Ste vedeli - montaža steklokeramične plošče

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.925
-383
113
Citat:
Uporabnik Ira pravi:
@msenjur: V našem primeru je bilo res minimalno lufta med plato in pultom; rezali smo s taozko klinco, pa je vseeno počila. Če bi bil uporabljen priložen lepilni trak, potem ne bi bilo panike - in pomoje nima veze, kakšna je luknja, nima kej strižt
tongue-1.gif

rezali ste mogoče, pa ste prerezali silikon? lahko da ste prišli samo do polovice. sicer bi pa serviser to moral znati narest. če vidi da ne gre, ne vem zakaj potem na silo? Ali bi pa lepo rekel, pokličite tiste, k so dajali noter, in nej zdej dajo še ven. Lahko bi pa naredil še 3 kroge z olfo. Vam pa bi povedal, da imate srečo, da je tok iznajdljiv, in bi vas opozoril za naslednjič. Tako ste pa brez štedilnika (kako dolgo?), novega boste itak sami plačal, reklamacijo boste dobili pa povrnjeno kdaj? če sploh...

men je to bedno, da nekdo ve za napako, ampak potem zanalašč škodo naredi, češ, sej ni moja krivda.

Ira

Pripravnik
30. jul 2010
112
0
16
Glej, s plato se je mojster matal pol ure, ni kar na silo vlekel ven, pa sam malenkost zarezal z nožkom. Lufta je bilo minimalno, rezalo se s čisto taozko klino in ne olfanožem, ker smo takoj videli, da se z njim ne bo dalo. Mogoče splet okoliščin, ali pa res štorast mojster. Vseeno je bil point posta, da se ljudi opozori na neveljvanost garancije ob prisilikonani plati in kakšne so lahko posledice.
Če bi človek vedel, da bodo take klomplikacije, bi najbrž v štartu klical monterje, češ: pridte mi plato ven vzet, da jo bo mojster lahko servisiral
smile-1.gif
Zdaj je, kar je.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.925
-383
113
jah sej vem... bo bitki smo vsi generali.

samo res me čudi, da tako hitro poči?? potem bi mogla že ko so jo dajali notri...

Ira

Pripravnik
30. jul 2010
112
0
16
Monter, no, dva monterja sta bila, če smo natančni, takoj rekel, mi to limamo s siliknom, ustaljena praksa - montaža je bila seveda plačana (so jo sami ponudili in valda človek smatra, da imajo s tem opravka pri vsaki montaži kuhinje, zakaj bi torej za vsako reč iskala posebej mojstre?). Ko vprašam, zakaj so trakci, je rekel, da stranke niso zadovoljne, ker je preveč lufta vmes. Seveda, ker je pa monter pravi mojster in ni pravilno limal traku. In ker meni taisti luft ni bil všeč, sem rekla, ok, pa naredte tako, kot je ustaljena praksa, če pravite, da je najbolje tako. Skratka, s samo vgradnjo ni bilo težav, itak se silikon strdi šele v nekaj urah oz. polnom v enem dnevu.
Za info: mati ima kuhinjo istega proizvajalca, s tem, da so ji jo montirali dobrih 10 let nazaj. Plata je lepo pritrjena s trakcem. Mogoče sem jaz imela to srečo, da sem pokasirala kakšnega monterja novinca, kdo ve
smile-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.925
-383
113
ok sej to mi je jasno. samo ni mi jasno, zakaj bi počla, če je tadrug majst porezal ves silikon. Saj potem plošče ni nič več držalo. jest bl sumim, da je bila preveč napeta notri... lahko luknja ni bila čist ok, pa so jo kar mal na silo zabil notri, ko je šla pa ven, je pa pač počila, ker se je še bolj zategnila... ne vem... naglas razmišljam.
smile-1.gif

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.563
36
48
41
Ljubljana
da se malo vmešam...tudi meni so vgradili plato s temi "trakci", pa je precej lufta (recimo ene 5mm)... se to še kaj posede oz. bi morali kaj drugače zmontirati?

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
??????????? POL CENTIMETRA LUFTA ???????????????????????

pa kateri šalabajzer je to montiral ?????

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.210
1.381
113
Citat:
Uporabnik sergio pravi:
da se malo vmešam...tudi meni so vgradili plato s temi "trakci", pa je precej lufta (recimo ene 5mm)... se to še kaj posede oz. bi morali kaj drugače zmontirati?

To še maš kakšno opeko spodaj ?

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.925
-383
113
poglej, kaj ji preprečuje, da bi se lepo vsedla. nekje mora biti nekaj, kar jo bremza

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Narobe izrezana luknja v pultu in ne sede do konca ?

Kaksna ovira spodaj in ne sede do konca ?

Nima kaj biti 5 mm prostora pod robom, pride cisto normalno na pult (pri meni sploh ni prilepljena plata, nonegea silikona, lahko jo dvignes od spodaj, ce zelis), samo luknja mora biti normalno narejena. Ce bi imel 5 mm luknje pod robom, bi vsaka polita stvar stekla noter in na strop pecice ?!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.649
6.706
113
pri taščici
ime monterjev naj se objavi, če bodo kaj se izogibali odgovronosti!
Sicer polovično plato (gorenje) sem sam montiral brez silikona po priloženih slikcah pa nimam nikjer 5mm lufta.
Res da mogoče nisem bil v minuti gotov, ampak.....

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

ksz

Pri naši indukciji je bil nek silikonski trak že nalepljen na ploščo in smo jo samo položili v odprtino. Sedaj je 1-2mm lufta med pultom in ploščo. A smo kaj spregledali?

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

ksz

Pri naši indukciji je bil nek silikonski trak že nalepljen na ploščo in smo jo samo položili v odprtino. Sedaj je 1-2mm lufta med pultom in ploščo. A smo kaj spregledali?

Če govoriš o vodoravni površini, se pravi delu, ki ga vidiš in je dnevno "na udaru", potem ni nujno da je narobe zmontirano. Nekatere plošče so samo nasajene in je treba umazanijo čistit z zobotrebcem iz te špranje, nekatere pa imajo kovinsko obrobo, da te špranje praktično ni. Imel sem že obe varianti. Bolj pomembno je, kako tesni stik v vrezu pulta, da ne teče kaj not na pečico ali v predal (odvisno kaj imaš spodaj).

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.721
5.878
113
Res ne vem kaj tako pretiravajo z silikonom. Steklokeramična se postavi na mesto kjer je, potem se pa samo rob zasilikonizira. Tako nastane silikonski rob samo 1-2mm, ki ga z lahkoto odstraniš, hkrati pa je dovolj, da steklokeramična ne leze levo/desno. Na tak način sem že 3 steklokeramične zmontiral, in pri nobeni ni bilo problema. Res je da še nobena ni crknila, vem pa da se da tisti silikono dstranit z navadnim kuhinjskim nožem.

Nazadnje urejeno:

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Če nebo šlo drugače, pa uveljavljaj zavarovanje, če imaš tako zavarovano, sicer nove indukcije neboš dobila, boš pa dobila novo steklo. No včasih je že bilo tako. Odvisno od zavarovanja.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Še moje prigode na temo STEKLOKERAMIKE .

Torej imam 2 hilite in 2 indukcija cca 6 let staro Electrolux ploščo in nekako mi začne crkovati 1 hilite grelec mali in se odločim to sam razdreti, silikona sicer ni bilo je pa bilo to 6 let noter in ker nikaor ni hotelo popustiti sem malo potolkel spodaj, da bi jo dobil ven in naredi BUM ????
13.gif

No na koncu jo dobim ven, in sem samo
shocked-1.gif
.... jasno je ta del ohišja elastičen in potem skoči nazaj ven ....

Torej nauk : Nikoli ne demontirajte plošče, če prej niste izklopili napetosti !!!!
zmaga.gif

Rešitev zame je pa bila, sem se že videl z novo ploščo, pa sem vseeno dostavil ploščo enemu res TOP OF TOP
aplauz.gif
serviserju celo pooblaščenem, katerega sem jasno že po telefonu vprašal, če je kaka varianta, pa da se splača, ker nova krmilna plošča po mojih podatkih od ELO firme je bila preko 380 EUR po podatkih serviserja pa pri Electroluxu točno 680 EUR (samo krmilna plata brez dela...), da ne omenim tu, da je pa celotna podobna nova steklokeramična plošča 2 + 2 samo 599 EUR ????

No serviser RES KAPO DOL
cheer.gif
je rekel pripelji pogledam pa rečem ..... mi je pa tudi rekel, da večino plošč uspejo popraviti in ne menjajo, kot kaki "bizgec" serviserji, ki ko vidi, da ne dela menja cel modul, ker se mu sanja ne kako bi popravil ......

No in gospod serviser me pokliče že čez 3 ure, da je plošča popravljena in dela BP
cool-1.gif
, za elektronsko ploščo sicer ni znal povedati, kaj je bilo, ker jo je nesel ven popraviti ( svaka čast, ker če sam ne zna še ne pomeni, da bi moral, kot ostali potem menjati kar cel modul za OHOHO denarja in ja taka plata bi jasno romala samo še v smeti), da pa je tudi grelec za zamenjati in naj pridem iskati.

Račun je bil zelo zelo ugoden, cca 20% cene nove in res kapo dol, če bo kdo rabil vrhunskega serviserja, se prav čutim dolžnika, zato sem tudi tale post spisal, da mu malo reklame naredim, ker v obratnem, je jasno, da take plate ekonomsko ne bi nihče popravljal, če ne bi znal tudi kdo obstoječih delov popraviti. Torej serviser pa je LA-MA iz Ljubljane, vam pa vrže vsak izkalec njegove podatke, pa še pooblaščen serviser je !

Nazadnje urejeno: