prva slo formula na MB faksu se je izdelala l.2000, pri projektu sem sodeloval tudi sam, bili smo podobno velika ekipa, in je bilo res super izkušnja. Tekmovali smo potem v birmighamu (sredi julija)..potem kasneje so bili še nekakšni poizkusi z novimi študenti in formule, ampak se mi zdi da bolj kot ne neuspešno.
Nekaj besede je tudi na tem linku o "naši" prvi.
Tile fantje danes so res pravi nasledniki naše ekipe. Tudi prvič po l2000 (ja 11 let je to že nazaj, fak) se vidi tudi tehnični napredek, je pa tudi res (te današnje v celoti še nisem videl v živo) so nekaj podobnega tehnično imeli fantje iz USA in UK, že takrat (umetni materiali, aluminij, motorna elektronika, dirkalna platišča itd).
http://www.avtovizije.com/aktualno/reportaze/4276-formula-tudent-2011-se-predstavi.html
še nekaj na besede kako je to enostavno itd,
Ni, ker avto izdelaš v nekako 6 mesecih iz nule (ker pač ni še tradicije pri nas) sestaviš ga ponavadi 14 dni pred tekmo, in more koker toliko delat..tako da verjetno bo letos več časa pri fantih z twikanje, ker so tekmovanja bolj pozno.
Jaz se spomnim, da smo mi šli v UK brez zavor :S so se potem šraufale dan pred testom zavor..itak smo pušnili in smo potem tisto noč kupili nove cilindre (neke športne) in cevi, ki smo jih še isto noč prekurli z varilnim aparatom, potem spet jovo na novo, da je do zjutraj bilo pripravljen in še en poizkus. Pa smo naredli test...ena taka anekdota od milijon drugih