Supervizor

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Mene pa zanima zakaj en drek mora SKLAD REPUBLIKE SLOVENIJE ZA VZPODBUJANJE ZAPOSLOVANJA INVALIDOV nabaviti "opremo" pri Venera shopv znesku 613,92 EUR

Evo, še link Supervizor
Mogoče pa so enega invalida brez roke zaposlili tam, kjer rabi roko, pa so mu v Venera Shop-u umetno roko kupili. (Borat stil..)
wink-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.090
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:Da mu krade država rtv prispevek in potem financira neke kvazi modne strokovnjake...
Ta primer je bil včeraj v medijih. Je pa zanimivo, kdo je modni strokovnjak in kdo kvazi modni strokovnjak? Kdo o tem odloča? Najbrž Snecer
17758-icon_confused.gif

Pri tem primeru je zanimivo, da imajo pri > 300.000 prometa z RTV v 5-ih letih samo dve transakciji nad 4000€ in se ne da kar tako sklepati zakaj je šlo. Če so dobavljali kake obleke za oddaje, ki so tedensko na sporedu, se zneski meni ne zdijo pretirani. Od 1000 do malo manj kot 9000€ mesečno. V Sloveniji obstajajo ženske, ki za sebe zapravijo toliko na mesec za obleke in makeup.
Problem RTV se ne reši s temi nakupi ali nenakupi, temveč da se zmanjša število programov. Dva mio prebivalcev si težko privošči tolikšno število javnih radijskih in tv programov.

KKK

Pripravnik
18. maj 2009
897
0
16
Po mojem tudi ni valilnica tračev; se lepo pove, zakaj je bil nakazan denar, pa je vse razčiščeno. Tako kot venera shop na primer.

Ta Futura Kanal pa je zanimiva ja, ker menda niso hoteli komentirati tako visokih prejetih zneskov novinarju. Potem pa jasno da ljudi začne zanimat:)

I

Izbrisan uporabnik #488

To so zneski za oddajo Bleščica. Tehnika in ostalo je bilo itak od rtvja, le "program" je oblikovala.

Problem je rtv prispevek kot redni vir prihodkov, zato lahko takšne bedarije financirajo. Na modo se pa spozna tako kot vsaka ženska, kateri je hobi nakupovanje, nima ustreznih strokovnih podlag.

RTV ima 4000 zaposlenih in ni nobenega razloga, da tile ne bi mogli delati programa in da je potrebno imeti zunanje "sodelavce".

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.026
11.150
113
ko vidiš kak to eni služijo z nekim posredništvom in "storitvami" so neke patrie piækin dim proti temu.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik Mantara pravi:
Citat:
Mene pa zanima zakaj en drek mora SKLAD REPUBLIKE SLOVENIJE ZA VZPODBUJANJE ZAPOSLOVANJA INVALIDOV nabaviti "opremo" pri Venera shopv znesku 613,92 EUR

Evo, še link Supervizor

Mislim da tu Sklad ni nabavljal nič ov Venere shopa, ampak Venera shop je imela zaposlenega invalida in je za to prejemala subvencijo od sklada.

Možno. Ne vem kako poteka spodbujanje zaposlovanja.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.188
3.620
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Drago pravi:
Še ena zanimiva firma. En zaposlen v treh letih naredi skoraj deset milj. prometa. Registrirana dejavnost: Nespecializirana trgovina na debelo

BIZI
To, da je firma ustanovljena zgolj za poslovanje z državo je razvidno že potem, da po 20 letih delovanja še niti svoje spletne strani nima, prav tako na spletu nikjer ne boš našel podatkov o tem s kakšno robo posluje. V poslovnem svetu v glavnem povsem neznana firma, še stric google nič ne ve o njej, država pa od takšne nepoznane firme nabavlja robo v milijonskih zneskih.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Citat:
Uporabnik Mantara pravi:
Citat:

Evo, še link Supervizor

Mislim da tu Sklad ni nabavljal nič ov Venere shopa, ampak Venera shop je imela zaposlenega invalida in je za to prejemala subvencijo od sklada.

Možno. Ne vem kako poteka spodbujanje zaposlovanja.

Bo kar drzalo, kot je predhodnik napisal - sredstva, ki jih placuje sklad (za zaposlitev invalida nad zaukazano kvoto) so res navedena tam. Verjamem, da bo na spisku se kup drugih podjetij in predvsem samozaposlenih. Ker izplacujejo 25% od minimalne place, lahko izracunas za kako dolgo obdobje je slo (ocitno za 4 mesece).

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.026
11.150
113
tudi ultra je zanimivo , prej nič potem pa kar naenkrat kup nekih transakcij.

B81

22. jul 2007
37.692
10.968
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
ko vidiš kak to eni služijo z nekim posredništvom in "storitvami" so neke patrie piækin dim proti temu.

Točno tak, patrije vidijo vsi, koliko denarja pa teče mimo oz. po ovinkih, pa si noben ne predstavlja
smile-1.gif

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.669
3.942
113
Ljubljana
hmpg.net
Čeprav v primeru, ki ga je dal sistemik se vidi, da je z aplikacijo nekaj narobe:
1 Čisti prihodki od prodaje 2.697.258 3.015.006 2.127.345
2 Nakazila iz sektorja država 3.227.054 3.542.284 2.491.633
3 Razmerje 100 % 98 % 98 %

Meni se že tele številke ne sestavijo.

Ampak gremo naprej:
Nakazali so (prva dva)
MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE 12.031.703,10
MINISTRSTVO ZA OBRAMBO REPUBLIKE SLOVENIJE 3.155.152,56
Ker pred leto 2008 promet ni bil omembe vreden (po nekaj 10 K EUR na mesec) kje je mankajočih cca 6 mio EUR? Kdo jih je nakazal?

Tako da, namen je bil dober, ampak zaradi slabe izvedbe bo nadaljna uporaba trpela.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Tiste številke, ki si jih navedel, so za leto 2008, 2009, 2010. Teh 12+ mio eur pa je seštevek vseh nakazil od leta 2003 do 2010.
Klikni spodaj na "prikaži mesečne vsote transakcij", pa boš videl, da se ujemajo... Samo marca letos so dobili skoraj 1,5 mio eur nakazanih sredstev.

edit:
sem videl, da si omenil obdobje pred 2008
Sem pa na grafu opazil, da se ukvarjajo s popravili helikopterjev. En zaposlen popravlja helikopterje za celotno vojsko in policijo... V nasprotnem primeru se mi zdi to precej neokonomično...

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.243
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:

Sem pa na grafu opazil, da se ukvarjajo s popravili helikopterjev. En zaposlen popravlja helikopterje za celotno vojsko in policijo... V nasprotnem primeru se mi zdi to precej neokonomično...

Število zaposlenih, ki je zapisano, je itak nerelevanten podatek. Podjetje ima morda 5 ali 10 mehanikov, ampak pač niso redno zaposleni. Imajo svoje sp-je, delajo na podjemno, možnosti je veliko ...

Vsekga tega kupa podatkov se brez dodatnega poznavanja stvari itak ne splača gledat, ker ne veš, ali gre za plačilo, povrnjena sredstva, subvencije, ali so redstva od države, evropska ...
Vse skupaj je le dober orientir za nadalnje raziskovanje.
ZAkaj recimo POP in Kanal A vsak januar dobita od države po 100 oz 70 tisoč evrov?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.243
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
To so zneski za oddajo Bleščica. Tehnika in ostalo je bilo itak od rtvja, le "program" je oblikovala.

Ni nujno. Si oddajo kdaj gledal? Kaj pa, ko je treba v tujini najeti snemalca? Stroški poti (letala, hoteli)? Se hitro nabere jurja ali dva ali tri na mesec ... Tudi če sta kamera, senemalec in montaža sicer od RTV.

I

Izbrisan uporabnik #488

Tu se pa potem že pojavi osnovno vprašanje zakaj Bleščica.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Število zaposlenih, ki je zapisano, je itak nerelevanten podatek. Podjetje ima morda 5 ali 10 mehanikov, ampak pač niso redno zaposleni. Imajo svoje sp-je, delajo na podjemno, možnosti je veliko ...

Vsekga tega kupa podatkov se brez dodatnega poznavanja stvari itak ne splača gledat, ker ne veš, ali gre za plačilo, povrnjena sredstva, subvencije, ali so redstva od države, evropska ...
ZAkaj recimo POP in Kanal A vsak januar dobita od države po 100 oz 70 tisoč evrov?
Ni logike, da bi imelo podjetje, ki edino v državi skrbi za ves helikopterski vozni park le enega zaposlenega... Če pa je le posrednik, ki dela samo z s.p.-ji ali podobn, pa še toliko slabše. Ampak brezveze je debatirat o ekonomičnosti ipd., za to so pristojne druge službe...

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:

Vest.si tudi dobro kasira.