (susijo se enkrat na teden brisace in spodnje perilo in vsake 3 tedne posteljnina)
sedanji candy je crknil in elektronika pride vcec kot 200 eur.

ali se razlika v ceni do toplotne crpalke pokrije ?

LP P

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.133
96
48
Pri tvojem režimu nikoli.
Kupi nekaj Beko-likega s čimveč garancije za čimmanj šuškov.

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.073
110
63
Saj zato sem kupil pred 4 leti in pol Candyja za 299 Eur in sedaj zelim konkreten predlog kateri tip aparata naj kupim

(BTW 7 ali 8 kil brisac in spodnjega perila se kar nabere)

22. jul 2007
13.596
1.774
113
124
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Bosch.

Ne rabiš garancije ker dela.
Bilo nekoč
ne-ne-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Zakaj bi jo pa moral imeti?

Gorenje jo mora dati..pod mus, ker je hudo velika verjetnost da bo v teh petih letih tudi crknil. Zato jo rabi.

Bosch je dobra raba..seveda če ne kupiš v cenovnem rangu 5 !etnikov..garancijskih..potem si tam tam...verjetno res na slabšem za morebitno šravfanje.

Modro je kupiti stroj..v tem primeru...za sušenje perila in ne garancije. Ne vem kaj ste tako napaljeni na to garancijo???

Vsaka stvar se lahko pokvari..ni debate..a če kupiš kakovostno reč bo le ta dolgo delala, kar bo delala bo naredila kot se pričakuje z minimalnim obremenjevanjem okolice tako s porabo, hrupom, oneznaževanjem itd itd.

A zato je pač treba dati nekaj denarja na mizo. Za 250 eur ni za pričakovat čudežev. Razen z garancijo...itak
evil.gif

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Ne vem, se delaš norca ali imaš pa preklemano srečo.
Jaz sem doživel že vse sorte in lahko rečem, da je garancija najpomembnejša.
Kupil drago, pa je prav tako crknilo.
Bosch je dober, drag in pokvarljiv.
Beko, Gorenje, ugoden, dober, pokvarljiv, z 5 let garancije. Edino to šteje.
smile-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Meni šteje to da dela!

Zato vzamem preverjeno znamko pa nikoli najcenejšega modela.

Zame dovoj dobra garancija.

Je.beš stroj če ti crkne v 5 ih letih...pa nima veze ali ima garancijo ali ne. Zato je sploh ne gledam.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Pri boschu recimo...če smo dotični, vzameš tak model da je Made in Germany....recimo...kot primer.
Delajo jih pa skupno v treh državah..odvisno od cenovnega razreda...vsaj tako sem bil podučen. In pri nas doma so vsi boschi narejeni pri nemcih...in ja...delajo.

Prvi problem smo imeli malo nazaj z 8 let starim pralnim...ni hotel izvreči vode pred centrifugo...po pregledu filtra smo ugotovili da je bil noter žebelj, ki je blokiral pumpo
wink-1.gif
.

A na splošno se šteje da ima bela tehnika življ. dobo 7 let..kar je več je podarjeno. Realno je to med 10 in 12 let. In to je to. Takrat pa itak ne popravljaš ker se ne splača plus novi so že toliko naprednejši in varčnejši da je res bolje zamenjat.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.264
340
83
Kot je rekel Tesfalar: beko-like s čim več garancije. Jaz bi na tvojem mestu gledal model z zamikom vklopa - timerjem. Zakaj? Če ga imaš do sedaj itak veš da moraš takoj po sušenju cunje še tople ven potegnt sicer so čist prežvečene. Sam sem zabluzil ker nisem vedel - če bi imel timer čez noč dam prat, zjturaj vržem v sušilca pa timer da se vklopi eno uro preden pridem domov, pa je. Tako pa moram bit doma ves čas od začetka do konca progama. Razlika v ceni modela s tajmerjem in brez je pa sitnica.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Nope...pa indukcije in hladilnika tudi ne.

A kar se tice pralni, pomivalni, susilni pa je bosch najbolj trotel ziher stvar. Vsaj z mojega vidika ker vsak se bo zase odlocil itak po svoje.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Kak timer neki. Tukaj je razlika med poceni robo in kvalitetno robo.

Kvalitetna roba, sušilec, zrihta cunje, da so mehke in nezmečkane tudi po praih urah ko je končal s sušenjem!

Pa ne zaradi timerja....

kot je rekel vincent; treba je kupit kvaliteto in ne garancijo. Kaj pa je 5 letna garancija, recimo pri Bekotu? Garancija je zastonj šraufanje, samo kaj ko si v tem času brez aparata.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.741
6.636
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Nope...pa indukcije in hladilnika tudi ne.

No štedilnike za bosch delajo, ne boš verjel, v gorenju. V bistvu imajo vsi veliki proizvajalci kar precej premešano proizvodnjo med sabo. Zmanjševanje stroškov pa te fore.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.741
6.636
113
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Kaj pa je 5 letna garancija, recimo pri Bekotu? Garancija je zastonj šraufanje, samo kaj ko si v tem času brez aparata.

Serviser itak pride na dom in zrihta. Brez stroja si pa pol ure. Pa ne da so bekoti blazno nagnjeni k crkovanju... Še nisem slišal za blazno nezadovoljnega kupca.

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.133
96
48
ksz
Zadeva ni tako enoplastna...
Beko-likega sem predlagal, ker ga (po njegovih navedbah) uporablja enkrat-dvakrat na teden. Torej zelo malo, od njega ni odvisen, tudi če bo kak dan zaradi popravila brez, je to nepomembno, itd, itd. Tudi če bo gate ali plahte kdaj na štrik dal, ne bo konec sveta.
Pri nas ga uporabljamo vsak dan. Ok, kak dan tudi ne, pa potem 2 ali 3× v istem dnevu. V povprečju sigurno enkrat dnevno. Sem v bloku, balkona ali terase nimam, stojal/štrikov po stanovanju ne maram, nočem da je v kopalnici med sušenjem 72°C in 97% vlaga in ne želim se zbujati v strahu pred letalskim napadom, če je sušilec vklopljen ponoči.
Guess what? Imam Miele.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Imam podobno situacijo kot ti. Brez balkona, stanovanje.
Sušit je možno edino s sušilcem.
Po eni strani je pozimi super, ker se ogreva kopalnica. Ampak poleti je katastrofa + to, da mi je že enkrat crknil, ker se je enostavno pregrel, ker sem 2x sušil zapovrstjo. Sem popravil, vendar vseeno...

Te nove zadeve so odlične, ker ti ne grejejo prostora. Samo hec pa je, da edino Brandt ima sušilca, ki se ga polni od zgoraj(45cm širine).
Drugi stroji so vsi 60cm.
A je kak miele/bosch ipd že dal ven kaj ožjega in s toplotno?