Seveda lahko tako napraviš, samo če ti crkne router ali pa bo nekaj narobe s povezavo s serverjem, ne boš mogel luči več ugasniti, če bodo takrat ravno gorele. Jaz imam nekaj podobnega napravljeno s pametnimi žarnicami, pa mi je stikalo še vseeno prišlo prav.Še jaz bi nekaj vprašal glede stikal...
In sicer imam 2 luči (od Yeelight), ki jih reguliram z njihovim originalnim dimmerjem, ki deluje preko bluetooth - torej brezžično... To je ta dimmer, ki se prilepi na steno: https://www.banggood.com/Yeelight-Y...-Lamp-Xiaomi-Ecosystem-Product-p-1428204.html
Sedaj (ko smo nekaj renovirali in prestavljali), smo naredili podometne doze, pripravljene za katerokoli podometno stikalo, ki so pripravljene za te luči.
In ker nebi rad imel dveh stikal (eno žično, ki bi bilo vedno prižgano) in poleg ta Yeelight Dimmer (ki se prilepi na steno), katerega bi dejansko uporabljali za vklop/izklop luči, me zanima, če lahko v podometni dozi zaklemam modro in rjavo žico in prek doze nalepim ta Yeelight dimmer?
Nekak se mi zdi to "nevarno", ampak mogoče pa niti ni, ker je to v bistvu enako, kot če bi imel navadno stensko stikalo vedno vkljopljeno...
Kaj menite? Torej, rad bi imel samo to Yeelight stikalo (prilepljeno nad podometno dozo)...
Edit: sedaj sem dobro pogledal in videl, da imaš BT povezavo in ne Wi-fi, torej so moji pomisleki irelevantni.