Strešni nosilci in kovček

Alan_Bastard

Pripravnik
12. dec 2007
170
1
18
Ljubljana
Ker potrebujem zaradi otrok, 2 krat letno malo več prostora v avtu, sem se odločil, da kupim strešni kovček. In ker so določene znamke nosilcov in kovčkov zelo drage, mogoče v mojih očeh precenjene. ME sedaj zanima kaj menite o tem
http://www.enaa.com/oddelki/mojAvto/izd_3832_MA412781_Avtomobilski_stresni_kovcek_PRE_320_L, kar je neka najugodnejša varianta, ki sem jo našel s parimi kliki.

Zanima me prevdsem izkušnje, priporočila, kakšna je kompatibilnost med nosilci in kovčki,...?

Hvala vsem za odgovore

gig

Pripravnik
7. apr 2009
683
11
18
Ti sam let ponje. Najcenejši drugih proizvajalcev so 2x dražji!

gr69

Guru
15. dec 2009
11.572
2.618
113
še v SLO - ampak komaj
"Palice" so načeloma OK - vendar NE gredo npr. na Sharana - maksimalna širina (če se ne motim) je 1,20 - tako, da preveri.
Kvaliteta pa je čisto OK.

Kovček: na tvojem mestu bi razmislil o "daljšem" - sicer ne vem ali smučate - če pa slučajno - v tega ne boš spravil dilc.
wink-1.gif

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.543
432
83
pritrjevanje teh palic z malim imbus ključem je vprašljivo: kolegu se je vse skupaj "zapeljalo" v levo stran med vožnjo in malo je manjkalo, da bi palica zdrsela dol z nosilca

če že, nekaj kar se resnično pritrdi kvalitetno in ne "provizoriš" - zanimivo da drugi nimajo teh težav...

gorazdo

Pripravnik
6. avg 2007
323
1
18
Ljubljana
jaz sem vozil bicikle, trugo, knauf... pa palce ne mrdnejo niti za milimeter; mogoče kolega ni zategnu kot se šika.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Jaz tudi nisem opazil, da bi imel sistem kako pomanjkljivost glede pritrditve, če nimaš dveh levih rok. Res pa je, da sem večinoma uporabljal bolj priročen imbus ključ in ne tega, ki je zraven. Ampak sedaj mi stvar leži v garaži, ker si ti klinčevi proizvajalci avtomobilov vsakih par let izmislijo nov sistem in mi ne paše več.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.522
1.123
113
Če potrebuješ strešni kovček, ti priporočam kovček Transcon. Sedaj ga dobiš ugodno preko Petrolove akcije. Jaz ga imam že skoraj 4 leta, ni tako dober kot je ta v prilogi (nima centralnega zaklepanja) in je 1A. Skozi roke mi je šlo veliko Thule kovčkov in je ta popolnoma enaka klasa.

Priporočam.
1104274-Transcon.jpg

Priponke

• 1104274-Transcon.jpg
    1104274-Transcon.jpg
    58,1 KB · Ogledi: 588

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Ima tale Transcon kaksen sirsi kovcek? Iscem nekaj sirine vsaj 90cm, dolzina ni tako pomembna, od 190-220cm

V tem razredu kar iscem je sicer best buy Husky xxl od Kamei, ampak imel bi crnega.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Če bi imel sani na avtu bi vrjetn kupu jst tud take iz Hoferja al pa Lidla, a kaj ko moram kupit nosilce za palice ki se vtaknejo pod karoserijo
frown-1.gif

Thule je definitivno precenjena roba
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Kaj pa Montana, ki naj bi bili narejeni iz armiranih poliestrov, so res edini na trgu?

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Da ne odpiram druge teme....magnetni nosilci za smuci...so ok ali ne?
Danes sem malo gledal okoli klasicne nosilce itd...cene zelo visoke,glede na to,da ne nameravam uporabljat nosilec za nic drugega razen za smucanje...THULE sistem cca 280€

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.952
-393
113
Citat:
Uporabnik mdragan pravi:
Danes sem malo gledal okoli klasicne nosilce itd...cene zelo visoke,glede na to,da ne nameravam uporabljat nosilec za nic drugega razen za smucanje...THULE sistem cca 280€

thule je itak drag. imas cruz firmo, k so cist ok cena, je pa seveda estetika njim neznana stvar.
smile-1.gif

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik mdragan pravi:
Thule predstavlja sicer relativno visoko začetno investicijo, a ga boš ob menjavi avta brez težav prodal, ali menjal staro za novo, ali celo staro za staro v Peter športu v Ljubljani.
Tam imajo na zalogi kar nekaj rabljene Thule opreme, če ti ni predaleč, se splača pogledat.