Štedilnik - indukcija + plin

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Zanima me, če obstaja omenjena kombinacija z elektronskim upravljanjem. Torej, da za plin ni nekih gumbov, ki štrlijo na vrhu ven in ki jih nemogoče čistit.

Oziroma drugače... enaka kombinacija z upravljanjem pod pultom (vendar brez pečice, ker ne bo na istem mestu).

Vem da obstaja kombinacija steklokeramika+indukcija s komplet elektronskim uporavljanjem in steklokeramika / plin z upravljanjem pod pultom.

Ampak nikjer pa nisem našel zgornje kombinacije. A sploh obstaja ali je elektronsko upravljanje za plin no-go?

(upam, da je za silo jasno, kaj iščem...)

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Nisem je še videl, pa sem kako leto 2 nazaj vse pregledal (plin z elektronskim upravljanjem), se pa dobi dobre pribljižke glede čiščenja sam v kombinacijo z indukcijo že ne.

PS. Glupa kombinacija...kupi plin ali kupi indukcijo.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Vem, vem... samo ni zame in osnovni pogoj je plin
smile-1.gif
.

Saj sem predlagal steklokeramika + indukcija (pač združljivost za nazaj ohraniš vsaj približno).

Hvala!

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ne razumem zakaj je bedasto. Meni je plin + indukcija tudi všeč. Pač zato, ker vedno kuham na plin (je poceni, dela s katerokoli posodo in takoj "prime", pa še ko se zgodi električni mrk ne rabim bit lačen). Elektrika je vredu za backup, ko kuham več stvari na enkrat. In vsa elektrika, razen indukcije, je brezveze. Za kašno steklokeramiko tud slišat nočem.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.215
1.386
113
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Zanima me, če obstaja omenjena kombinacija z elektronskim upravljanjem. Torej, da za plin ni nekih gumbov, ki štrlijo na vrhu ven in ki jih nemogoče čistit.

Oziroma drugače... enaka kombinacija z upravljanjem pod pultom (vendar brez pečice, ker ne bo na istem mestu).

Vem da obstaja kombinacija steklokeramika+indukcija s komplet elektronskim uporavljanjem in steklokeramika / plin z upravljanjem pod pultom.

Ampak nikjer pa nisem našel zgornje kombinacije. A sploh obstaja ali je elektronsko upravljanje za plin no-go?

(upam, da je za silo jasno, kaj iščem...)

?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Kje pa je problem s čiščenjem?

Uporabniku kupi razmaščevalec (npr Meglico za dobra dva evra) in naj ga 1 x mesečno šrpicne gor in bo kot novo.

Ker za moje pojme elektronsko upravljanje plina zgubi svoj 'prvinski' namen -> uporabnikova regulacija.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Saj tudi tale elektronska zadeva se očitno da regulirat. Edino ob izpadu elektrike tudi plin bolj slabo dela verjetno...
evil.gif

Kot sem rekel, sploh se mi ne zdi smiselno se pregovarjat.
smirk-1.gif

Not my kitchen, not my problem...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ok.

kuham na plin, k pa plin crkne je pa za abckup dobra sam še indukcija, k rabim nove piskre itd.
nisem še videl človeka, da bi vozil avto višje srednje ali visoke klase in imel backup istega razreda.
nisem še videl backupsistema v IT, ki bi bil enako zmogljiv kot primarni, ali celo bolj. izjema banke.
al maš plin, al indukcijo. oboje je nesmisel. ker za backup greš v prvo gostilno.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Jaz se dejansko ne spominjam, kdaj bi bil na zadnje kakšen daljši izpad elektrike...

Sicer pa za primer vesoljnega potopa je še vedno vrtni plinski žar...