Še moje prigode na temo STEKLOKERAMIKE .
Torej imam 2 hilite in 2 indukcija cca 6 let staro Electrolux ploščo in nekako mi začne crkovati 1 hilite grelec mali in se odločim to sam razdreti, silikona sicer ni bilo je pa bilo to 6 let noter in ker nikaor ni hotelo popustiti sem malo potolkel spodaj, da bi jo dobil ven in naredi BUM ????
No na koncu jo dobim ven, in sem samo
.... jasno je ta del ohišja elastičen in potem skoči nazaj ven ....
Torej nauk : Nikoli ne demontirajte plošče, če prej niste izklopili napetosti !!!!
Rešitev zame je pa bila, sem se že videl z novo ploščo, pa sem vseeno dostavil ploščo enemu res TOP OF TOP
serviserju celo pooblaščenem, katerega sem jasno že po telefonu vprašal, če je kaka varianta, pa da se splača, ker nova krmilna plošča po mojih podatkih od ELO firme je bila preko 380 EUR po podatkih serviserja pa pri Electroluxu točno 680 EUR (samo krmilna plata brez dela...), da ne omenim tu, da je pa celotna podobna nova steklokeramična plošča 2 + 2 samo 599 EUR ????
No serviser RES KAPO DOL
je rekel pripelji pogledam pa rečem ..... mi je pa tudi rekel, da večino plošč uspejo popraviti in ne menjajo, kot kaki "bizgec" serviserji, ki ko vidi, da ne dela menja cel modul, ker se mu sanja ne kako bi popravil ......
No in gospod serviser me pokliče že čez 3 ure, da je plošča popravljena in dela BP
, za elektronsko ploščo sicer ni znal povedati, kaj je bilo, ker jo je nesel ven popraviti ( svaka čast, ker če sam ne zna še ne pomeni, da bi moral, kot ostali potem menjati kar cel modul za OHOHO denarja in ja taka plata bi jasno romala samo še v smeti), da pa je tudi grelec za zamenjati in naj pridem iskati.
Račun je bil zelo zelo ugoden, cca 20% cene nove in res kapo dol, če bo kdo rabil vrhunskega serviserja, se prav čutim dolžnika, zato sem tudi tale post spisal, da mu malo reklame naredim, ker v obratnem, je jasno, da take plate ekonomsko ne bi nihče popravljal, če ne bi znal tudi kdo obstoječih delov popraviti. Torej serviser pa je LA-MA iz Ljubljane, vam pa vrže vsak izkalec njegove podatke, pa še pooblaščen serviser je !