Summit ne bo več prodajal Jaguar in Land Rover?

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Appollo8,

zakaj je izguba je razlog drugje in ti ne morem tukaj razlagat. Drugače pa bivši vodja servisa MP je šel na Avto Aktiv (Trzin) in za seboj iz A Cosmosa odpeljal kup ljudi. Odprli so poslovanje v Kranju in so sedaj prevzeli še poslovanje v Kopru. Drugaše pa firma Avto Aktiv d.o.o. ne obstaja več, ampak je Avto Aktiv Intermercatus d.o.o. Slednja je namreč uvoznik BMW tudi za Ukrajino, kjer so pred vojnimi razmerami naredili zelo lepe dobičke.

Kar se pa lastnika tiče - ni več isti, kot je bil. Firmo so prodali in je direktorica, ki je žal letos preminula firmo dobro postavila na nage.

Mali si poglej bilance, boš lahko sam videl.

Nazadnje urejeno:

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
No, mene bi pa zelo zanimalo (objektivno) mnenje (lahko tudi na ZS) o spremembi kakovosti storitve za konkretno avto hišo (PSA), saj (tudi) zaradi tega razmišljam o menjavi znamke. Ali poleg servisa revidirate tudi front desk?

Avdit se dela vseh zaposlenih, ki imajo stika z ljudmi in tehnično osebje. Narediti morajo šolanja, ki jih predpiše proizvajalec. Je pa res, da ponavadi, ko so npr. trije sprejemniki je dovolj, da ima izpit samo eden. Mi na avditu ne preverjamo znanja, ampak preverimo spričevala, ali se je oseba, ki morda določena spričavala imeti dejansko udeleževala izobraževanj in teste tudi naredili.

tehnično šolanje (mehanik, dignostik, prodajalec nadomestnih delov..) navadno izvede proizvajelc - oni trenirajo lokalce v primeru, da gre za masovno znamko (PSA) - to so t.i. train the trainer programi. Kar se pa tiče prodajnega osebja pa navadno le to izvajajo podjetja, ki jih proizvajalec (PSA) izbere lokalno.

Kot zanimivost, v Sloveniji je en model, ki uči BMW v celo EU. Naše gore list, iz Gorenjske doma... Če te še kaj zanima, pošlji na ZS.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Appollo8,

zakaj je izguba je razlog drugje in ti ne morem tukaj razlagat. Drugače pa bivši vodja servisa MP je šel na Avto Aktiv (Trzin) in za seboj iz A Cosmosa odpeljal kup ljudi. Odprli so poslovanje v Kranju in so sedaj prevzeli še poslovanje v Kopru. Drugaše pa firma Avto Aktiv d.o.o. ne obstaja več, ampak je Avto Aktiv Intermercatus d.o.o. Slednja je namreč uvoznik BMW tudi za Ukrajino, kjer so pred vojnimi razmerami naredili zelo lepe dobičke.

Kar se pa lastnika tiče - ni več isti, kot je bil. Firmo so prodali in je direktorica, ki je žal letos preminula firmo dobro postavila na nage.

Mali si poglej bilance, boš lahko sam videl.
Vse to kar si nastel vem. In vse to se navezuje na to kar sem pisal. Lastnik je nemec, ki mu v ukrajini laufa tukaj pa ne. In bi zadevo z veseljem prodal. Bilance? Da so naredili skoraj 1mio minusa na bmw programu? Da imajo negativen donos na kapital?

Spostujem tvoje izkusnje iz auditov in mnenje ki si si ga ustvaril. Spostuj pa se ti mnenja ostalih in dopusti moznost da ni vse zlato kar se sveti.

Beato sem poznal. Skoda je je.

Edit: pa proti samemu avtoaktivu nimam nic. Ampak na k. mi pa gre da serjes po konkurenci in to z diametralno nasprotnimi trditvami od resnice.

Nazadnje urejeno:

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
Summit je razlog, da naslenji avto (verjetno) ne bo več ford. Čeprav forde konkretno mondee vozim že 19 let. Ves čas so bili vsi vedno servisriani le na uradnih ford servisih. Zadnji sporen mondeo je bil kupljen nov. Žal mi ene napake na klimi nočejo popravit, čeprav je bila vgradnja webasta vgrajena na novem avtu. Skupaj postavka na računu z avtom.
Ko pripeljem avto tudi na drug uradni servis, rečejo da bi to moralo it preko garancije, se vedno kasneje ustavi ker uvoznik (summit) ne odobri popravila.
Pa mi je ford drugače simpatična firma (mi je ta model pisan na kožo)

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Apollo8

Spostujem tvoje mnenje. Mi je pa neznanka, zakaj lastnik se naprej investira. Ravno kar so odprli poslovalnico v Kopru. BMW Slovenija isce novega investirorja za gradnjo novega salona v Ljubljani in so nameravajo prijavit na razpis. No, ampak verjamem, da investitor ve kaj dela in kam vlaga denar in kaj prodaja. Njegov denar, njegova odlocitev.

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Uporabnik ozze pravi:
Summit je razlog, da naslenji avto (verjetno) ne bo več ford. Čeprav forde konkretno mondee vozim že 19 let. Ves čas so bili vsi vedno servisriani le na uradnih ford servisih. Zadnji sporen mondeo je bil kupljen nov. Žal mi ene napake na klimi nočejo popravit, čeprav je bila vgradnja webasta vgrajena na novem avtu. Skupaj postavka na računu z avtom.
Ko pripeljem avto tudi na drug uradni servis, rečejo da bi to moralo it preko garancije, se vedno kasneje ustavi ker uvoznik (summit) ne odobri popravila.
Pa mi je ford drugače simpatična firma (mi je ta model pisan na kožo)

Dajmo razjasnit - trgovec teh zadev ne more resevati na svojo pest. Navodila daje tegovcem uvoznik in zal nimajo kaj dosti prostoh rok. Pa tudi uvoznik mora striktnonspostovati navodila proizvajalce. V kolikor menis, da je tvoja kritika upravicena bi jaz na tvojem mestu pisal direktno v Ford. In potem bodo oni urepali. Nima pa tukaj nic s tem trgovec, ker mot receno garqncije/reklamacije resuje uvoznik s politiko proizvajalca.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Apollo8

Spostujem tvoje mnenje. Mi je pa neznanka, zakaj lastnik se naprej investira. Ravno kar so odprli poslovalnico v Kopru. BMW Slovenija isce novega investirorja za gradnjo novega salona v Ljubljani in so nameravajo prijavit na razpis. No, ampak verjamem, da investitor ve kaj dela in kam vlaga denar in kaj prodaja. Njegov denar, njegova odlocitev.
Sej se morajo vsi na razpis prijavit. Ker potecejo pogodbe vsem. Nov salon v kopru. A se hecas? Gre za salon avtoselecta. A te zanima kako grdo so razjahali avtoselect? To je kot da bi napisal da je cosmos odprl nov salon v novi gorici. Ni ga, prevzel ga je od avtoselecta in tako dobil se toyoto. Lahko bi ti dve uri razlagal. Tudi o odhodu ekipe ki si jo postavil kot primer najboljsih ki so odsli.

Bmw pa trenutno se sam ne ve ali bi obdrzal Bmw AG Slovenija ali pa bi komu podelil zastopstvo (kot ga ima summit motors za Ford naprimer).

Pa locite da sta summit avto (prodaja in servis) in summit motors (uvoz), loceni firmi in ce je summit motors zavrnil garancijsko popravilo summit avtu je logicno da ga ni odobril tudi drugim servisom.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
To so bučke. Zastopstvo je bilo v privat rokah in več ne bo.

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
To so bučke. Zastopstvo je bilo v privat rokah in več ne bo.
O cem ti to? Zastopnik za ford je podjetje summit motors. Prodajalec pa summit avto.

Bmwje v slovenijo vozi BMW AG podruznica slovenija. A cosmos, avto aktiv, selmar so samo prodajalci.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 praviA te zanima kako grdo so razjahali avtoselect?

No, to pa tudi mene zanima. Da se ni Avtoselect kar sam razjahal in pri tem poskušal nategniti še lizing hišo, ki mu je financirala zaloge?
Svet ni črno bel.

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Uporabnik JosipBroz pravi:
Citat:

No, to pa tudi mene zanima. Da se ni Avtoselect kar sam razjahal in pri tem poskušal nategniti še lizing hišo, ki mu je financirala zaloge?
Svet ni črno bel.

aplauz.gif

Pa dejmo se kaksno napisat, kako je "A" pred leti dajal protekcije A Cosmosu. Pa zakaj je zupan najlepsega mesta na svetu dobil brezplacno BMW serije 7 za eno leto. Da ne govoril o tem, kako so se na A Cosmosu znasli novi X5, kar ke omogocil BMW Slovenija in ti avti so bili namenjeni za dolocene usluge ljudi v politki, vezano na soncne elektrarne...

Bom raje nehal...

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Citat:
Citat:

Svet ni črno bel.

Tega ne vem. Vem pa da je prvo AA podpisal pogodbo z interevropo da oni dobijo prostor ce avtoselect gre, nato je bmw group avtoselectu poturil novo salonsko sedmico, nato pa na vrat na nos zahteval placilo (kar naj ne bi bilo dogovorjeno)

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Citat:
Citat:

Svet ni črno bel.

aplauz.gif

Pa dejmo se kaksno napisat, kako je Ažman pred leti dajal protekcije A Cosmosu. Pa zakaj je zupan najlepsega mesta na svetu dobil brezplacno BMW serije 7 za eno leto. Da ne govoril o tem, kako so se na A Cosmosu znasli novi X5, kar ke omogocil BMW Slovenija in ti avti so bili namenjeni za dolocene usluge ljudi v politki, vezano na soncne elektrarne...

Bom raje nehal...

Tale audit je pa mal bogi.

A ves kaj so "juc" vozila? Novi avti ki naredijo 4k km in se vrnejo v nemcijo. No to je to o cemer pises. Najbolj hecno je da se tvoje omiljene ekipe ki je sla na AA se niti dotaknili nismo. Me pa skrbi da si eden od njih. Zato bova nehala s forumom. Ce pa si eden od njih se bova pa verjetno enkrat tudi srecala.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Me pa skrbi da si eden od njih. Zato bova nehala s forumom. Ce pa si eden od njih se bova pa verjetno enkrat tudi srecala.

Debata zahaja v nevarne vode
evil.gif

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Citat:

Svet ni črno bel.

Tega ne vem. Vem pa da je prvo AA podpisal pogodbo z interevropo da oni dobijo prostor ce avtoselect gre, nato je bmw group
avtoselectu poturil novo salonsko sedmico, nato pa na vrat na nos zahteval placilo (kar naj ne bi bilo dogovorjeno)

Lastnik nepremicnine ne IE. Tudi tiste, v kateri je Autocommerce. Kar se pa tice sedmice - nihce je ne financira sam. Tudi AA ne niti A Cosmos, ampak zalogo financira leasing. Ce leasing noce financirat avta to pomeni, da je trgovec kredotno nesposoben. In verjami, da obstajajo doloceni stanardi o financni stabilnosti dilerja, ki jo pac treba spostovati.

To je dal @JosipBroz med drugim dober namig. Verjmem pa, da je BMW kaj zahteval, kar ni dogovorjeno. Nic novega za njih. Glede na tvojo nastrojenost na AA - te srece ne bos imel, da b se srecala. Vsaj za letos ni v planu, da bi tam delal - ne jaz in ne kdo od mojih kolegov. Niti nih ne zagovarjam, ker so razne zgodbe, ki verjetno tudi tebe sluzbeno zanimajo.

Ocitno pa tudi ti ne ves vsega/noces vedeti/ali pa jih samo slepo zagovarjas o konkureno. Ampak tako, kot danes BMW "pomaga" AA, kar seveda ni korektno, je pred leti "pomagali" A Cosmosu, kar tudi ni bilo korektno. To samo kaze na to, da meter ni za vse enako dolg oz. se spreminja glede na trenutno vodstvo. Ampak kolikor vem, je tudi pri vas podobno.

Se tudi jaz umikam iz tega pogovora, ker ne bova prisla do dna. Seveda vem, da ne vem vsega. Navsezadnje iaz dobim samo dokumente, ki m jih pa morajo dati. Vidim pa, da tudi ti ne ves vsega zato je skoda tvojega in mojega casa.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Saj sem ti ze na zacetku napisal: ni a cosmos noben nadangel napram ostalim... Samo ni mi bilo vsec ker si usekal po njih in kot argument zacel navajati AA. Sedaj (kot razumem) priznavas da tudi AA ni tako oh in sploh. Glede ostalega se pa strinjava.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.534
2.914
113
v lokalni ostariji
kot zunanji opazovalec vidim, da nekateri čustveno reagirajo ob omenjanju ene ali druge frime.

kadri se vedno sprehajo med A in B in C... ponavadi je tako, da dejansko "najboljši" odidejo (ali so res najboljši ali pa se znajo samo izredno dobro promovirat je druga zgodba) ker pač ne poznam podjetja ki bi vzela najslabše mehanike konkurenci:))) ampak tako pač je. nič napačnega.
vse 3 summit firme imajo nekaj skupnega
wink-1.gif
)) lastnika...

MTB75

Fizikalc
13. maj 2012
365
25
28
Tommy17, zanimivo da pišeš o svojih klientih tu po forumu. Nam presojevalci vedno povedo, da so informacije, pridobljene na presoji, poslovna skrivnost izključno med nami in naročnikom. Se pri MSX International tega ne držite?

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Uporabnik MTB75 pravi:
Tommy17, zanimivo da pišeš o svojih klientih tu po forumu. Nam presojevalci vedno povedo, da so informacije, pridobljene na presoji, poslovna skrivnost izključno med nami in naročnikom. Se pri MSX International tega ne držite?

Kolikor lahko vidiš nisem nikjer pisal o odstotkih doseženega rezultata, niti nisem poimensko navajal podjetjih s katerimi sem jih primerjal. Zato brez skrbi.

V kolikor me sprašuješ s strani uvoznika/zastopnika znamke je res kar praviš. V kolikor me pa sprašuješ s strani dilerja, pa ima poleg vas te podatke tudi zastopnik/uvoznik.