Stran z mikrovalovnimi pečicami..

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
Ravnokar sem prebral tale članek, ki precej nazorno pojasnjuje, zakaj so mikrovalovke škodljive:
http://www.ekoslovenija.si/EKO_SLOVENIJA,,bivanje/dom&showNews=NEWSUOPYIT11182011112729&cPage=1

Kako naj navaden potrošnik danes potem ve, komu verjeti?

P.s.
Prodajam skoraj novo mikrovalovko..

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
Ne vem, zakaj ne dela cel link, je pa članek vseeno viden na prvi strani - drugi po vrsti..

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Jaz bi vsemu temu rekel samo navadna reklama, ker prvo bi si ljudje morali ustvariti neko zdravo okolje, prej sploh ni možno zdravo živeti.

Odprem okno in spuščam XY strupov v stanovanje, grem v trgovino me 100 avtomobilov in avtobusov zasmradi, vsa drevesa okoli bloka so posekali in naredili parkirišča.... potem se bom pa sekiral zaradi mikrovalovne?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.081
-8.781
113
hysterical-1.gif

Bolan moreš biti, da vernameš temu nakladanju. Še posebno zadnja rubrika je čisti smeh.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Dostikrat se tud v službi vname kakšna taka debata v smislu zdravo/nezdravo in sem že večkrat kašnmu sogovorniku reku da je za tisti dan že zajebal na celi črti ......
Ker je pršu v službo
cheer.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik MUC pravi:
Ravnokar sem prebral tale članek, ki precej nazorno pojasnjuje, zakaj so mikrovalovke škodljive:
http://www.ekoslovenija.si/EKO_SLOVENIJA,,bivanje/dom&showNews=NEWSUOPYIT11182011112729&cPage=1

Kako naj navaden potrošnik danes potem ve, komu verjeti?

P.s.
Prodajam skoraj novo mikrovalovko..

Navaden normalen potrošnik bo ob frazah, kot so vitalna energija hrane in podobne bebevosti umrl od smeha in ne bo bral naprej. Zabitki pa takim stvarem seveda verjamejo in zganjajo paniko.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Zakaj imajo pisci takih eko-bio-tantra-mantra člankov zmeraj neka vesoljska imena (v tem primeru Daja Kiari - WTF?)

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Zakaj imajo pisci takih eko-bio-tantra-mantra člankov zmeraj neka vesoljska imena (v tem primeru Daja Kiari - WTF?)
Ker njihova prava imena niso numerološko ustrezna in so jih popravili.
evil.gif

Članek je pa tako strokoven in verodostojen, da me kar boli aura, ko berem.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
Ksz..
C'mon resno me zanima, kaj je na stvari. Itak, da vsega ne gre verjeti in da teorije zarote ( samo vprašanje casa, kdaj bi kdo to privlekel na plan) v vecini primerov razburijo le skeptike, ampak tukaj so omenjeni tudi resni inštituti in pomojem nekaj pa le je na tem. Ali pač ne..? Plis, resno..

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Citat:
Uporabnik MUC pravi:
Ksz..
C'mon resno me zanima, kaj je na stvari. Itak, da vsega ne gre verjeti in da teorije zarote ( samo vprašanje casa, kdaj bi kdo to privlekel na plan) v vecini primerov razburijo le skeptike, ampak tukaj so omenjeni tudi resni inštituti in pomojem nekaj pa le je na tem. Ali pač ne..? Plis, resno..
Omenjanje resnega inštituta ne pomeni nič, navesti moraš konkretno študijo, ki je peer-reviewed, kar pomeni, da so jo potrdili drugi neodvisni znanstveniki.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik MUC pravi:
Posnetki, dobljeni s Kirlianovo fotografijo, kažejo, da se pozitivna življenjska energija in vitalnost zdravilnih zelišč, sadja in zelenjave po obdelavi v mikrovalovni pečici povsem izničita. To je razumljivo. V mikrovalovni pečici molekule v živilih približno 2,5-milijardkrat v sekundi spremenijo pol. Pri tem nastaja energijski kaos, ki se izrazi v kemičnem razpadu. Ni pomembno, kako dolgo se jed kuha, že sekunda je preveč.

(citat s tvojega linka)

Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Svoji lastni zdravi pameti. Če jo še premoreš...

Ma resno, človek... kaj ti ni jasno tukaj? Ker moraš malo obrazložiti... a naj začnemo pri osnovah narave in družbe v 5. razredu osnovne šole, morda pri osnovah fizike v osmem in devetem? Ker to je bolj ali manj to.

Takšen kup bedarij lahko tako ali tako najdeš samo na internetu. Internet poznaš drugače, a ne? To je tisti virtualni medij, kamor lahko vsakdo napiše, karkoli želi in kjer ni nobene višje inštance, ki bi preverjala verodostojnost napisanega. Tako da si prepuščen samemu sebi in - again - lastni zdravi pameti.

Sicer pa še malo branja:

https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/623967

Očitno se tovrstne ideje ciklično pojavljajo vsake nekaj let.