Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
KSZ. Ko že imamo temo o študentski prehrani, kje ste imeli največ prebavnih motenj ?
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
pa kok to jambrate glede zaslužka. pozabljate pa da je đše najemnina, delavci, oprema, material, obratovalni stroški in na koncu še DRŽAVA z davki. od kar imajo gostilne na bone, se je hitro ločilo zrnje od plevela in vse slabe gostilne imajo zdej na bone. a zdej bom pa jst daju za une pomije 10€, študent pa 5$. s tem, da jst še kej spijem. itak pa povprečen študent pojma nima kaj je dobra hrana in so čist navdušeni nad mehiškimi, kitajskimi, indijskimi, albanskimi pomijami.
lp
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Jap, res je.
Problem nas je, da lastnik lokala misli oz. mu je edini cilj, da se po enem mesecu poslovanja vozi okoli z novim avtom višjega cenovnega razreda... In da jim gre matematika bolj slabo od rok (večinoma so to neki odsluženi športniki da ne rečem še kaj drugega), tako da jim ni jasno da je v takih primerih manj=več (nižja cena=več prometa=več zaslužka ker se nabavlja večje količine).
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik absistem pravi:
Ma veš da se mi da prijavljat, raje ne jem na bone, za tisti 1-2 evra razlike se mi lih jebe.
Eni imate še vedno preveč... ka mi gredo na qurac "frajerji", ki jim 2€ nič ne pommenita v resnici pa za burek ni al pa ata plačuje...
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
tako da jim ni jasno da je v takih primerih manj=več (nižja cena=več prometa=več zaslužka ker se nabavlja večje količine).
WTF??Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Meni gredo bolj na qurac frajerji, ki gredo z iPhonom na bone jest... Kaj te moti frajerstvo, če te nič ne stane?
Citat:
Uporabnik Cooper pravi:
WTF??Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Meni gredo bolj na qurac frajerji, ki gredo z iPhonom na bone jest... Kaj te moti frajerstvo, če te nič ne stane?
Citat:
Uporabnik djpiky pravi:
Recimo da je v Lj 100k študentov. Če jih nebi bilo bi lahko kaj kmalu zaprli polovico vseh gostiln v Lj. Glede bonov pa naslednje. Najcenejši bon je 0,37 EUR za kebap oz. kebap majster dobi 3€. Najdražji bon je je 4,37€ oz. 7€ za restavracijo. V povprečju pa nekje okoli 2,5-3,5€ + bon. V prekmurju pa strežejo malice za 4€ brez bonov. Tako, da matematika je čisto enostavna. Od študentov ne dobijo bogatije, dobijo pa dovolj da za malo večje število postreženih porcij ravno tako lepo zaslužijo.
Kar se tiče pa porcij je pa odvisno od restavracije do restavracije. Nekje ne delajo razlik, nekje jih pa.