Strošek prevoza do Grčije (Lefkas)

luka51

Guru
16. avg 2007
14.409
5.685
113
Samo eno opozorilo, dajte it tankat, ko mate še za 100km benza. Danes sem se vračal in dve pumpi v Makedoniji in ena v Srbiji brez goriva. Bi znalo bit zabavno da vletiš z praznim, nasledna pumpa čez 45km :) Če nebi rabli froci na vc bi se mi točno to zgodilo :)

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.295
4.115
113
Samo eno opozorilo, dajte it tankat, ko mate še za 100km benza. Danes sem se vračal in dve pumpi v Makedoniji in ena v Srbiji brez goriva. Bi znalo bit zabavno da vletiš z praznim, nasledna pumpa čez 45km :) Če nebi rabli froci na vc bi se mi točno to zgodilo :)
Niti premium dizla ni bilo??

luka51

Guru
16. avg 2007
14.409
5.685
113
Kak sn not zapelal se je že ded dr šefe nema nikakvog goriva. Pa to na Shellu recimo, ne one fukule kaj majo

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.231
2.511
113
Do Vasilikija (Lefkada) je med 1550 in 1420 km odvisno ali greš čez Dalmacijo, ČG in AL, ali pa po AC direkt proti Solunu in potem do Lefkade.
Tako pot naredi Tesla s cca 4-5 daljšimi postanki, torej drugi dan zvečer si doli v teoriji.

Ampak po A1 na HR videvam kar nekaj "avanturistov" z norveškimi tablicami in če gre njim, zakaj bi mi komplicirali.

• Všeč mi je
Reactions: Valhalla in novaa

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Ne prideš 2x hitrej (po cesti) od darjana v Grčijo.
Za Romunijo imam rekord 1.dan nekih 960km.
Skratka, cez Budimpesto sem prvo noc spal v Romuniji.
Sedaj ko imajo rumuni polno ac to sploh ni problem. Večji roblem je bil prej ko so meli samo od Budinpešte do morja. Ampak si moral vozit po romunsko pa je šlo bp.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.295
4.115
113
Do Vasilikija (Lefkada) je med 1550 in 1420 km odvisno ali greš čez Dalmacijo, ČG in AL, ali pa po AC direkt proti Solunu in potem do Lefkade.
Tako pot naredi Tesla s cca 4-5 daljšimi postanki, torej drugi dan zvečer si doli v teoriji.

Ampak po A1 na HR videvam kar nekaj "avanturistov" z norveškimi tablicami in če gre njim, zakaj bi mi komplicirali.

Vidiš da gre..
Screenshot_20240724_070336_ABRP.jpg

• Všeč mi je
Reactions: Valhalla

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.231
2.511
113
Ja in kaj sem jaz napisal?

Seveda gre, če se na polnilnicah vse poklopi si doli teoretično v 24 urah, če se ne pa bo kar držalo okoli dan in pol.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.725
6.733
113
pri taščici
Sedaj ko imajo rumuni polno ac to sploh ni problem. Večji roblem je bil prej ko so meli samo od Budinpešte do morja. Ampak si moral vozit po romunsko pa je šlo bp.
Od Debrecena ko pridea cez mejo, je tako konec AC in naselja v stiku nasih prekmurskih. Cel kup policije v Dacijah, kontrole nobene, omejitve seveda po naseljih 50, sleperji pa vsi med 70 in 80.
Za nas ki smo se ze navadili na voznjo do nekje 60kmh in ki se ne bi radi po romunsko pogovarjal z njihovo policijo je bil to kar stres. Sem se stalno umikal sleperjem.
Da sem potem lahko nadaljeval vožnje v zavetrju :evil

• Všeč mi je

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Od Debrecena ko pridea cez mejo, je tako konec AC in naselja v stiku nasih prekmurskih. Cel kup policije v Dacijah, kontrole nobene, omejitve seveda po naseljih 50, sleperji pa vsi med 70 in 80.
Za nas ki smo se ze navadili na voznjo do nekje 60kmh in ki se ne bi radi po romunsko pogovarjal z njihovo policijo je bil to kar stres. Sem se stalno umikal sleperjem.
Da sem potem lahko nadaljeval vožnje v zavetrju :evil
Jaz sem veckrat prevozil Romunijo. Vedno bil na "cilju" v polovici časa kot je napovedovala navigacija.
Omejitve se nisem držal nobene vozil v stilu domačinov pa še malo poleg. Nikoli nobenega problema.
Nekje še imam te posnetke iz daschama.

Zdaj ne vem kako je ker so dosti ac zgradili..

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.555
1.147
113
Koliko tisti Norvežani vozijo po AC? Po omejitvi ali raje manj? Jaz z dizelicam ponoči raje počasi - daleč pridem, eni in isti "dirkači" me prehitevajo, ker potrebujejo pavze, katerih jaz ne. Tudi tistole polnjenje je treba iz teorije v prakso dat. Kot sem že pisal. Na podatke na Balkanu spravit aplikacijo pumpe dol, jo uparit s kartico za plačilo in šele potem "teče" štrom, koliko in kako dolgo in v kakšni vrsti za polnjenje stojiš. Uni Norvežani so pa na sabbatical ali pa mladi upokojenci, drugo ne more bit.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.231
2.511
113
Ti že veš.

Oni ko te prehitevajo enkrat sem jaz med njimi. :cool:

PS: severnjaki praktično vsi vozijo po omejitvah ali -5 km/h. Balkanci živeči zgoraj seveda izvzeti.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je