super gretje v avtomobilu

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
3
38
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Dejte ločit dodatni el. grelec in pa dodatni (serijsko vgrajen) bencinski/diesel grelec. Slednjega ima precej vozil, tudi "starejših", gre v bistvu za licenčne webasto grelce (ali podobne) ki začnejo greti hladilno tekočino takoj po zagonu motorja.

Če ima vozilo el. grelec mora začeti greti "takoj" oz. občutno toplo začne pihat po minutki ali dveh, če ne piha takoj potem gre za gorivni grelec ki samo pomaga motorju ogrevat hladilno.

Res je. En webasto mam not, ampak je očitno bencinski grelec, ker takoj pa res ne začne pihat toplo.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.102
461
83
45
dolenska
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Verjetno mercedes cl, s pa audi a8, pa bmw 6 in 7 , pa ferariji pa lamboti itd... Al kaj si mislo da ma samo ford to? lol

Provzaprov vem samo za Forda, ker za razne S clase in Lambote in Cadilake nimam gnarja. Samo zanimam me karei avromovili majo to, ker mi novejši mondeoti niso tko všeč. Mi je pa tole gretje na prvem mestu pri novem (naslednjem) avtu, ker mam to že v 3-tjem mondeotu in vem kaj govorim.

Bronco

Pripravnik
2. jan 2008
62
0
6
Tudi moj Galaxy ima ta grelec
cheer.gif

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
če v google vtipkaš grelne nitke v vetrobranskem steklu dobiš še nekaj rezultatov
Land rover discovery 2.7 TDV6 HSE
Mazda 6
Delno Kia Carens

krava

Majstr
5. sep 2007
3.669
341
83
www.kacnje.eu
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
Ni ga pa čez gretja zicov in gretja prve šipe
cheer.gif
. Kar se tega tiče je Ford zakon. Ma še kako vozilo to?

Subaruji imajo gretje sedežev in gretje tistega dela vetrobranskega stekla, kjer ležijo brisalci (po pravici povedano, ni idealna rešitev) in seveda gretje zunanjih ogledal.
Pred leti sem imel Foresterja z Webastom - to je res zakon. Pravo udobje.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.102
461
83
45
dolenska
Citat:
Uporabnik Bronco pravi:
Tudi moj Galaxy ima ta grelec
cheer.gif

Grelec al nitke v vetrobranu? Je razlika.

No, ko sem spraševal za grelec?! Mislim, da ima mondeo al pa Fordovi motorji (dizli) glrelec vode al pa olja. Problem je, ker je vse pozamenjano, a temp. vode se obnaša kot da je stalno odprt termostat. Ni to sam pri mojmu ampak po večini vseh teh motorjih (dizli).

Bronco

Pripravnik
2. jan 2008
62
0
6
Moj ima oboje, nitke v šipi in elektro grelec, ki pač poskrbi zato, da v kabino prej prične pihati topel zrak. To se občuti že po cca 3 min vožnje. Fina zadeva. Ima tudi gretje zicev, ki pa mi ni tako pomembno. Je bilo bolj nuja v prejnšjem avtu, kjer je bil leder in tam te je v mrazu kar rit zabolela, ko si se zjutraj vsedel...

peters

Pripravnik
30. jul 2007
196
0
16
Mislim, da v VAG skupini grelec hladilne tekočine deluje, če je izklopljena funkcija Econ. Popravite me, če se motim. Sem probal na passatu in je dejansko zjutraj razlika. Ne vem pa, če so grelci vgrajeni tudi pri Seatih, saj z/brez Econ ni razlike (ali pa ne deluje), se pa šele po 20 km nežne vožnje ogreje na polno. Ravno iz tega razloga menjan tudi termostat, pa ni razlike. Sta pa oba 2.0 TDI

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Meni je nekoc kangoo 1.5dci grel mlacno po 50km, ampak niti po 200km relaciji ni bilo bolje. Mi je vodja mehanicne delavnice na Vodovodni v Lj zagotovil, da to zato, ker ima motor tako dober izkoristek.
hysterical-1.gif

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.263
153
63
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
6ka ma itak električni grelec tko da nebi smel bit panike glede segrevanja kabine....

Ja ne vem, na netu čuda piše glede Golfa 6 (bencinarja) in slabega gretja tako da ne vem če tvoja izjava drži...

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Moj Yeti ( 1.2 TSI ) ima segrevano prednjo šipo preko "nitk". Milina v zimi! Vsedeš se not, vklopiš in šipa je v minuti odtaljena

tony

Guru
23. jul 2007
9.751
1.537
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Meni je nekoc kangoo 1.5dci grel mlacno po 50km, ampak niti po 200km relaciji ni bilo bolje. Mi je vodja mehanicne delavnice na Vodovodni v Lj zagotovil, da to zato, ker ima motor tako dober izkoristek.
hysterical-1.gif

hysterical-1.gif