Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
A kaliber se ze ve al sam nabijate o tezi kugel itd?
Ker ce je .22lr je lahko cist tih ze brez dusilca...ubije pa se vseene lahko...
Sedaj mate biatlon na Pokljuki...pa se nobenih rafalov ne slisi...
kakšne buče pišete (ne samo ti) od orožja..a je kdo že imel pravo orožje v roki? samo na kratko-flobert oz. lr.22 je zelo učinkovit kaliber. Večina atentatov se naredi ravno s tem. Eden naboj, relativno šibek pok, majhna luknja..Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Če govorimo o 9mm se res uporablja težjo municijo ki obstaja itak serijsko, pri drugih "močnejših" kalibrih pa se uporablja zmanjšana polnitev.
Pri .22 so krogle serijsko hitrejše od 9mm in za subsonic se uporablja manj polnjenja. S .22 je dokaj težko "zluknjat" človeka sploh v glavo. S prebojnimi kroglami (jeklena srajčka) narediš lahko luknjo skozi glavo ampak je udarni sunek tako šibak da bo žrtev tudi več lukenj ob hitri zdravniški pomoči preživela.
Torej "moja" luknja v glavo še nič ne pomeni, človek je zelo trdoživo bitje. Potrebno je vsebino pod pokrovom spravit v kečap stanje in to je edina zanesljiva smrt vse drugo je polovičarstvo!
Sedaj pa bolje da nehamo ker smo off!
Citat:
... Potrebno je vsebino pod pokrovom spravit v kečap stanje in to je edina zanesljiva smrt vse drugo je polovičarstvo!
Lej, če še nisi videl strelne rane (bilokakšne) v živo, razen v filmu in youtubu ne opletaj bedarij..se mi ne da..ja, pa tudi s flobertom je padel srnjak, pravila(tvoja) gor ali dol. Če te zadanem v srce ali v glavo s flobertom, te ne reši noben kirurg. Edin, če ti možgane zamenjajo.( kar ne bi bilo slaboCitat:
No napiši mi seznam uspešnih atentatov z malokalibrskim orožjem? Od leta 1945 dalje ko je možganska kirurgija napredovala!
Pa ti si lovec ane? Kaj pravi pravilnik o orožju in dovoljenih kalibrih za vrste "golaža"? Kolikor vem že za srnjaka rabiš nad .22 in nad 3g (45 grain) krogle. Skratka po lovskih pravilih ki so kao zato da so humana lahko z .22 ustreliš kvečjemu lisico, mačka in podgano, kje je šele človek.
(ja razumem, v gostilni ubiješ lahko medveda tudi s pikadom ampak šanse v real-life so malo majhne)