Suha koža *DELETED*

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.364
5.652
113
Nivea.....solea.....u DMju jih majo kukr čš! Balea naprimer...lih dans sm eno dobro sprobu

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.364
5.652
113
Hehe.....sm mu hotu že jokoderm predlagat
evil.gif

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Priporočam ti en vlažilni serum in čez še kremo - serum npr. Balea Aqua (DM) ali Cadea Vera (Muller), ki sta praktično zastonj, čez pa še krema za suho kožo - npr. kaj od Avene ali La Roche Posay iz linije za suho kožo, ki praviloma nimata kakšnih odvečnih dišav ali drugih sestavin, ki bi lahko dražile kožo. Namažeš se izdatno zjutraj in zvečer - v nekaj dneh bi morala biti koža že ok.

če se ti lušči, se lahko zvečer namažeš tudi z olivnim oljem in kremo. Uporabiš tisto iz kuhinje
wink-1.gif
Če je tvoja koža nagnjena k mozoljem pa tega raje na prakticiraj pogosto

Pomembno je tudi, da dovolj spiješ in da je koža, vsakič, ko si zunaj, dobro zaščitena - krema s SPF ne bo odveč in pri količini kreme ne šparaj, tudi če se malenkost svetiš, se sčasoma vpije.

Razne Solea in Nivea kreme ti odsvetujem, ker so sestavinko zelo revne pa praviloma namenjene ljudem, ki imajo popolnoma nezahtevno kožo brez kakršnihkoli težav.

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.237
25
48
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
Pomembno je tudi, da dovolj spiješ in da je koža, vsakič, ko si zunaj, dobro zaščitena - krema s SPF ne bo odveč in pri količini kreme ne šparaj, tudi če se malenkost svetiš, se sčasoma vpije.
.

Si me prehitela... točno to, pomembno je tudi da se veliko pije tekočine
wink-1.gif

B81

22. jul 2007
37.603
10.902
113
Suha koža? Tuširaj z Eucerinom, po kakem tednu ali dveh bo čisto drugače.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Predvidevam, da je pisal za obraz?
Če gre za telo en nežen gel ali olje za tuširanje (neodišavljeno) + mleko za telo z ureo (od dražjih firm v lekarni so okrog 12 eur, v dm-u ga dobiš za 1,5 eur, samo zna ful mašit pore).
Pozabila sem še napisat, da za umivanje obraza ne uporabljaš mila ali kakršnihkoli agresivnih zadev, najbolje kakšen baby gel za tuširanje ali peno za umivanje obraza - seveda čimbolj nežno, brez vonja. Nekaj časa ne uporabljaj aftershave zadev, ker vsebujejo alkohol + močne dišave, kar stanje samo še dodatno poslabša.

lp

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Sicer ne vem kakšne probleme ima avtor te teme, samo bi napisal moje težave s kožo in tudi rešitev za te težave.

Jst sem imel velike probleme z obrazom. Koža se mi je na nekaterim mestih luščila in bil tudi zelo rdeča. Bilo je tako hudo (in grdo), da sem bil že pred obiskom dermatologa. Nato sem malo posurfal po netu (itak) in našel tole zadevo: jojobino olje. O njem se kr dost piše, ampak večinoma v povezavi z raznimi kremami (na ženskih forumih). No, jst sem nabavil samo olje (Melvita, imaš tudi druge, cenejše znamke pomoje) in moram rečt, da se mi je čisto pozdravilo. Koža je spet normalna. Seveda moram dokaj redno nanesti malo olja, še posebej zdele v zimskem času, ko je zrak suh.

Nazadnje urejeno: