Statika, nujno

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Altov ne potrebujem, hvala (4000+). Če pa ti rabiš kaj altov za lepljenje slik, pa povej. Tisto nalogo pa le poskeniraj. Vedno rad malo potreniram možgane in se spomnim davnih dijaških in študijskih let.
BTW: tale izračun poteka momentov je moj prvi po skoraj 20 letih.
wink-1.gif

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Tkole še tale, meni se zdi dosti lahka, samo nikoli ne veš če je res tolk lahka al je kje kaka fora.
evil.gif

Uglavnm Pa in Pb pomenita težo klad, ki sem ju razstavil na dve komponente, in potem tista ki je pravokotna na podlago, skupaj z koeficientom lepenja povzroči silo, ki jo je treba premagati da se klada premakne, klancu vzporedna komponenta pa klado 'vleče' naprej, pri mali kladi se klada premakne ker je vlečna sila za 133 kn al neki tazga večja od sile lepenja, ta druga klada se pa ne premakne, pa vrvica je napeta z 133 kN, ampak je še vseeno premalo da bi pognala še drugo klado za sabo..
U sm zakompliciru
evil.gif

Uf, dobr si da po 20h letiš še tole delaš ko za šalo ..
527255-trenje.JPG

Priponke

• 527255-trenje.JPG
    527255-trenje.JPG
    11,8 KB · Ogledi: 308
Nazadnje urejeno:

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:
A je bilo težko
cool-1.gif
Dej pomiri se, Isaac... saj gre za osnovno nalogo iz statike.

Trikotni potek momenta, na sredini 150Ncm.

LP,
Saint-Venant
grin1.gif

Ne drži.
ne-ne-1.gif

Res je precej osnovna zadeva, ampak ti dela težave
hysterical-1.gif
Nisme ti hotel že v štartu pokvariti idile, očitno ti jo moram sedaj. Prej bi rekel, da imaš ti težave in to prevsem s površnostjo. Od kje je si ti dobil pri momentu kvadratno parabolo????? Najprej popucaj pajčevino na tvojem kaštu, potem dvakrat vdihni, poglej kakšno obtežbo imaš na nosilcu, na koncu se delaj pa še pametnega
bonk.gif

Da ne bo kakšen študent padel na izpitu zaradi tebe
hysterical-1.gif

Upam, da dobro spiš v svoji bajti oz. karkoli si že preračunal, Issac
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno:

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
exuseme.jpg

Glej, če nimaš pojma, se raje ne oglašaj.
Podatek je, da sta teži nosilcev 1000 N in 200 N. Za izračun reakcij popolnoma zadošča poenostavitev in reduciranje teže v težišču, kar pa ne drži za potek momenta po nosilcu. Teža nosilca namreč ni reducirana v težišču, ampak je enakomerno razporejena po njem. Zato je treba pri poteku momenta računati z F'ac = 250N/cm in F'ckx = 66,67 N/cm.

Če bi ti kaj znal, bi to bilo lahko jasno že pri poteku momenta nosilca AC, ki sem ga prilepil včeraj. V realnem svetu je tako, da bi zdržal tudi nosilec, ki bi bil dimenzioniran na tvoj moment (še enkrat prevelik), ampak bi bil dražji od konkurence, saj bi uporabil preveč materiala.
1200371381421.gif

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Hehe dobr si ga zabil
evil.gif

Ja Nab je sila v vrvici ( palici ) meni tudi pride 134 kN ( zdej sm v zapiske pogledu
smirk-1.gif
)

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Zgleda, da si prilezel samo do vhodnih vrat fakultete, naprej pa ni šlo.

S praktičnega vidika se strinjam in ti dam prav. Ja, lastna teža je razporejena zvezno. Ampak profesor bo tvoje teorije samo odpikal. On je definiral lastno težo kot točkovno silo in na to silo je treba izračunat.

Doslednost ni ravno tvoja vrlina. Zgleda da si neki strojniški "filozof".

Saj sem rekel, da ne bo kdo tukaj potem jamral, da je padel na izpitu, ker je .....

over & out

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:
Zgleda, da si prilezel samo do vhodnih vrat fakultete, naprej pa ni šlo.

S praktičnega vidika se strinjam in ti dam prav. Ja, lastna teža je razporejena zvezno. Ampak profesor bo tvoje teorije samo odpikal. On je definiral lastno težo kot točkovno silo in na to silo je treba izračunat.

Doslednost ni ravno tvoja vrlina. Zgleda da si neki strojniški "filozof".

Saj sem rekel, da ne bo kdo tukaj potem jamral, da je padel na izpitu, ker je .....

over & out

Kje natančno vidiš, da je lastna teža definirana kot točkovna sila?
confused-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Moment v obeh palicah je v obliki kvadratne parabole, čisto nič drugega. Lastna teža pa res ni točkovna sila, ampak zvezna obtežba. Pa če se profesor na glavo postavi.