Citat:
Uporabnik garner pravi:
Mene pa bolj, kot ne zanimajo porabljene kalorije, res da nobena ura ne bo izračunala točn podatek, ampak boš vaaj vedel kolk približno si porabil kalorij. Nekdo lahko prehodi 5 km in porabi 500 kalorij, drug pa bo tekel 20 minut pa bo porabil 500 kalorij, to je meni pomebno. Tako, da po mojem je tale števc kar nekaj, če tečeš kje izven gozda si lahko preko gerkov ali geopedi-je izračunaš kolk si prehodil.
Drugač pa glej Conrad ga dobiš že za 8 evrov, moje mnenje je da mečeš s tem gnar stran o teh napravcah nič ne piše na netu, o urah za merjenje srčnega utripa pa ogromno.
Citat:
Uporabnik majaron pravi:
Odvisno za kaj rabiš - navaden števec korakov dobiš drugače že za nekaj €.
http://www.ceneje.si//search_new.aspx?q=pedometer&page=1&sort=ce
Citat:
Itak sem pri teh napravcah za teh par evrov povsem prepričan, da gre za eno navadno šaro/smet.
Citat:
Uporabnik Madafaka pravi:
Za po ravnem števec korakov ni problematičen: na en čevelj montiraš magnet, na drugega induktivno stikalo in imaš števec korakov.
Problem je, ker tvoji koraki niti približno niso enaki, če greš v breg, pa sploh ne.
Potem je še hitrost hoje (ker ti pedometer ne meri dolžine koraka, lahko hodiš kot uscana pičkica, in boš imel mimgrede 10km). Iz tega se kilometrov ne da seštet s kako "točnostjo" nižjo od 25%.
Po mojem je garmin veliko natančnejši in ne toliko dražji.