Stikalo pri pedalu za gas

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Zdajle imam 2 dni na testu VW Touran in sem opazil, da ima, ko pohodis gas do konca spodaj eno stikalo, ki podaljsa pac hod pedala za nekaj mm.. podobno kot so imeli vcasih avtomatiki za kickdown. Zakaj je to? Nisem opazil, da bi se kaksen sportni program vklopil in bil zato avto kaj hitrejsi. Je 2.0 dizel, rocni menjalnik.

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
In kaj to pomaga? Se izklopi klima pri prehitevanju ali kaj?
smile-1.gif

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Pri mojem avtu(pa ni vW), se s tem gumbom skensla omejevalnik hitrosti. Če pohodiš gas do konca, gre koliko hočeš, ne glede na nastavljeno vrednost.

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
Zdajle imam 2 dni na testu VW Touran in sem opazil, da ima, ko pohodis gas do konca spodaj eno stikalo, ki podaljsa pac hod pedala za nekaj mm.. podobno kot so imeli vcasih avtomatiki za kickdown. Zakaj je to? Nisem opazil, da bi se kaksen sportni program vklopil in bil zato avto kaj hitrejsi. Je 2.0 dizel, rocni menjalnik.

Uporabno pri prehitevanju ali v primeru potrebe polnega pospeševanja, pri avtomatskem menjalniku šalta v nižjo oz. pri multitronicu pusti do višjih obratov.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Pri VW to stikalo nima veze z avtomatskim menjalnikom, je zgolj za izklop omejevalca hitrosti kot so že pred mano napisali.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.743
5.902
113
To ima več avtomobilov. Pa mi ni jasno zakaj. Saj so pedala vsa elektronska in po položaju le taga bi se lahko vedelo kdaj je full trotle. Ampak avtoindustrija verjetno ve zakaj je to tako.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.712
9.479
113
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
To ima več avtomobilov. Pa mi ni jasno zakaj. Saj so pedala vsa elektronska in po položaju le taga bi se lahko vedelo kdaj je full trotle. Ampak avtoindustrija verjetno ve zakaj je to tako.

Kot že povedano, tisto stikalo preglasi omejevalnik hitrosti nima veze s full trotlom in kikdownom.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.743
5.902
113
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:

Kot že povedano, tisto stikalo preglasi omejevalnik hitrosti nima veze s full trotlom in kikdownom.

To se da vse rešit z SW. Ampak pač spet en HW del v avtu...

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Emm cruise control izklopi ze lahen pritisk na katerikoli pedal.

Drugace pa ali so vsi novejsi avtomobili tako mehki? Za po.pizdit! Sklopka k puter, bremza mehka k balon in ima samo dve poziciji 1 in 0, razen ce doziras po nanometrih zavoro kar je pa ob mehkem obcutku tezko. Volan je bolj mehak k city opcija pri fiatih. V sedezih (navadni) švicas k bosanc k meša malto. Najbolj jezen sem pa ker nimaš reostata osvetlitve števcev in ti komplet armatura ponoči sveti v glavo kot novoletna jelka z nagravžno modro belo svetlobo. Night opcija na touchscreenu samo malo svetlost lcd zaslona zniža.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.116
1.058
113
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
To se da vse rešit z SW. Ampak pač spet en HW del v avtu...
Tisto "stikalo" ni namenjeno avtu in elektroniki, ampak bolj vozniku, da ve, da je začasno preklical omejitev, ki jo je nastavil na omejevalniku.
Ker sicer ne moreš vedeti, da si preveč pritisnil pedal in da omejevalnik ne deluje več.

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Omejevalnik nisem niti preizkusil (12 gumbov na vsaki strani volana
bonk.gif
), mi je pa na renoju delal tudi če sem pohodil gas do konca. Izklopil si ga na gumb. Ok možno ja. Nisem bral navodil, ker nimam volje brati 400 stranskega špeha z bizarnimi stvarmi kot so kako nastaviti sedež in kje so žmigavci.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Sicer za pogledat eno funkcijo ni potrebe po tem, da bi prebral celo knjigo... Ponavadi imajo taki prirocniki tudi kazalo, kjer je potem navedena stran, kjer je opisana dolocena funkcionalnost
smile-1.gif
...

Sicer ne najdem online slovenskih navodil za VW (cudno... pa tako mnozicno prodajana znamka je to
smile-1.gif
) ...

Pise pa recimo v nemskih navodilih za uproabo >> http://www.vw-bordbuch.de/brow...ualMessage=true

Bedienungsanleitung_VW-20160914-094835.jpg