Verjetno je mislil zidan z opcijo “centralnega” - takrat pa rata zanimivo, če ni prav zvezano in “varovano”. No - na rabi biti niti zidan, da rata zanimivo.
Najbrž je res to mislil ja.
Kakorkoli, ta opcija je meni mimo. Smo svoj čas imeli kiperbuša s tako opcijo; v kuhinji je bilo vroče ko pri norcih, drugje pa komaj za bivat, ker ni pririnilo dovolj toplote do radiatorjev. Za kuhat ni bil, ker plošča enostavno ni bila dovolj vroča, za ogrevat (razen prostora v katerem je bil) tudi ne, izgorevalni prostor je bil sicer za štedilnik precej velik, za centralno pa odločno premajhen ...
In kolikor vidim te kombinirane štedilnike po sejmih niso prav veliko boljši. Aja, tisti naš tudi ni imel samsona (te zadeve itak niso mišljene da jih nabutaš pa pustiš - za to imaš centralne), se je pa na lajtngo dalo varnostni ventil in raztezno.
Pa v stari cajtih je bil pri hiši zidan šporget z vgrajenim bojlerjem (kovinska elipsasta posoda) za toplo vodo v kuhinji. Brez vsakega varova (brez samsona
) in celo brez varnostnega ventila. Če se je kurilo malo bolj, smo na vsake toliko časa spustili malo pare ven, pa je bilo
. Nobenega vzdtrževanja, nič. Samo na ene 15 do 20 let se je posodo zamenjalo, ker je spustila
Pod črto; avtorju predlagam, da ima ločeno centralno in štedilnik če ga rabi. Cenovno bo prišel skozi tam tam, če ne bo ravno zahteven pri enem in drugem. Za izpod dva jurja ima vgrajeno oboje (če gleda kombinacijo, potem najbrž ne potrebuje ravno največje in najdražje centralne, enako za štedilnik). Zaplete se če ni prostora za oboje. Pol pa ....