študent + redno zaposlen

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Če se zaposliš izgubiš bone, otroške, štipendijo, pokojnino po starših in ne moreš več delat preko študenta.

Vsak študent je lahko v času študija redno zaposlen. Če se redno zaposli študent s statusom, statusa ne izgubi (še vedno lahko hodiš na faks, normalno opravljaš izpite,…), izgubi pa možnost koriščenja pravic, ki izhajajo iz statusa (ne moreš prejemati štipendije, kupovati bonov za prehrano, bivati v študentskem domu, delati na podlagi napotnice pooblaščene organizacije, zavarovan si potem preko delodajalca,..).

Delodajalec te lahko zaposli, kljub temu da imaš status. Status boš ohranil do konca septembra, vendar ne boš mogel več koristiti pravic, ki ti jih prinaša status.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.334
303
83
39
Ljubljana
http://www.studentski-servis.com/Studenti/Dohodnina/Izracun-dohodnine

tle piše 8300 eur, pa maš 0 dohodnine

Kaj pa dohodnina od zaslužka preko pogodbe? Da se nebo to potem seštevalo na koncu ?
smile-1.gif

p106

Pripravnik
9. apr 2008
36
0
6
Pozdravljen,

sešteva se. Ko sem se redno zaposlil, sicer sredi leta, sem ob koncu koledarskega leta prejel poročilo, ki je vsebovalo vsoto obeh zneskov.
Nekaj smo še mutili, ker sem imel še status in nakazovali denar preko študenta, kljub temu, da sem prejemal tudi redno plačo...
Pa je bilo dohodnine "malo" več za plačat.
smile-1.gif

Na kratko, sešteva se.

p106

Pripravnik
9. apr 2008
36
0
6
S tem ko ti skleneš redno delovno razmerje, se ti vse bonitete rednega študenta ukinejo; študentski boni, študentska izkaznica itd.
V principu se ti z dnem redne službe prekine status študenta, ampak na študentskem servisu te informacije ne prejmejo (razen, če je sam ne posreduješ), tako da praktično lahko še vedno do konca šolskega leta (statusa) koristiš napotnice, ješ na bone in ostalo.

p106

Pripravnik
9. apr 2008
36
0
6
Saj pravim, ugodnosti lahko še vedno koristiš, čeprav uradno "ne bi smel"...
wink-1.gif

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.334
303
83
39
Ljubljana
Kapiram, še vedno mi pa ni jasno kako je z zaslužki? Se šteje kot da imaš čez celo koledarsko leto status ali samo do oktobra?

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
http://www.studentski-servis.com/Studenti/Dohodnina/Izracun-dohodnine

tle piše 8300 eur, pa maš 0 dohodnine

Kaj pa dohodnina od zaslužka preko pogodbe? Da se nebo to potem seštevalo na koncu ?
smile-1.gif

Čese recimo zaposliš z začetkom julija, gre teh 8300 na polovico (pač študent si bil pol leta). Če se boš zaposlil začetek oktobra, se bo teh 8300 spet delilo sorazmerno (torej 3 četrtine).

Ko sem se sam zaposlil sredi leta sem ob koncu leta pri dohodnini dobil celo nekaj nazaj. Res pa je od tega že več kot 3 leta.
grin1.gif