Študentski boni - kje je dobiček?

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
KSZ. Ko že imamo temo o študentski prehrani, kje ste imeli največ prebavnih motenj ?
evil.gif

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
pa kok to jambrate glede zaslužka. pozabljate pa da je đše najemnina, delavci, oprema, material, obratovalni stroški in na koncu še DRŽAVA z davki. od kar imajo gostilne na bone, se je hitro ločilo zrnje od plevela in vse slabe gostilne imajo zdej na bone. a zdej bom pa jst daju za une pomije 10€, študent pa 5$. s tem, da jst še kej spijem. itak pa povprečen študent pojma nima kaj je dobra hrana in so čist navdušeni nad mehiškimi, kitajskimi, indijskimi, albanskimi pomijami.

lp

Tole si pa v nulo kiksnil...sploh na tele "bone" niso samo neke nižjerazredne restavracije ipd., se najde tudi nekaj res dobrih, in postrežejo čisto enako kot če nebi jedel na bone......res pa da potem na pijači zaslužijo, tam kjer se da največ...vse je pač ekonomija in povpraševanje....z minusom ne delajo, pri nekaterih sem celo slišal, da če nebi bilo na te bone vsake toliko časa, bi že zaprli. Če ima previsoko najemnino, naj se pogaja z najemodajalcem, se da znižati cene, v teh časih ni pogoja da bo v trenutku oddal drugemu. Tale naša SLO ima tako ali tako cene kot da smo najbogatejša država z ogromnimi plačami, pa dokler se bo šef restavracije pripeljal v avtu vijšegacenovnega razreda potem mi ne more noben govort da mu gre slabo. Končno bodo veliko delali in se trudili da bodo zaslužili, ne pa cene navit pa pol manj strank imeti pa dobro živeti...konec je teh časev. Prej boš fasal kaj v restavraciji kjer ni prometa in kjer stojijo stvari po par dni v hladilnikih ipd., kot pa nekje kjer imajo neko normalno frekvenco in se zadeve vedno obračajo.

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Jap, res je.
Problem nas je, da lastnik lokala misli oz. mu je edini cilj, da se po enem mesecu poslovanja vozi okoli z novim avtom višjega cenovnega razreda... In da jim gre matematika bolj slabo od rok (večinoma so to neki odsluženi športniki da ne rečem še kaj drugega), tako da jim ni jasno da je v takih primerih manj=več (nižja cena=več prometa=več zaslužka ker se nabavlja večje količine).

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Saj to se jaz sprašujem. Torej je problem v IQju lastnikov?

Ker če proda na dan 100 menijev študentom za 5€, a nebi bilo boljše, če bi jih 200 "normalnim" gostom za 6€?

Tako pa majo cene 10€ za meni, in jih prodajo 100 študentom in 20 ostalim gostom.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.558
9.821
113
40
MB
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Jap, res je.
Problem nas je, da lastnik lokala misli oz. mu je edini cilj, da se po enem mesecu poslovanja vozi okoli z novim avtom višjega cenovnega razreda... In da jim gre matematika bolj slabo od rok (večinoma so to neki odsluženi športniki da ne rečem še kaj drugega), tako da jim ni jasno da je v takih primerih manj=več (nižja cena=več prometa=več zaslužka ker se nabavlja večje količine).

samo da pri nas ima pač vsak 30 dobaviteljev ... oz kje pač dobi robo kljub neporavnanim obveznostim
evil.gif

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.284
810
113
s svojim sestavkom si povedal točno to kar sem napisal: lokal brez bonov ne bi preživel, vzrok zato je samo eden: ZANIČ HRANA, ki je PRECENJENA. Ker tam kjer je dobro, majo lahko ceno normalno in bo skoz promet, tam kjer je pa zanič pa jim tud lokacija/cena ne pomaga. Pol pa si omislijo bone in mislijo, da so rešili lokal. Če je lokal pa res zanič, pa po nekem dolgem času ugotovijo tudi študenti in pol lahko pa samo še zaprejo/preimenujejo.

lp

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik absistem pravi:
Ma veš da se mi da prijavljat, raje ne jem na bone, za tisti 1-2 evra razlike se mi lih jebe.

Eni imate še vedno preveč... ka mi gredo na qurac "frajerji", ki jim 2€ nič ne pommenita v resnici pa za burek ni al pa ata plačuje...

Meni gredo bolj na qurac frajerji, ki gredo z iPhonom na bone jest... Kaj te moti frajerstvo, če te nič ne stane?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Bone bi jaz omejil sam na "menze". Naj jedo študenti zastonj, gostilne pa se naj borijo na trgu.

Pol pa včeri gledam tist pildek, da lahko nabereš tolk pa tolk obiskov pa dobiš nek trip na jug.
bonk.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
tako da jim ni jasno da je v takih primerih manj=več (nižja cena=več prometa=več zaslužka ker se nabavlja večje količine).

Pa več je treba delat.

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
373
13
18
Recimo da je v Lj 100k študentov. Če jih nebi bilo bi lahko kaj kmalu zaprli polovico vseh gostiln v Lj. Glede bonov pa naslednje. Najcenejši bon je 0,37 EUR za kebap oz. kebap majster dobi 3€. Najdražji bon je je 4,37€ oz. 7€ za restavracijo. V povprečju pa nekje okoli 2,5-3,5€ + bon. V prekmurju pa strežejo malice za 4€ brez bonov. Tako, da matematika je čisto enostavna. Od študentov ne dobijo bogatije, dobijo pa dovolj da za malo večje število postreženih porcij ravno tako lepo zaslužijo.

Kar se tiče pa porcij je pa odvisno od restavracije do restavracije. Nekje ne delajo razlik, nekje jih pa.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Kako kje je dobiček? Danes restavracije, tiste z "normalnimi" cenami, največ zaslužijo z malicami. To je najboljši biznis - pridejo delavci, hitro pojedo in gredo dalje medtem ko zvečer recimo ljudje naročijo in sedijo po 2-3 ure za mizo. Pa itak gre zraven malice pijača, tudi tu je zaslužek.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Cooper pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Meni gredo bolj na qurac frajerji, ki gredo z iPhonom na bone jest... Kaj te moti frajerstvo, če te nič ne stane?
WTF??
confused-1.gif

Kaj ti ni jasno? Da mi gredo na živce tisti, ki z iPhonom jedo na bone? Saj vem da jim pripada in vse, samo strašno neumno se mi zdi.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
zakaj neumno zato ker ima IpHONA? torej bi tudi mene moralo biti sram ko sem se takrat tut z bmwjem pred macdonaldsa pripelo in jedo na bon?
bonk.gif

Se bomo ocenjevali po tem kar imamo?
bonk.gif

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Citat:
Uporabnik djpiky pravi:
Recimo da je v Lj 100k študentov. Če jih nebi bilo bi lahko kaj kmalu zaprli polovico vseh gostiln v Lj. Glede bonov pa naslednje. Najcenejši bon je 0,37 EUR za kebap oz. kebap majster dobi 3€. Najdražji bon je je 4,37€ oz. 7€ za restavracijo. V povprečju pa nekje okoli 2,5-3,5€ + bon. V prekmurju pa strežejo malice za 4€ brez bonov. Tako, da matematika je čisto enostavna. Od študentov ne dobijo bogatije, dobijo pa dovolj da za malo večje število postreženih porcij ravno tako lepo zaslužijo.

Kar se tiče pa porcij je pa odvisno od restavracije do restavracije. Nekje ne delajo razlik, nekje jih pa.

Ne dobijo bogatije, ker za to razliko med prekmurjem in ljubljano morajo plačati toliko višje cene najema prostora in plač zaposlenih.

Sem pa tudi sam mnenja, da bi morale obstajati menze, namenjene izključno študentom (neprofitne kot je recimo tista v parlamentu).