Streamanje TV predo UPnP ali DLNA ?

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.060
108
63
Ali ima kdo kako resitev za streamanje (ce si v tujini in nimas kabelske TV) preko interneta SLO TV postaj.
Torej ali obstaja kak media server, ki bi bil instaliran na PCju in bi nanj dostopal iz TV.

Nekaj podobega kot home media server, samo ne vem ce pozna TV streamanje?

P

KLuka

Fizikalc
7. sep 2007
1.710
0
36
sej ponavadi ce ima tv možnost za brskanje po računalniku mora bit itak na mrežo prkloplen pa na TV ju imas za po netu brskat.

IP tvja pa itak ne morš gledat ker je dostopena samo v lokalnem omrežju operatereja (npr. samo v sloveniji)

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Mene tudi zanima podobna stvar. Ocitno se da to narediti, ker marsikdo streama kaksne oddaje oz. dogodke, ki jih sicer ostali ne bi mogli videti.

Torej, ce ima racunalnik ustrezen tuner (predvidevam, da je za Windows standarden API, glede na to, da cisto razlicni programi znajo delati z istim tunerjem), internetno povezavo z dovolj hitrim uplinkom ter dovolj zmogljiv CPU za obdelavo, s cim se potem taka rec postavi ? Ce obstaja kaksna opensource aplikacija, bi bil to se dodaten bonus.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.492
119
63
Uporabi se DSS da imas RTSP, potem pa encoderje nanjga zvezes. Probaj z WME k je zastonj, ceprov mislim da dela samo z windows media serverjem.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Aha, dal si mi dovolj iztocnic za iskanje naprej. Najbolj obetavno, kar sem nasel, je kar VLC. Ze studiram dalje kako se to usposobi
smile-1.gif

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.492
119
63
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Aha, dal si mi dovolj iztocnic za iskanje naprej. Najbolj obetavno, kar sem nasel, je kar VLC. Ze studiram dalje kako se to usposobi
smile-1.gif

Z VLCjem sicer zgolj gledam, sam mislim da lahko signal iz TV Tunerja outputas na RTP. Se pravi na Darwin Streaming serverju naredis SDP za dolocen program in definiras RTP port, na VLCju pa izberes ker program in ga outputas na RTP port ki si ga definiru v darwinu, kak mpeg4 encoding. Pol enostavno gledas tko da vpises rtsp://tvoj.ip.com/tvojsdp.sdp.

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.060
108
63
ne gre za gledanje preko tv tunerja ampak gledanje preko TCP-IP ja streamov SLO TV postaj (kolikor jih pac ne zatemnijo pri npr sportnih prenosih itd).

Torej program na racunalniku, ki vlece octoshape .vp6 format in ga preko DLNA da na voljo drugim klientom v hisi.

ali kdo ve natancen URL tega formata na Slo televizijah - jaz se iz html sourca strani RTV Slo ne znajde ?

TV sam po sebi sicer podpira neke omejene Internet storitve (npr YouTube) ampak ne pa ker vseh web starni na splosno.

LP P

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.492
119
63
To da gledas na njihovi strani TV kadar je na voljo, ze ima. On rabi, da ima 24ur na voljo vse slovenske programe, ti pa ne strimajo skoz.