Števec korakov

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Sem posatvil kar sem, ko je veliko ogledov in prometa.
Torej rad bi kupil števec korakov. Kaj priporočate in kje lahko to sploh kupim?

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Tud jest dlih mal gledam za ta števc, ni mi povsem jasno, kako ta zadeva deluje.
Ali je pač to nateg?
Jutri si grem kupit uro SIGMA PC 15 za merjenje srčnega utripa + poraba kalorij, to uro vsi hvaljo za ta gnar.

Copy:
V števec korakov (pedometer) vneseš povprečno dolžino koraka in potem meri tudi približno razdaljo.

Se pravi ta naparav sploh ne more bit ne vem kaj zanesljiva, pač povprečje zračuna.

Nazadnje urejeno:

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Mene pa bolj, kot ne zanimajo porabljene kalorije, res da nobena ura ne bo izračunala točn podatek, ampak boš vaaj vedel kolk približno si porabil kalorij. Nekdo lahko prehodi 5 km in porabi 500 kalorij, drug pa bo tekel 20 minut pa bo porabil 500 kalorij, to je meni pomebno. Tako, da po mojem je tale števc kar nekaj, če tečeš kje izven gozda si lahko preko gerkov ali geopedi-je izračunaš kolk si prehodil.

Drugač pa glej Conrad ga dobiš že za 8 evrov, moje mnenje je da mečeš s tem gnar stran o teh napravcah nič ne piše na netu, o urah za merjenje srčnega utripa pa ogromno.

Nazadnje urejeno:

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Sem imel to kar ne telefonu SonyEricsson, pa se mi zdi, da je bil kar natančen. Pač vpišeš višino, spol, težo in glede na treslaje izračunava dolžino poti in porabljene kalorije, ki pa se odvajajo zlo počas
grims-1.gif

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Če kdo potrebuje pedometer, ga podarim. Zadevo sem dobil v Svetu knjige, ima pa še radio + slušalke (baterije so tudi priložene). Za kvaliteto ne vem.

Če ste interesent, please ZS (LJ).

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.813
555
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik garner pravi:
Mene pa bolj, kot ne zanimajo porabljene kalorije, res da nobena ura ne bo izračunala točn podatek, ampak boš vaaj vedel kolk približno si porabil kalorij. Nekdo lahko prehodi 5 km in porabi 500 kalorij, drug pa bo tekel 20 minut pa bo porabil 500 kalorij, to je meni pomebno. Tako, da po mojem je tale števc kar nekaj, če tečeš kje izven gozda si lahko preko gerkov ali geopedi-je izračunaš kolk si prehodil.

Drugač pa glej Conrad ga dobiš že za 8 evrov, moje mnenje je da mečeš s tem gnar stran o teh napravcah nič ne piše na netu, o urah za merjenje srčnega utripa pa ogromno.

Mah jaz imam GPS + sportstracker od Nokie + pulzometer bi lahko imel
tongue-1.gif
in mi kar točno izračuna kalorije (ne nucam) povprečni tempo hoje (to veliko bolj nucam) in ostale podatke.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.470
1.929
113

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Jest sem danes kupil to zadevo in jo tudi sprobal.
Glede pulsa je OK
Glede kalorij ni napravca povsem tam tam, ampak so kar velika odstopnja
Glede prehojene poti isto, kot pri kalorijah, je treba vnest cm, jest jih delam od 60-80cm, povprečje torej 70cm.
Ima zadeva uro, štoparco,
tako da mislim, kdorkoli že misli to nabavt raje naj da gnar kam drugam.
Itak sem pri teh napravcah za teh par evrov povsem prepričan, da gre za eno navadno šaro/smet.

Nazadnje urejeno:

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Ne znaš uporabljat.
Moraš si zastavt cilj 15-20 km in odstopanja bodo +/- 3%, garant preverjeno, razen, če garmin tud laže ;(

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.470
1.929
113
Citat:
Itak sem pri teh napravcah za teh par evrov povsem prepričan, da gre za eno navadno šaro/smet.

Bo verjetno držalo, ampak prepričan sem, da tale ki pride pri nas 10€ ni prav nič boljši kot tisti ki se ga lahko na kitajskem naroči za 2.
Za malo denarja malo muzike, ampak nekje se pač da te malo muzike dobiti bistveno ceneje.

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Za po ravnem števec korakov ni problematičen: na en čevelj montiraš magnet, na drugega induktivno stikalo in imaš števec korakov.
Problem je, ker tvoji koraki niti približno niso enaki, če greš v breg, pa sploh ne.
Potem je še hitrost hoje (ker ti pedometer ne meri dolžine koraka, lahko hodiš kot uscana pičkica, in boš imel mimgrede 10km). Iz tega se kilometrov ne da seštet s kako "točnostjo" nižjo od 25%.
Po mojem je garmin veliko natančnejši in ne toliko dražji.

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Citat:
Uporabnik Madafaka pravi:
Za po ravnem števec korakov ni problematičen: na en čevelj montiraš magnet, na drugega induktivno stikalo in imaš števec korakov.
Problem je, ker tvoji koraki niti približno niso enaki, če greš v breg, pa sploh ne.
Potem je še hitrost hoje (ker ti pedometer ne meri dolžine koraka, lahko hodiš kot uscana pičkica, in boš imel mimgrede 10km). Iz tega se kilometrov ne da seštet s kako "točnostjo" nižjo od 25%.
Po mojem je garmin veliko natančnejši in ne toliko dražji.

zmaga.gif

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Mene pa zanima, kako te ure zračunajo, kolk se porabi kalorij. Vrjetno na podlagi srčnega utripa, hitrjeje ko bije, večja je poraba in obratno.

Primer za sigmo PC 15

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Senzor montiraj na ce.ntralno. Boš v parih dneh na 45 kilah
grin1.gif

edit: aja, ne - na tolk bi moral biti, če bi vsak dan segrel bajto od 0-30 stopinj

Nazadnje urejeno:

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Danes sem kupu še emrilec srčnega utripa.
Sigma PC 15, če bo že kdo spraševal.

Delal sem tudi primerjavo in je tista pocen zadeva precej netočna.

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Preveč dnarja maš.
Preveč kil maš.
Rešitev: najdi si babo in denar daj njej - ne boš imel več težav z gadgeti (ne boš mogel kupit) in ne s težo (ne boš imel za čipse, majonezo ²stuff).