Študentski boni - kje je dobiček?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Torej, zadnjič sem začel malo razmišljat o teh bonih, ki smo jih svoj čas toliko porabili.

Greš v gostilno, plačaš za meni +-2,5€ in 1 bon, za katerega država tudi primakne +-2,5€. Torej gostinec dobi +-5€.

Potem pa prideš v isto gostilno skupaj s študentom, in si naročiš enak meni, plačaš pa 10+€.

Zdaj pa v bistvu moje vprašanje - zakaj taka razlika? Zakaj ni "navadni" meni recimo 6€(če že mora bit dražji)? Zakaj bi se gostilni izplačalo gostiti trume študentov po 5€, če pričakujejo od ostale populacije 10+? Verjamem, da bi recimo Oljka v BTCju ob ceni menija 6€ bila stalno nabito polna, enako Imperio, če odvzamemo študente.

A se čez bone spet "hvata krivine", kot se je včasih s papirnatimi?

lystek

Pripravnik
19. sep 2010
79
0
6
Količina obroka za študente je ponavadi manjša..
smile-1.gif
Če gledaš na primer kitajske in podobne restavracije.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik lystek pravi:
smile-1.gif

Po zakonodaji ne bi smela biti... Gostinci ne smejo delati nobenih razlik med študenti in rednimi gosti... Če jih kdo dela, se lahko
brez problema "zbornico" obvesti...

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Citat:
Uporabnik lystek pravi:
smile-1.gif

Kaj pa all you can eat sistem? Novi Shanghai recimo...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik lystek pravi:
smile-1.gif

Ma ja, še vedno sem se najedel, oz. zdaj ko hodim na navadne menije niso nič kaj večji, še posebej ne za 50-100% kolikor je razlika v ceni.

Da ne omenim, da dobi študent juho, glavno jed, sladico, solato in po možnosti še 2 dl pijače, jaz pa za 2-3€ več samo glavno jed.

absistem

Pripravnik
3. sep 2008
550
0
16
Ljubljana - Vič
Razlike so skoraj povsod. Že sama diskriminacija je to, da je ponekod prav kotiček namenjen študentom, ne smeš sest za katerkoli mizo, da ne omenim kako niso veseli ko omeniš bone..kot da jim je mučno.. Kaj pol dajo ven ponudbo na bone?

Kdaj pa dobijo plačano subvencijo? Konec meseca?

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Citat:
Uporabnik absistem pravi:
Razlike so skoraj povsod. Že sama diskriminacija je to, da je ponekod prav kotiček namenjen študentom, ne smeš sest za katerkoli mizo, da ne omenim kako niso veseli ko omeniš bone..kot da jim je mučno.. Kaj pol dajo ven ponudbo na bone?

Kdaj pa dobijo plačano subvencijo? Konec meseca?

Kolikor sem jaz seznanjem gre za kršitev. Nimajo nobene pravice tega početi. Če jim pa kaj ni prav, naj se pa ne prijavljajo. Prijavi jih.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Saj sem že zgoraj napisal, da je take primere treba predat "zbornici"... En lep tak primer je bil Toti Rotovž v Mariboru, ko so nas študente enkrat prerazporejali stran od drugi ljudi... Pa da sem od njihove hrane skoraj vedno mel prebavne motnje...
evil.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.593
1.200
113
Celje
Citat:
Uporabnik absistem pravi:
Ma veš da se mi da prijavljat, raje ne jem na bone, za tisti 1-2 evra razlike se mi lih jebe.

Eni imate še vedno preveč... ka mi gredo na qurac "frajerji", ki jim 2€ nič ne pommenita v resnici pa za burek ni al pa ata plačuje...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Ali pa ljudje, ki ne kapirajo, da so za študente posebni meniji, verjetno tudi zaradi tistih butastih zahtev po solatkah, ali jabolkah zraven in podobnih oslarij.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Ali pa ljudje, ki ne kapirajo, da so za študente posebni meniji, verjetno tudi zaradi tistih butastih zahtev po solatkah, ali jabolkah zraven in podobnih oslarij.

Ja ampak zakaj stane toliko manj? Oz. zakaj gostinec meni za en glavni obrok kasira manj kot študentu za vse to skupaj?

anker

Pripravnik
23. nov 2011
129
1
18
Razlika je opazna posebej v Intersparu, kjer študentje ne morejo izbrati vseh menijev, oziroma dobijo manjšo porcijo.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Tukaj se vidi kakšne marže imajo, kupi kilo mesa (itak najceneje kar najdeš), kupi kilom najcenejšega zmrznjenega pomfrija in sestavi porcije....nato pa množi x 7-8 eur pa dobiš razliko. Pač v minus si nikakor ne grejo...pač pa morajo malo več delati da dobijo enako kot z manj ljudmi, kar jim je tudi verjetno v interesu. Recimo zadnje cajte kupujem kosila,ipd. samo še preko teh kuponkotov,kolektive ipd., in zelo dobro čez prideš....poštena cena zame...vedno še napitnitno pusti....cene so drugače bolane, 8-9eur za pico v LJ...pa niso normalni.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.039
5.650
113
Citat:
Uporabnik feler pravi:
Recimo zadnje cajte kupujem kosila,ipd. samo še preko teh kuponkotov,kolektive ipd., in zelo dobro čez prideš....poštena cena zame...vedno še napitnitno pusti....cene so drugače bolane, 8-9eur za pico v LJ...pa niso normalni.

Šli zanč jest v eurogurmana na 2 mesni plošči...ok 2 kupona za 5eur.....dost mesa za 3 normalne
zmaga.gif

Kar je blo extra je bla ena žirafa.......en pomfri....prebranac.....pa kajmak ( 4 kugle je dal vsaka po 1,8eur
smile-1.gif
)......račun je bil 30-35eur

Ni neki......glede na to da nas je šlo 4 + otrok jest....ampak kukrkol obrneš zaslužjo tud na te bone

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.284
810
113
pa kok to jambrate glede zaslužka. pozabljate pa da je đše najemnina, delavci, oprema, material, obratovalni stroški in na koncu še DRŽAVA z davki. od kar imajo gostilne na bone, se je hitro ločilo zrnje od plevela in vse slabe gostilne imajo zdej na bone. a zdej bom pa jst daju za une pomije 10€, študent pa 5$. s tem, da jst še kej spijem. itak pa povprečen študent pojma nima kaj je dobra hrana in so čist navdušeni nad mehiškimi, kitajskimi, indijskimi, albanskimi pomijami.

lp

tomi

Guru
1. sep 2007
18.558
9.821
113
40
MB
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Torej, zadnjič sem začel malo razmišljat o teh bonih, ki smo jih svoj čas toliko porabili.

Greš v gostilno, plačaš za meni +-2,5€ in 1 bon, za katerega država tudi primakne +-2,5€. Torej gostinec dobi +-5€.

Potem pa prideš v isto gostilno skupaj s študentom, in si naročiš enak meni, plačaš pa 10+€.

Zdaj pa v bistvu moje vprašanje - zakaj taka razlika? Zakaj ni "navadni" meni recimo 6€(če že mora bit dražji)? Zakaj bi se gostilni izplačalo gostiti trume študentov po 5€, če pričakujejo od ostale populacije 10+? Verjamem, da bi recimo Oljka v BTCju ob ceni menija 6€ bila stalno nabito polna, enako Imperio, če odvzamemo študente.

A se čez bone spet "hvata krivine", kot se je včasih s papirnatimi?

dobiček* je pri lastniku restavracije, ni logično?
smile-1.gif
na hrani itak ni blaznih zaslužkov, študente delajo pomoje z nulo, da bi ostalim računali samo evro več ... ne gre skozi, si že slišal za minimalni rvc?

@all

nevem kake mate to izkušnje, da bi se delilo študente pa da bi manj dobivali ... kolega je kontrolor pa še nisem slišal takih zgodb kaj dosti, restavracije so vesele če lahko ponujajo študentske bone ker je to easy money

* po plačilu najemnine, plač in dobaviteljev pa še kaki pijavki od sazasa ni več kaj prida dobička ...

Nazadnje urejeno:

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
@all

nevem kake mate to izkušnje, da bi se delilo študente pa da bi manj dobivali ... kolega je kontrolor pa še nisem slišal takih zgodb kaj dosti, restavracije so vesele če lahko ponujajo študentske bone ker je to easy money

Nazadnje, ko sem imel izkušnjo z boni, sem jaz v Foculusu dobil občutno večjo pico kot kolega na študentski bon. Se mi zdi to čisto stalna praksa.
smirk-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.558
9.821
113
40
MB
za lj ne vem s prve roke, ampak če sklepam že po ostalih restavracijah ki masovno ponujajo malice in kosila, si lahko predstavljam da ni biserno ja
smile-1.gif

MihaM

Pripravnik
25. jun 2008
443
0
16
Za študente so bile povsod kjer sem jaz hodil vedno dosti manjše porcije