Uf, top novinarski izdelek Svet na Kanalu A. Ideja pa iz Dnevnika.
Zgodbe ni. Jaz ne vidim nobene pravne povezave med omenjenima družbama. Konec koncev Rombo ni lastnik ali solastnik Otiuma. Njegov največji problem je, da je stopil na žulj starim dobaviteljem.
Kolikor jaz poznam ozadja je nekoč Mobitel pod prejšnjim vodstvom preplačeval gradnjo baznih postaj, vsaj glede na sedanje cene. Sedanje cene so rezultat temeljitega krčenja stroškov, odpravljanja posrednikov in sodelovanje z neposrednimi izvajalci na terenu. Seveda so pri tem nekatera fikus podjetja izgubila zelo konkretne zaslužke, sedaj pa z anonimkami rušijo sedanjega šefa gradnje. Hudič je, ker je ta poba nekoč delal pri teh stvareh. Celo kot podizvajalec fikus firm. Za bakšiš. In pozna realne cene. Zato ga je Mobitel tudi zaposlil, skenslal serijo pogodb iz preteklosti in dosegel zelooooooo konkretne prihranke. Vprašajmo se tudi, koga je Rombo premestil/odpustil. Smo prepričani, da brez razloga? Jaz nisem. Več pa ne bom tukaj pisal.
Seveda je tako, da nekateri površni mediji padajo na anonimke. Tisti, ki jih pošiljajo pa upajo na rušenje sedanjega vodstva Mobitela in tehnike. Upajo tudi na sebi prijazne nove kadre, ki jim bodo zopet omogočili milijonske zaslužke (v EUR). Lahko se le vprašamo, s čigavim žegnom bi ti "novi kadri" prišli. Mogoče žegnom tistih, ki sedaj rušijo Mobitel???