surfarski paradiž oz. surfer's paradise

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
prosim moderatorje, če lahko kak dan pustijo tukaj, potem pa prestavijo v rekreacijo, ker bi rad dobil čim več odzivov.
torej. letos pri 35ih začnem surfat. oprema je, volja tudi, probal sem pred leti in mi je bilo všeč. ker vem, da se bom na začetku precej lovil in padal v vodo, me zanima, če lahko to počnem tudi na slovenski obali? če ja, kje je najboljše (razmišlal sem o kampu lucija)? pač, da mam lahko avto nekje blizu, da ne nosim robe predaleč. če ne slovenska obala, kam nekje blizu na hrvaško? rabac? a vetra boljše da je manj, kot preveč? mam 4,5 m2 jadro in 7,5 m2. za učit je boljše manjše, ne? mam 2m in 120 kg. deska je ogromna, nič bat. a naj mam šuhe al je boljše bit bos? rešilni jopič ma tudi, je boljše, da sem brez? ajde, surf's up, dudes. javite se deskarji.
pa ne rečt windsurfing je out, pojdi raje kajtat. surfat hočem že od malih nog, zdaj je prilika. kajtanje je moda, isto kot snowbording :)

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Pejt raje kajtat
smile-1.gif
.

No, se kak koristen namig: Monfalcone, Marina Julia - tukaj je precej surferjev (jih redno prehitevam s kajtom, hehe).

Ne vem sicer, kje si doma - iz Ljubljane je cca. 110 kilometrov same avtoceste.

Spot je varen, avto parkiras 20m stran od morja.

Poskusil oboje, windsurfing in kitesurfing. Kot bi primerjal fičota in maseratija
smile-1.gif
.

LP,
PIC

Nazadnje urejeno:

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
dom maribor, ampak če že grem na morje, lahko grem tudi tja.
za kajt mi pravijo ja, da ko probaš, ne greš več surfat. ampak vseeno. sem le bolj old skul.
še predlogi? a na slovenski obali je to misija nemogoče?

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.782
180
63
Lahko surfaš na slo obali. V žusterni je celo surferska šola. Vendar moraš plačat 20eur, da lahko uporabiš njihov pomol.
Za začetnika je dovolj vetra.
Drugače pa se kdaj vidi tudi jadralce tam nekje v sredi piranskega zaliva, ne vem pa kje v vodo pridejo.

Jaz sem lani šel na tečaj v Žusterno. Za letos sem si nabavil opremo tako, da začnem. Grem pa na Hrvaško, če bo kaj vetra.
Lahko se pa za kak vikend zmenimo pa se gremo začetniki skup matrat na kak spot (Pula recimo).

lp

lp

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
odvisno kje piha. surfat se da cist lepo tudi v zusterni.
drugace pa mi hodimo na peljesac, vsako leto za 2 tedna. letos picimo cez 3 tedne:p
glede obutve in ostale opreme.. proji so vsi brez šuhov, ampak za ucit je vseen bols, ce jih mas, zaradi boljsega oprijema. resilni jopic.. ce te ne ovira pri surfanju, potem skodit ne more. ne pozabit na celado, znas hitro po glavi dobit ce se bos hecal v mocnejsem vetru. velikost jadra pa je odvisna od tvoje moci, kondicije, spretnosti, vetra,..:)
predvsem pa ne zgubit volje, od zacetka bos vecinoma bolj v vodi kot na deski:)

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Evo, markoman, slika kot naročena zate.

Surf vs Kite @Peljesac

(na kajtu je Gigi, surfer pa pojma nimam, kdo je, hehe).

270379_10150259641187593_536872592_7201758_2352750_n.jpg

LP,
PIC

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.301
9.920
113
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Evo, markoman, slika kot naročena zate.

Surf vs Kite @Peljesac

(na kajtu je Gigi, surfer pa pojma nimam, kdo je, hehe).

270379_10150259641187593_536872592_7201758_2352750_n.jpg

LP,
PIC
shocked-1.gif

nakoruzi

Pripravnik
8. mar 2008
209
0
16
Tudi v Luciji se surfa. U bistvu so na naši obali 3 najbolj popularne lokacije:
- Ribič (greš v Sečo isto kot, da bi hotel v soline in slediš tablam za gostilno Ribič). S parkiranjem je tako, da v sezoni načeloma ne smeš parkirat tik pred gostilno, lahko pa zložiš opremo iz avta, in ga prestaviš par metrov.
- Žusterna (surf center) Kot je že nekdo rekel, moraš plačat članarino, ker imajo čudovite splave za lažji dostop v vodo in vso dodatno infrastrukturo. Če si prvič ni problema, je zastojn, ti pa povejo, da bi bilo lepo če boš naslednjič plačal. Lahko pa si Francoz in si vsakič prvič.
smile-1.gif

- Izola (od svetilnika proti plaži za slabovidne). Problem s parkiranjem, najbolje da prideš z avtobusom.
smile-1.gif

Vsak spot je različen glede na to kater veter piha. Najprej pa se moraš naučit priti na izhodiščno točko, da ne boš šel v Žusterni v vodo in v Seči na suho.
smile-1.gif

To je to pri nas. Seveda ti noben ne brani, da greš surfat kjer hočeš (OK, v marini Portorož ti najbrž ne bi dovolili:)). Še bolje pa bo, če se zapelješ kam na sosednjo Hrvaško, Grčijo, Egipt, Hawaje,...
wink-1.gif

Zanzibar

Majstr
16. sep 2007
1.069
128
63
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Pejt raje kajtat
smile-1.gif
.

Poskusil oboje, windsurfing in kitesurfing. Kot bi primerjal fičota in maseratija
smile-1.gif
.

LP,
PIC

Ne obvladam niti kajta niti surfa. Opreme pravtako nimam.

Kjer bi si za en teden sposodil kajt + enega/eno, ki bi mi pokazal kako to gre?
Če lahko poveš še kaj o stroških.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Predengreš za 1 teden mogoče probsš še malo na suhem ko pihne mal vetra, ker tle sta 2 stvari, najprej obvladovanje kajta (s safetyji vred) pol pa še na dilo it mal powakeat. Drugač pa naj bi folk več al manj speljal po 1 tednu v šoli...

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Citat:
Uporabnik Zanzibar pravi:
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Pejt raje kajtat
smile-1.gif
.

smile-1.gif
.

LP,
PIC

Ne obvladam niti kajta niti surfa. Opreme pravtako nimam.

Kjer bi si za en teden sposodil kajt + enega/eno, ki bi mi pokazal kako to gre?
Če lahko poveš še kaj o stroških.

Govorim za kajt:

Sposoja je svinjsko draga. Racunaj na 70 eur/dan za cel komplet.

Priporočam, da greš na en tečaj, vso mogočo opremo dobiš tam.

Za obvladovanje kajta ti res priporocam instruktorja, ker prepogosto vidim folk, ki vrze v zrak 9-12 m2 kite, ki jih potem ob nerodnem manevru razmece po obali kot cucka
smile-1.gif
.

Se to: v 1 tednu bi se moral peljati vsaj nekaj metrov, ampak potem pa z vsakim dnem opazas napredek in je filing nenormalen, ko zacnes povezovat kajt in desko, pokapiras obnasanje kajta glede na manevre itd. Skratka: addictive!
smile-1.gif

Za vec info: kajtar.si

LP,
PIC

Nazadnje urejeno: