Števec za Renault Scenic

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Moderatorje prosim, da mi vsaj kakšen teden pustijo v tem forumu, čeprav vprašanje mogoče bolj paše v Pomoč in nasveti.

Zelo bi prosil za pomoč, če mi lahko kdo pove kje bi dobil števec za Renault Scenic 1.6 bencin letnik 2005. Zelo pomemben podatek je tudi, da ima avto upravljanje radia na volanu.

Koda starega števca je L09 --F V 7.02 - 47.

Če kdo takšne rabljene rezervne dele prodaja ali pozna koga, ki to dela se res priporočam.

hvala in lp

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Zgodba je takšna. Števec je začel ugašati, zato sem poklical enega od serviserjev, ki so mi ga svetovali kolegi. Serviser mi je ponudil, da ga mi popravi za 150 eur. Avto sem mu peljal in on je za dva dni vzel števc iz avta in ga popravljal. Potem me je poklical in rekel, da je zrihtal. V dveh dneh je števc zopet začel ugašati, nato pa je enkrat v avtu konkretno zasmrdelo in je do konca ugasnil. Avto sem peljal nazaj in takrat so ugotovili, da je števec prekurilo in da je zanič. To je bilo JULIJA. Potem mi je obljubil, da mi bo zrihtal in tako sem do včeraj več kot 2 meseca čakal na ta nesrečni števec. No včeraj je imel dva števca, pri katerih pa pri nobenem ni delal radio in tudi ne upravljanje radia na volanu. In nato mi serviser rekel, ali vzamem napačen števc ali mi vrnejo denar, ker je že dva števca kupil zaradi mene. Enostavno se mi ni dalo skregat in sem se dogovoril, da mi da mesec dni časa potem pa se odločim ali vrne denar ali ne in vzamem čisto pravi števec.

In sedaj sam iščem ta števec.

lp

Simon

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Zanimivo. Res bi rad videl, kaj se je zgodilo s tvojim števcem. Pa tudi na nadomestnem števcu bi se moralo dat prilagodit software, da bi delovale tudi obvolanske komande, ne vidim razloga, zakaj ne.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ima sodelavec števec z nedelujočim displeyem in komandami. Ga nihče ne zna popraviti. Display crknil brez napovedi, isto komande. Sami merilniki delujejo brez problema, ni resetiranj, utripanja.
@avtor... Piši ali kliči na Renparts. Milje se b.p. spremeni v kilometre, kodo dela pa imaš.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Baje pri teh števcih nek upor začne štrajkat in začne armatura utripat...če ga takoj ne zamenjaš ti crkne cela armaturka in je popravilo dosti dražje. Tako je bilo meni razloženo ko smo menjali na kolegovem meganu (pri scenicu baje enaka zadeva).

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Ok
smile-1.gif
Glede upora zadeva drži?

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Načeloma bi rekel, da ne. Problem je kompleksnejši in nikoli ni problem samo v 1 komponenti (je pa med temi tudi kakšen upor, drži). Ravno tako drži dejstvo, da je števec ceneje popraviti preden popolnoma odpove ... je pa popravilo možno tudi po odpovedi.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Danes sem malo klicaril naokrog in ugotovil, da je napaka zelo pogosta in da so ti števci zelo iskana roba.
Sta mi dva rekla, da takoj, ko dobita kakšnega gre v promet. Tako, da bom lepo iskal takšnega, ki popolnoma ustreza mojem avtu. In ko ga bom dobil bom tega, prodal. Zato se še naprej priporočam, če kdo koga pozna, ki bi imel takšen števec. Iz tujine rabljenega pa si ne upam naročit, ker imam baje bolj malo možnosti, da ustreza.

So mi pa ti fantje s katerimi sem govoril rekli, da če je bil števec popravljan in je potem še enkrat crknil, da ni več možnosti, da se ga popravi, tako da crash ne vem če je smiselno, da se stari števec še gleda.

lp

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Samo vprašanje... Zakaj iz tujine (če je PN pravi) ne bi ustrezal? Zakaj? Pač na Scenicu se jezik in način prikaza zamenja preko CLIPa, pa je...
A misliš da delajo različne komponente za različne trge? Kvečjemu glede na stopnjo opreme...
Nekdo ti je bučke prodal glede tega...

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Zato ker obstaja najmanj 5 različnh števcev za drugo serijo Scenica. Razlikujejo se glede na stopnjo opreme. Ker če bi obstajal samo eden jaz sploh ne bi imel problemov.

In meni kot laiku je večja verjetnost, da se zgodi, da kupim napačnega kot pravega.
In ker enega napačnega že imam, bi sedaj res rad dobil točno takšnega kot ga rabim.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Kakor želiš. Sicer imaš na starem števcu tudi št. dela, pa na osnovi VIN se tudi iz Dialogysa dobi pravi model. Potem pa na lov.